Jurând nedrept
Autor: Watchman Nee  |  Album: Păcate săvârşite împotriva oamenilor  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 17/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Jurând nedrept

Jurând nedrept: "făcând un jurământ nedrept"

   Între minciună şi lucrurile pe care tocmai le-am menţionat (va minţi în privinţa unor lucruri pierdute) se află o relaţie specială. Dacă iei un lucru care aparţine altcuiva, minţi dacă, atunci când eşti întrebat, spui, jurând că nu ai făcut aceasta. Nu este drept şi este cu totul osândit de Dumnezeu. Noi nu trebuie să minţim niciodată cu scopul de a scăpa de încurcături.

   Minciuna, în general vorbind, este calea de scăpare folosită pentru a nu fi prinşi. Se minte din trei motive majore:

   1. din pricina mândriei

   Minciuna este folosită pentru a proteja mândria cuiva. În cazul în care o persoană a făcut ceva rău, va minţi dacă, atunci când este întrebată, va spune că nu ea, ci altcineva a făcut lucrul acesta. O astfel de minciună are menirea de a scoate basma curată pe persoana respectivă.

   2. din pricina unei discipline prea severe

   O mamă care cere foarte mult de la copiii săi va sfârşi prin a avea copii mincinoşi. Un profesor prea sticat va avea elevi mincinoşi. Un stăpân prea meticulos va avea slujitori mincinoşi. Dacă aşteptările noastre de la ceilalţi sunt foarte mari, foarte adesea îi vom determina prin aceasta să mintă. Dar dacă suntem indulgenţi, ceilalţi vor îndrăzni să ne spună când au greşit. Dacă noi nu iertăm nici cea mai măruntă greşeală, ceilalţi vor încerca să ne mintă pentru a ieşi din încurcătură.

   3. din dorinţa de câştig

   Dacă minţind, poţi câştiga o sută de dolari, atunci de ce să nu spui o minciună? Minţind poţi câştiga ceva pentru tine însuţi.

   Unii mint din pricina mândriei lor, unii mint din pricina împrejurărilor presante, alţii fac lucrul acesta de dragul câştigului.

   Minciuna este osândită de Dumnezeu, iar minciuna pentru câştig este de două ori condamnată.

   Dacă eşti soră medicală, de exemplu, şi intenţionezi să iei acasă nişte vată şi nişte medicamente de la spital, iar atunci când eşti întrebată de cel care are în grijă materialul medical, spui că sunt pentru nişte pacienţi de altundeva, tu te foloseşti de o minciună pentru a câştiga ceva. Este aşa de uşor să spunem o minciună pentru a avea acces la proprietatea publică. Dar, fiindcă suntem creştini, noi nu trebuie să procedăm aşa. Eu numai atunci nu mă simt vinovat când cineva investit cu autoritate îmi dă sau îmi îngăduie să iau ceva.

Relevant text... despre minciuna, pe care multi o considera ''mica salvare din impas'' cel putin cei care nu-lcunosc pe Dumnezeu uzeaza enorm de mult acest truc murdar care este un sapun ce ''spala ''imediat si la suprafata dar impinge mizeria acumulata prin evocaraea ei,in inima celui care o intrebuinteza. Ea are "N"cai de distrugere a persoanei mincinoase in care se simte f onorata,confortabil.. dar il distruge ca o carie lemnoasa in timp ...transformindu-i viata in ruina si intuneric.Este respomsabila de increngaturi intunecoase in viata celui care o imbratiseaza O persoana mincinoasa, ajunge sa se ''autominta''nemaistiind iesirea din labirintul caracatic al divei -minciuna. Ea este cea mai inversunata fata impotriva adevarului ,dusmanul care daca nu este descoperit {din copilarie} la timpul si impejurarea potrivita{cind cineva minte ,atunci ,pe loc sa se extraga afara ,dat pe fata ca un dinte stricat!} va aduce multe ramificatii intunecoase sfletului prins in ea si celor din jurul celor cu care mincinosul vine in contact.
Minciuna se gaseste peste tot! In viata cotidiana,social, familie,politica dar NU ! se gaseste pe paginile Bibliei ca si exemplu de urmat!
Itimultumesc de cursul la care am fost prezenti si zi,sora Flori Ficard, fi binecuvintata!
Adăugat în 17/03/2014 de sanda_tulics
...fiţi binecuvântată sora Sanda, mulţumesc de comentariul substaţial.
Adăugat în 17/03/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1281
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni