Denominaţiile nu contează
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Credinţa dincolo de raţiune  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 27/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Denominaţiile nu contează

   Denominaţiile nu contează

   Dumnezeul Cel Viu nu este preocupat de denominaţiile şi tradiţiile noastre bisericeşti.

   El nu Se angajează să păstreze arborele nostru genealogic religios. El vrea ca lumea să fie evanghelizată. Dumnezeu nu este preocupat de menţinerea vreunei denominaţiuni de-a noastră. Dar El este preocupat de viaţa bisericii lui Isus Hristos - biserica spirituală, indiferent de cum se numeşte ea. Domnul nostru este preocupat ca biserica lui Isus Hristos sa fie salvata de valurile care vin peste ea. Puţin din lume aici, puţin din lume dincolo - acestea pătrund în biserică până când vine momentul în care nu mai avem nicio biserică spirituală. În schimb, avem o corabie care se scufundă.

   Intenţia ucenicilor din barcă era de a trece în Capernaum. Pentru ei, Capernaum însemna ACASĂ. Ucenicii erau în barcă în drum spre casă şi era noapte. În zilele noastre, Biserica lui Isus Hristos, este în drum spre casă, trudind înca, vâslind încă si este noapte.

   Când ne gândim la biserică, la adevărata biserică a lui Isus Hristos, unii dintre noi au o imagine atât de idealistă în minte încât este greu să fim realişti în ceea ce priveşte ruda şi vâslitul. Ne gâdim la biserică în termeni idealişti - aranjată, dichisită şi înfrumuseţată în toate felurile.

   Însă ucenicii din corabie nu erau idealişti; erau realişti. Miroseau a mare. Limbajul lor nu era unul înşcolit, academic. Erau oameni simpli care navigau spre casă. Situaţia lor nu era perfectă, iar discuţiile lor nu erau neapărat pe teme sacre. Poate că s-au certat. Poate că unul sau doi au bombănit... poate că unul dintre ei s-a dus la culcare fără să-şi ia partea din muncă... Dar navigau cu toţii spre casă, împreună, iar Isus era pe munte rugându-Se pentru ei.

   La fel este şi în Biserica Lui Hristos. Încă există neînţelegeri printre oamenii lui Dumnezeu. Acestea existau şi în vremea lui Pavel şi mai există şi azi. Există multe imperfecţiuni printre noi. Există stări care nu ar trebui să fie în Biserică - DAR SUNT!

   În acea noapte îndepărtată, pe mare, ucenicii erau obosiţi, istoviţi, somnoroşi, le era dor de casă - şi navigau spre casă, spre Capernaum. Situaţia lor nu era ideală. Încă se aflau în circumstanţe omeneşti. Dar erau lumina ochilor Domnului! El i-a iubit şi S-a rugat pentru ei!

Biserica lui Dumnezeu așa cum este descrisă mai sus este biserica Vie , viață pe care ucenicii au trăit-o în prezența și cu Dumnezeu Aș numi-o adevărata biserică sau biserica de aproape ,pentru că în ea se afla Mântuitorul prezent și implicat activ ,cât și ucenicii care-L vedeau și cunosteau ,stările de convietuire împreună cu El. Cred căci era cea mai naturală viață existentă in biserică ,desfașurându-se în prezența Sa.De atunci viața desfășurată în biserică s-a schimbat in funcție de înțelegerea comportamentului în biserică și nu în ultimul rând datorită înțelepciunii. Acele ''scapări'' de înțelegere în interiorul bisericii primare au dat naștere la trăirea unei vieți denaturate de la viața reală lângă Mântuitor, astfel fiind înlocuită ''pe alocuri'' cu atittudini personale, idei, puse în practică și trăite''ca bune'' ,diferentele trăite au ajuns să fie numele dominațiunilor bisericii împărțite din ziua de azi.
Cel mai rău in această situație este faptul căci se pune accentul pe formă de închinare și se scapă din vedere esența și trăirea Cuvântului. O viață plină de sinceritate și daruită complet Mântuitorului este biserica cu Dumnezeu și pentru Dumnezeu în vederea salvării sufletului.Modelul de traire lângă Domnul este viu, real găsindu-se pe paginile Scripturii.
Fi binecuvântată sora Flori , de Domnul!
Adăugat în 28/09/2014 de sanda_tulics
Vă mulţumesc pentru comentariu, fiţi binecuvântată.
Adăugat în 28/09/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1222
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni