Verdeața bătrâneții
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 21/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Verdeața bătrâneții

   Verdeața bătrâneții...

... Frânturi de vorbă i se aud, numai de El știute... se desprind din gura bătrânei mărunte la trup, cu fața senină, ce trece pe lângă noi dând din cap, zâmbind luminos dar, fără să se oprească din ruga ce-o poartă în zâmbetul senin.

   Mă uit după ea...

   - E bătrână , {îmi șoptește prietena mea soră}, nici n-o simțim în casă. O văd ca pe o... aripă de pasăre ce-și ştie bine locul, pasul, fără să se abată din drumul ce-l are de făcut, înspre perimetrul bucuriei  ei... grădina.

   Își ține într-o mână Biblia, în alta ochelarii, și-și ''șopteşte pașii'' să nu deranjeze, să nu fie  auzită. Se îndreaptă spre băncuța ei înnegrită de vremi și vreme, se așează încet, își aranjează fusta peste tibiile bătrâne și cu ochii spre cer, rostește hotărât: Amin! Amin, Amin, Slavă, Glorie, Mărire!

   Închide ochii iar lacrimi liniștite îi curg pe obraz, apoi altele, altele... strânge la piept Cuvântul, Îl îmbrățișează cu mâinile-i uscate, Îl duce la frunte, la piept, apoi cu teamă sfântă... abia atinge coperțile Bibliei pe care își așează fața lăudându-Și Împăratul.

... Nu-mi pot lua ochii de la ea, din spatele tufei de tranadafiri... mă-nfior, mă rușinez, mă tem căci n-am adunat "atâta cer" în mine.

   - E bătrână... aud șoptindu-se lângă mine.

   - E: Înțeleaptă, bogată, puternică... mă întorc plină de imaginea Cuvântului oglindit în bătrâna  "plină de suc și verde''.

   Alexandrina Tulics

...am meditat, si m-am cercetat... căci adâncimea textului te conduce spre aceste două stări...
Adăugat în 21/07/2014 de floridinmaracineni
...și când e gândesti căci nu suntem asa departe de batrânețe.. un exemplu în toate! Așa as putea să văd în draga bătrână...
Adăugat în 23/07/2014 de sanda_tulics
Frumos soră Sanda ! Ce m-a impresionat a fost și titlu în care am putut găsi un lucru ;
Deși m-ai am până voi ajunge în baston , am observat că atâta timp cât Hristos locuiește în inima ta, poți fi ,, plin de verdeață '' chiar și la bătrânețe ! Un articol care o să-l intipăresc bine în minte.
Domnul să vă binecuvânteze !
Adăugat în 28/07/2014 de viorel1977
Fiți binecuvântați de Domnul!
Adăugat în 09/10/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 938
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni