Noi suntem oameni de treabă…
Autor: Cristi Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 28/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 10 voturi
Noi suntem oameni de treabă…

Suntem frații lui Iosif. Suntem oameni de treabă și totusi vorbim urât. Mai o glumă, mai un banc, că versete din Biblie nu prea știm.

Suntem oameni de treabă. Totuși nu iubim și nu putem spune vreo vorbă prietenească. Noi ne iubim pe noi. Nu-i suportăm pe cei care visează mai mult si mai frumos ca noi.

Noi suntem oameni de treaba. Stim sa ucidem dacă trebuie, și să mușamalizăm totul. Știm să ne prefacem, sa ne mangaiem tatăl care ne crede minciunile atât de ușor.

Noi suntem oameni de treabă. Săpăm gropi gratis pentru frații nostri care ne iubesc. Îi vindem dacă trebuie pe ceva ieftin.

Noi, oamenii de treabă, nu-i suportam pe cei care preferă inchisoarea decât să păcătuiască. Noi trăim clipa. La maxim. Nu ne interesează prețul.

Noi, oamenii de treabă, avem anturajul nostru și nu am vrea să ni-l strice vreun “sfânt”. Noi nu vrem să fim cercetați de fratele nostru ci doar aplaudați.

Noi, oamenii de treabă ne încheiem serile cu prietenii la un film, nu pe genunchi ca și ăsta din groapă. Cu revistele de modă în mână, nu cu Bibla.

Noi, oamenii de treabă, avem modele. Dar nu pe tatăl nostru sau păstorul din adunare. Nu! Noi avem modelele noastre. Ne îmbrăcăm ca ei și vrem să nu fim judecați pentru asta!

Noi oamenii de treabă habar n-avem că ne stau în față vremuri grele de foamete, deși acuma, pe marginea gropii fratelui nostru, mâncăm bine.

Noi, oamenii de treabă, nu știm că într-o zi, fratele nostru din groapă ne va scăpa viața. Și ne-o va și schimba prin exemplul lui.
Și atunci vor păli modelele noastre, iar model ne va fi fratele pe care l-am vândut. Ne va pieri pofta de mancare și ne va apuca plânsul. Plânsul acela al oamenilor de treabă care cunosc iubirea deși meritau ura. Care primesc mâncare în loc de nuiele. Care sunt întâmpinați cu cuvinte prietenoase. Și cu brațele deschise.

Noi, nu vom mai fi în curând oameni de treabă.
Noi vom fi oameni ai lui Dumnezeu.
Pe curând!

27.09.2013, inspirat din Genesa 42:11.

Sursa: cristianboariu.wordpress.com

Oamenii "de treaba" se intalnesc la orice pas insa oamenii lui Dumnezeu sunt ca si pietrele rare si de mare pret - fiti binecuvantat frate Cristi, sanatoasa invatatura din Cuvantul lui Dumnezeu raportat la zilele noastre chiar - sanatate si pace sfanta, om al lui Dumnezeu!
Adăugat în 28/09/2013 de floridinmaracineni
...Pacea Domnului Isus. Sunt pline bisericile acestui secol de "oameni de treabă" ,de la ușieri și până la păstori sau preoți,la comitete,plin ochi de "oameni de treabă ",aproape că nu mai loc să te întorci din cauza mulțimii lor.Și totuși cuvântul Domnului e așa de diluat,așa de sărac,dragostea,
iertarea,îngăduița,sunt tot mai rare,totul pe cale de dispariție.Vorba Mantuitorului....Când voi revenii
voi mai găsi Eu oare........"Oamenii de treabă" au mult tupeu,multă nesimțire,obrazul gros,de...,se poartă astăzi,vindem,omorâm cu vorba,mințim....toate au un preț...amvon,comitet,conducere,
diaconie...Aproape fiecare sapă și aproape fiecare este săpat,mare rușine...și astea toate în Casa
Domnului....Și totuși Bunul Dumnezeu încă ne mai iubește.Mare minune.Mulțumesc mult.
Adăugat în 28/09/2013 de statornicul
Ziditor cuvânt! Domnul să cerceteze orice suflet și să aducă rod pt. Împărăția Sa! Într-adevăr, este mare diferența între a fim om cu adevărat sau doar „om de treabă”. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Adăugat în 28/09/2013 de Ioanhapca
Domnul sa va binecuvinteze !
cuvinte pline de invatatura.
Adăugat în 28/09/2013 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 2159
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni