Noi si ei
Autor: Vochescu Florian  |  Album: Crestinii vechi si noi  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de flov04 in 01/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Noi si ei

    În majoritatea predicilor pe care le-am ascultat de-a lungul anilor, se pomeneşte mai mult sau mai puțin direct despre "noi" şi "ei". Adică noi cei din biserică şi ei, cei din afara ei. Bineînțeles că termenii de comparație sunt covârşitor favorabili pentru "noi" şi defavorabili pentru "ei". Nu am înțeles niciodată de ce creştini consacrați, cu vechime în credință, cu lucrări multe în slujba Domnului, predicatori sau învățători, nu se pot simți bine fără să arate cu degetul spre "ei", cei de afară, cei nemântuiți. Domnul Isus a spus că El a venit să salveze pe cei pierduți, nu pe cei sfinți, neprihăniți sau mântuiți. Şi totuşi mulți se consideră aşa în biserici, arătând cu degetul spre cei de afară, nemântuiți, păcătoşi, pierduți.  

Eu cred că este o mare greşeală. Domnul a spus că nu este nici un om neprihănit pe Pământ, "nici unul măcar". Atunci de ce, sub un aer de smerenie şi pocăință, mulţi creştini din biserici se consideră neprihăniți sau sfinți? Cu toții suntem nişte păcătoşi! Că noi suntem nişte păcătoşi iertați, iar cei "de afară" nu, nu este nicidecum meritul nostru! Şi orice am face noi prin puterile noastre, nu ne putem sfinți! Doar Duhul Domnului lucrează în noi sfințirea şi neprihănirea, care este un proces de foarte lungă durată, iar noi nu avem nici cel mai mic merit.

Propun deci să încetăm cu aceste comparații total deplasate, făcute uneori foarte subtil pentru a putea răstălmăci apoi vorbele. Cu toții suntem nişte păcătoşi care avem nevoie de Dumnezeu. Nu există "noi" şi "ei" pe acest Pământ. Şi nu putem şti noi niciodată pe cine mântuie Dumnezeu, fie el din biserică sau nu. Pentru că El "are milă de cine are milă, şi se îndură de cine vrea".  

Mulţumiri pentru îndemn, fiţi binecuvântat.
Adăugat în 01/03/2014 de floridinmaracineni
"Si nu putem sti noi niciodata pe cine mintuie Dumnezeu,fie el din biserica sau nu."Biserica e institutia care Domnul ISUS HRISTOS a fondato cu singele LUI(Matei 16:18,unde spune"Biserica MEA"),nu templu,sinagoga sau orice cladire facuta de mina omeneasca,ci biserica care este cladirea din pietre vii unde Domnul ISUS este piatra din capul unghiului(Efeseni 2:19-22).Nu stiu de unde invatatura asta ca Domnul ISUS mintuie si pe cei care nu fac parte din Biserica LUI,am mai auzit asemenea informatii de la asa zis frate,dar el are ceva cu fratii din Bisericile Evanghelice.Invatatura Noului Testament ne spune ca Domnul ia indemnat pe ucenici sa ramina impreuna si asa a luat nastere prima biserica la Ierusalim,si apoi au inceput 2 cite 2 sa mearga sa planteze biserici prin Asia Mica,Europa,Arabia,prin Pavel,Barnaba,Sila,Timotei chiar si Ioan Marcu,apoi veneau la Ierusalim,la ucenici de se hotarau anumite lucruri privitoare la credinta in ISUS HRISTOS.Asa deci PETRU,PAVEL,IACOV,IOAN cind ne vorbesc in epistole lor nu gasesc unde sa fi mintuit in alta institutie.Afara din Biserica esti pierdut,dupa ce faci un legamint cu Domnul,in Biserica inveti scoala Lui HRISTOS,pentru ca e o rinduiala(Efeseni 4:11-16),si daca citesti mai in jos cu 3 versete,versetu 19 incepe cu "Ei",si apoi versetul 20 incepe sa ne vorbeasca noua"dar voi",deci iata Biblia face deosebirea intre cei ce sunt ai Domnului si ei ce nu vor sa-i slujeasca.Deci slujitorii din Biserica cind vorbesc despre ei ne spun cind predica sa nu facem ce fac ei,nu cred ca ii arata cu degetul cum spui tu pe ei ca oameni,ca creatura a Lui Dumnezeu,ci slujitorii ne spun dupa Biblie aratind cu degetul lucrurile care ei le fac,ca noi sa nu le facem.Nu stiu ce vezi tu la crestinii din biserica ca se considera neprihaniti si sfinti,daca esti frate cu ei ar trebuii sa-i vezi ca pe copii Lui DUMNEZEU,a si daca ti se pare ca-i mindru spunei si sa ne rugam unii pentru altii.Sper ca sunt inteles nu am cu nimeni nimic doar imi spun parerea,DOMNUL ISUS sa te binecuvinteze Florian.



Adăugat în 02/03/2014 de sendroniviolin
Pace! frate Violin. Multumesc pentru aprecieri. Daca vei mai citi o data cu atentie articolul, vei constata ca atunci cand vorbesc de "biserici" se intelege clar ca e vorba din punct de vedere fizic de bisericile, locasurile unde se aduna oamenii. Nu am folosit cuvantul "Biserica" si nicidecum "Biserica Domnului isus Hristos", care se refera la Adunarea tuturor credinciosilor autentici ai Domnului.
In alta ordine de idei, eu nu am nimic cu fratii din bisericile evanghelice care isi vad de treaba lor si vin la biserica pentru a se ruga, pentru a se inchina si a-l lauda pe Dumnezeu. Am insa un cui impotriva acelora care vin la biserica : mai mult pentru barfa, pentru diverse interese, pentru ca sa ii vada lumea si sa ii aprecieze, pentru ca le place sa se auda vorbind, pentru ca se considera superiori acelora care nu vin s.a.md.
Deci va rog sa mai cititi o data articolul si sa observati ca eu nu am spus ca Domnul Isus mantuie si pe cei care nu fac parte din biserica LUI.
Adăugat în 05/03/2014 de flov04
Statistici
  • Vizualizări: 1065
  • Comentarii: 3
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni