Manifest pentru dialog intercultural urgent!
Autor: Bulzan Marian Gigel  |  Album: Tratatele Bisericii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gygelutz in 09/04/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Manifest pentru dialog intercultural urgent!

Drepturile omului reprezintă firul conductor prin care trec toate acţiunile noastre interne şi externe cu privire la manifestarea credinţei în Uniunea Europeană. U.E este construită pe un angajament de garantare a acestor valori în interiorul uniunii dar şi în relaţie cu întreaga lume. Oriunde veţi călători, drepturile omului sunt parte a conversaţiilor, inclusiv dreptul la credinţă care este un domeniu discutat frecvent.

Problemele care sunt în interiorul creştinismului sunt probleme care trec peste interesul dogmatic particular. Depravarea, avortul, prostituţia, traficul de carne vie şi de fiinţe umane, homosexualii şi tot ceea ce alterează credinţa şi morala, sunt probleme pe care toţi creştinii trebuie să le înfrunte. Musulmanii şi religia islamică acaparează Europa, iar libertăţile atribuite lor sunt în defavoarea creştinilor. Materialismul a pus stăpânire pe întreaga creştinătate.

Simplul fapt de a munci şi de a cheltuii a redus fiinţa umană, în europa, la un individ care îşi defineşte viaţa doar pe orizontala materialismului. Prin comunicarea interconfesională se poate combate orice ameninţare comună. "Divide et impera" este pericolul care poate dizolva creştinismul şi a îl eradica. O deschidere obiectivă, care trece peste orgoliile subiective ne poate unii împotriva răului comun.

Tot mai multe studii arată fenomenul de decreştinare în rândul tinerilor. Confesiunile se luptă între ele pe teorii particulare, pierzând din obiectiv adevăratul sens al creştinismului care deţine un set de valori capabile să ofere o viaţă sănătoasă spirituală, psihologică dar şi fizică. Divergenţele confesionale ne vor ajuta în pierderea credibilităţii a unui creştinism inert, care nu aduce nici-un benificiu dacât separare în unitate. 

Dacă Europa merge pe sintagma "unitate în diversitate", creştinismul ar trebui să adopte sintagma "Colaborare în valori"!

Sunt valori care ne unesc şi pentru care am muri la constrângere. 

Ceea ce a dăunat creştinismului a fost neânţelegerea organizării. Dacă viaţa spirituală este deasupra vieţii umane, cu totul că cele două coexistă, şi organizarea trebuie să fie ierarhică. Nimeni nu îşi va da viaţa pentru că poartă numele unui cult sau a unei religii în cadrul creştinismului.

Toţi vor muri însă pentru Hristos Isus. 

Organizarea umană a creştinilor este una benefică, pentru că aduce sisteme de valori conservate mai mult, sau mai puţin ale creştinilor. Fiecare preşedinte de cult, patriarh şi papă, are rolul strict de a menţine ordinea în rândul celor care fac parte din grupul respectiv. Aceasta este o chestiune strict organizatorică. 

Chestiunile spirituale vin de la Dumnezeu şi acestea trebuie respectate în primul rând în cadrul oferit de grup. Fiecare cult, religie oferă securitate individului şi un mediu de dezvoltare. Scopul? 

Scopul este strict spiritual... mântuirea şi respectarea credinţei creştine. 

La ce ar folosi să fie o sumedenie de culte şi religii creştine care nu au substanţă spirituală, ci funcţionează ca nişte conserve?

La ce bun să fie culte şi religii creştine care nu au ca virtute morala creştină şi conceptele de bază ale creştinismului?

La ce foloseşte un creştinism care aprobă legi împotiva identităţii ca fiinţă umană?

Astăzi lupta nu este pe diferenţe ci pe structură... dacă vom pierde structura creştină, mozaicul de diferenţe va fi înghiţit de un vid care va spulbera şi cele mai mici valori.

Creştinismul poate salva Europa, care prin definiţie este Creştină. Cum? scoaterea nu din legi şi din organizaţii care merg mână în mână cu păcatul, ci din zilnica trăire a creştinului prin adevăratele valori care se manifestă printr-un creştin mort şi înviat cu Isus!

Dacă, noi, creştinii am realiza că" a ucide" este păcat.... anexarea crimeii şi revoltele din Ucraina nu şi-ar fi avut locul şi nici reacţia.

Dacă, noi, creştinii am realiza că "a fura" este păcat, nu am avea nevoie de fonduri europene şi alte tertipuri de sustragere a banilor, care implică minciună, înşelăciune, pentru că "iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor"!

Dacă, noi, creştinii, am umbla în "morală creştină", ne-am feri de tot ce ni se pare rău că dăunează bunelor obiceiuri!

Să mai păstrăm măcar valorile de bază, dacă nu vrem să dispărem ca o conştiinţă încărcată care se şterge!

Să colaborăm în valorile care ne unesc! Şi acestea sunt: Dragostea, dreptatea, faptele bune, credinţa în Dumnezeu, virtuţile morale, spirituale şi asigurarea mântuirii! Dacă vom fi uniţii în principiile de bază şi vom scoate afară din mijlocul nostru orice tip de rău şi de nelegiuire, prin simplul fapt de neacceptare a răului, vom mai avea o şansă!

Pericolul de dispariţie este la uşă! Creştinismul mai are o şansă prin formarea unui zid de valori, dar această iniţiativă trebuie să unească toate cultele împreună cu religiile majoritare. Fiecare reprezintă o cărămidă! Puse toate la un loc, formează un zid de valori!

Fiecare contează! Să colaborăm pentru susţinerea valorilor în care tindem să umblăm şi în care credem!

Europa mai are o şansă la pace şi la valori creştine! Fiecare om mai are posibilitatea să se întoarcă cu faţa înspre Dumnezeu!

Dacă toate cultele se vor ţine de învăţătura creştină, ceilalţi vor vedea alternativa creştină la viaţă, că funcţionează!

Creştinismul a rămas singura alternativă viabilă pentru a trăi o viaţă normală!

Dacă eşti creştin şi faci parte dintr-o denominaţiune creştină ar trebui să îţi pese de viitorul tău pământesc şi spiritual!

Să facem front comun împotriva păcatului prin susţinerea şi trăirea valorilor creştine!

Dragostea să acopere orice dezbatere care nu zideşte! Fiţi creştini în credinţă, în fapte şi atitudine!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1175
Opțiuni