statornicia lui Isus
Autor: rose  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 17/08/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
statornicia lui Isus

Am citit zilele trecute un text pe care l-am citit de o gramada de ori dar acum Duhul Sfant mi-a deschis mintea sa vad ceva ce nu vazusem inainte. Marcu 5 :21 :43, despre invierea fiicei lui Iair. E o invatatura minunata, sa citesti si sa urmaresti felul in care a lucrat Isus cum s-a comportat El si cum s-au comportat oamenii. Isus s-a bazat pe lucrurile care nu erau vizibile cu ochiul liber, pe voia lui D-zeu care nu se schimba, stia ff bine ca voia Tatalui e desavarsita. Oamenii in schimb s-au bazat pe sentimente, pe circumstante pe lucurile care se vad cu ochiul liber si au reactionat ca atare.

 Ce a facut Isus cand Iair a venit la El sa ii spuna ca fiica lui e pe moarte ?  Nu a intrat in panica, nu a inceput sa fuga la casa lui Iair ca nu cumva fata sa moara si sa rateze momentul. A ramas relaxat pt ca stia care e voia lui D-zeu si se baza exclusiv pe asta, nicidecum pe sentimentele de disperare a oamenilor. In drumul spre casa lui Iair a vindecat-o pe femeia care avea o scurgere de sange de 12 ani, a stat de vorba cu ea. Probabil ca altcineva i-ar fi spus astepte, tocmai are un caz extrem si nu are timp de pierdut. Isus nu era panicat de o eventuala moarte a fetei lui Iair pt ca stia ca Tatal invie chiar mortii, era ancorat total in certitudinile pe care le avea de la Tatal si nu in sentimente.

            Chiar inainte sa ajunga la casa lui Iair, Isus e anuntat de niste trimisi ai fruntasului sinagogii, un om religios si care teoretic trebuia sa aiba o atitudine conforma cu voia lui D-zeu, ca fata a murit si nu mai are rost sa mearga degeaba. . Isus ignora pur si simplu lucrurile astea, priveste dincolo de lucrurile care se vad cu ochiul liber,priveste la voia lui D-zeu care e clara, limpede : vindecare, restaurare si inviere. Ajunge Isus la casa lui Iair si ce gaseste acolo ? O gramada de oameni care plang, se vaita si se jalesc. Isus le spune ca fata nu a murit ci doarme, la care cei din jur incep sa isi bata joc de El. Iti dai seama ce indrazneala pe Isus sa contrazica lucrurile evidente, sa calce in picioare logica umana.  Uite ca Isus nu s-a sfiint sa ignore pur si simplu ratiunea si logica umana si sa se uite la ceea ce spunea Tatal din cer.

            Isus doar cu apostolii si parintii fetei, nelasand necredinta celor din jur sa intre in camera fetei, ( vezi vers 40) , invie fetita si in felul asta implineste voia Tatalui, In timpul asta cei care odinioara plansesera si apoi isi batusera joc de Isus, acum erau inmarmuriti de uimire.

In toata povestea asta e un lucru pe care daca noi ca si crestin il punem in aplicare vom iesi biruitori asupra oricarei probleme. De la inceputul povestii pana la capat Isus a avut aceeasi atitudine, nu s-a schimbat nici o secunda in atitudinea Lui. De la inceput a stiut ca indiferent care e situatia fetei, nu e nimic prea greu pt El sa rezolve problema. Stia care e voia Tatalui si a stat neclintit pe voia Lui fara sa se lase influentat de lucrurile evindente din punct de vedere logic pe care le-a intalnit. Vindecarea si invierea erau in mintea Lui de la inceput si asa cum a inceput in mintea Lui asa s-a sfarsit in realitate prin invierea efectiva a fetitei.

            Acum uita-te la reactia oamenilor. La inceput disperati ca fata moare, apoi dupa ce moare chiar liderul sinagogii ii spune lui Isus ca nu mai are rost sa vina ca moartea e moarte nu te poti opune ei. Apoi oamenii din jurul casei care plangeau si se vaitau, care brusc incep sa isi schimbe atitudinea si sa isi bata joc de Isus si de ideile Lui ‘deplasate’. Aceeasi oameni dupa  ce vad fetita inviata si sanatoasa, sunt coplesiti de uimire si mirare

Oamenii astia in decurs de cateva minute poate juma de ora au trecut prin toate starile posibile, s-au schimbat ca vremea de la un minut la altul pt ca se bazau pe lucrurile care se vad, pe logica umana, pe sentimente, pe circumstante

 : Isus a fost constant in reactiile Lui pt ca a avut siguranta ca voia lui D-zeu e aceeasi si nu se schimba, pe cand oamenii s-au bazat pe ceva inconsistent, care azi e, maine nu e.

.            2 Crinteni 4 :18 pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad ci la cele ce nu se vad, caci lucrurile care se vad sunt trecatoare pe cand cele ce nu se vad sunt vesnice

            Eu am fost atinsa de mesajul asta, si vroiam sa il impartasesc cu tine, pt ca e ceva important pt fiecare crestin sa stie practic cum sa traiasca in lumea asta plina de probleme.



Domul sa te binecuvateze!Mesajul eseului a venit exact la momentul potrivit, cand aveam nevoie de un sfat si o incurajare...
Adăugat în 18/08/2008
imi place cum ai vazut lucrurile.cu siguranta va fi de folos mai mult decat unuia(mie de ex.)be blessed!
Adăugat în 19/08/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1786
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni