Trezeste-te!-12
Autor: Despre Credinta  |  Album: Desteapta-te, crestine!  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de desprecredinta in 15/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Trezeste-te!-12
Facem alegeri zilnic. Ce mâncăm, cu ce ne îmbrăcăm, care post de televiziune să-l urmărim. Totuşi, nu acestea sunt cele mai importante. Cel puţin pe termen scurt, ele nu crează o diferență majoră în viața noastră. Pe termen lung însă… Dar aceasta este o altă poveste.

Sigur, toate au urmări, însă cele mai semnificative provin din alegerile care ne orientează viaţa. Şcolile pe care le urmăm, carierele pe care le alegem, anturajele pe care le avem şi multe altele. Combinate, ele vor crea un fel de factor de influență major care ne va creiona destinul. Unele alegeri pot să ne coste însă viața, avutul, sănătatea, prezența celor dragi, libertatea. Una, desigur, locul în care ne vom petrece eternitatea.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

Aici aparent nu este implicată alegerea, ci credința. Totuşi, oricine, înainte de a crede Cuvântul, alege să-l audă.

Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.

Indiferent de ce alegem în viață, nimic nu este întâmplător. Oportunitățile sunt peste tot în jurul nostru. Dacă am ales să le vedem, le vom vedea… Apoi, alegerile pe care le facem azi sunt pregătite de cele pe care le-am făcut ieri, prin modul în care consecințele lor ne-au modelat sau transformat spiritul, mintea și inima.

Dar destinul nostru nu depinde atât de mult de oportunităţi şi şanse, de ceea ce ni se dă, cât de ceea ce luăm, acceptăm, binecuvântările spre care ne deschidem, pragurile peste care trecem. Cei mai conștienți oameni nici nu vor aștepta să li se dăruiască sau să li se înlesnească nimic, ci vor crea uși acolo unde „viața” le oferă ziduri.

Da, el – destinul – este construit din pietrele alegerilor noastre. Cele conştiente şi cele inconştiente. Dar numai asupra celor conştiente avem controlul. Diferenţa dintre ele este dată de lumina pe care am primit-o. Iar cea mai valoroasă şi sursă a tuturor este Lumina de sus, a dragostei.

Alegi tu astăzi să o primeşti? De acest lucru depinde cea mai importantă parte a destinului tău. Ea este pretutindeni, dar nu o vei vedea până când nu alegi să o vezi.

Aşadar, ce alegi?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 905
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni