Săparea în părţile noastre lăuntrice şi în cea ascunsă -2-
Autor: Witness Lee  |  Album: Economia lui Dumnezeu  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Săparea în părţile noastre lăuntrice şi în cea ascunsă -2-

Săparea în părţile noastre lăuntrice şi în cea ascunsă

   Săparea în minte

   Atunci când cineva sapă o fântâna adâncă, de multe ori va descoperi că pământul are multe straturi. Un strat  este din lut moale, următorul strat este din lut tare, iar un altul din piatră. Este greu de săpat într-un strat de piatră. Toate acestea sunt o ilustraţie a numeroaselor straturi din noi pe care trebuie să le săpăm. Avem un  strat al conştiinţei, un strat al inimii, iar acum avem un strat al MINŢII noastre, care conţine multă murdărie. O, noi nu ştim câte imaginaţii avem zi de zi! Noi nu visăm numai noaptea în timp ce dormim, ci visăm şi în timpul zilei, când suntem treji. Toate imaginaţiile noastre sunt diferite visuri. Am vorbit deja despre faptul că Satan ne orbeste minţile; el o face doar prin imaginaţii. Uneori, în timp ce asculţi un mesaj, eu nu ştiu unde se află mintea ta- poate că a călătorit pe Lună! La exterior tu dai din cap aprobativ dar la interior mintea ta îşi imaginează ceva în spaţiu. În timpul mesajului, tu auzi vocea, dar nu primeşti nimic. Mintea ta a fost orbită de imaginaţii.

   De multe ori oamenii călătoresc în jurul întregii lumi în imaginaţiile lor. În câteva secunde ei pot călători prin lumea întreagă. O, ce multe imaginaţii sunt în minte! Dacă există foarte multă imaginaţie în mintea ta, cum poate fi liber curentul de apă vie dinlăuntrul tău? Deoarece mintea ta a fost blocată, apa vie a fost şi ea blocată în mintea ta. Grămezile de murdărie sunt pur şi simplu numeroasele gânduri, imaginaţii şi vise, care trebuie scoase afară înainte ca apa vie să poată curge în mod liber.

   Săparea în voinţă

   VOINŢA conţine şi ea multă murdărie. Nu există mulţi care să fie ascultători de Domnul în mod absolut şi total. Trebuie să fim mai supuşi în voinţele noastre. O, de câte ori noi nu ne supunem aranjamentului suveran al Domnului! Uneori credem că suntem foarte supuşi Domnului, dar când El ne pune în anumite împrejurări, suntem demascaţi. Este uşor sa te supui Domnului cel invizibil, dar este destul de dificil să te supui persoanelor vizibile. Tu spui: "O, eu sunt supus Domnului. Cu Domnul nu am nici o problemă. Dar..." "Înaintea Domnului nu am nici o problemă, dar cu biserica..." Oh, eu nu pot fi supus lor!" Domnul te-a pus special în biserica ta locală ca să-ţi zdrobească voinţa.

   "Dacă soţul meu ar putea fi asemeni unui frate scump, m-aş supune lui cu bucurie". De câte ori, voi, surorilor, aţi gândit astfel! Dar adevarul este ca soţul voastru nu poate fi acel fel de persoană. Domnul v-a dat un soţ foarte potrivit; el este exact soţul de care aveţi nevoie. Daca aţi putea avea soţul visurilor voastre, niciodata nu aţi fi expuse. Multe experienţe şi împrejurări aflate sub suveranitatea Sa ne expun pur şi simplu luminii, pentru ca noi sa aflăm cât de încăpăţânată este voinţa noastră. Poate mi-l vei arăta pe un frate care este încăpăţânat, dar fiecare dintre noi este încăpăţânat. Poate ca noi suntem cei mai încăpăţânaţi fraţi. Fiecare dintre noi trebuie sa sape în voinţa sa. Cât de uşor este sa obţinem tot mai multă cunoştinţă spirituală, în timp ce viaţa noastră, natura noastră, temperamantul nostru, nu se schimbă niciodată. Este un eşec total! Dacă vrem ca apa vie să curgă în noi, trebuie să fim săpaţi! Curgerea este treaba Domnului, dar săparea este treaba noastră.

   Trebuie să săpăm în noi înşine!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 977
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni