Daniel Gale de dincolo de moarte
Autor: Marcel Urs  |  Album: fara album  |  Tematica: Sub flamurile crestinismului
Resursa adaugata de BenHur in 18/06/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Daniel Gale de dincolo de moarte

Joi dimineaţa, 8 mai, în jurul orei 5 am, la Portland, a trecut din viaţă tânărul Daniel Gale. A avut 29 de ani (încă nu împlinise 30) şi a lăsat în urmă soţia cu o fetiţă de doar 6 luni, o familie ndurerată, mulţi prieteni şi cunoscuţi. Se pare că moartea a apărut în timp ce dormea. Cauza exactă urmează să fie stabilită de medici într-un viitor apropiat.
            În ultima vreme, Daniel a fost implicat foarte mult în lucrarea Domnului. Doar Duminică seara, 4 mai, la serviciul de la biserica Philadelphia, a adus o cauză de mulţumire Domnului pentru că l-a ajutat, împreună cu un grup de tineri, să se întoarcă cu bine din misiunea de la Rizona. Vestea morţii a luat prin surprindere întreaga biserică şi comunitate română de aici din Portland dar şi din întreaga lume. 
            Foarte mulţi sunt afectaţi de această tragedie. Istoria lui Daniel este o inspiraţie foarte puternică atât pentru tineri dar şi pentru orcine cunoaşte povestea vieţii lui. A fost un adevărat fiu risipitor. Un fiu pierdut care s-a întors la Domnul cu adevărat. 
            Pentru a-l înţelege pe Daniel, trebuie să îl cunoaştem puţin înainte, ca fiu pierdut şi apoi după, ca un fiu al lui Dumnezeu născut din nou.

Daniel înainte:

     Câteva rânduri extrase din mărturia lui Daniel din data de 28 aprilie din biserica Happy Valley Christian Center din Arizona, la serviciul de dimineaţă, cu doar două săptămâni înainte de a trece din viaţă. Era într-o călătorie misionară cu un grup de tineri din mai multe biserici de aici din Portland care erau implicaţi în misiunea JCKMinistry, prin care organizau vizite la bolnavi, săraci şi văduve şi făceau călătorii misionare. 
            Născut în America, Daniel a fost un rebel înainte ca să se întoarcă cu adevărat la Domnul. A făcut parte dintr-o familie de 12 copii, el fiind al 7-lea copil, 9 fete şi trei băieţi. La şcoală a fost hărţuit mereu de colegii săi care îl considerau cam ciudat.

            La 14 ani, a plecat de acasă şi a intrat în tot felul de afaceri dubioase, inclusiv furturi de maşini şi alte lucruri care nu erau considerate tocmai legale. A intrat într-un cerc de prieteni vicioşi care i-au ruinat viaţa.
            La vârsta de 17 ani, era notoriu pentru faptele sale rele şi era deja căutat de oamenii legii. Într-o seară târziu, pe la ora 2 dimineaţa, a ajuns acasă sub influenţa alcoolului, iar mama sa îl aştepta pe canapea. “Daniele, trebuie să îţi spun ceva foarte important. Am fost la rugăciune şi Dumnezeu a vorbit pentru tine printr-un prooroc, că dacă nu te întorci la Domnul, în două săptămâni, El o să te lovească şi o să îţi pară rău.” “ Cum pe mine?” – a replicat Daniel - “Că doar eu nu fac nimic rău, sunt doar un haiduc (Robin Hood) care fur de la cei bogaţi şi dau la cei săraci.”
            Şi într-adevăr, nu au trecut două săptămâni, şi Dumnezeu s-a ţinut de promisiune. Nu după multă vreme, l-a sunat un prieten ca să meargă până la el pentru că au de încheiat o afacere din care o să facă mulţi bani. A precizat că trebuie să aducă şi lucrurile furate care erau parte din această tranzacţie.
            A ajuns la ora stabilită la casa prietenului său şi a fost puţin surprins să vadă că prietenul lui nu ieşea afară din casă la ora stabilită. Ploua mărunt. Deodată, cineva bate la uşa autovehicolului şi o lumină puternică i s-a aprins în faţă. Era un poliţist. “Cu ce te pot ajuta domnule” - i s-a adresat Daniel ofiţerului, în timp ce o frică puternică i-a cuprins tot corpul. „Domnule Gale, vă rog să ieşiţi din maşină” - i s-a adresat ofiţerul. “Un moment, să îmi iau centura” a răspuns Daniel, în timp ce încerca să îşi stăpânească tremuratul genunchilor de frică. Se gândea că o să mimeze scoaterea centurii de siguranţă, o să pună schimbătorul în revers, o să dea înapoi şi o să dea bir cu fugiţii.
            Însă în acelaşi moment, când a întors capul înapoi, să se asigure a realizat că în spate se aflau 7 maşini de poliţie, care îi blocau orice şansă de scăpare. Avea 7 mandate de arestare pe numele lui. A fost condamnat la 7 ani şi jumătate de puşcărie.
            Ajuns în închisoare, a realizat ce s-a întâmplat: aşa-zisul prieten al său, pe care îl cunoştea de vreo 10 ani, l-a trădat. A făcut o înţelegere cu poliţia că dacă îl dă în mâinile lor pe Gale, el v-a scăpa de pedeapsă.
            După vreo 6 luni de încarcerare, a început să citească Biblia. A citit-o de 3 ori de la început la sfârşit. După vreo 2 ani şi jumătate a aflat de la un deţinut care tocmai intrase în închisoare, că poate să scape de anii rămaşi de pedeapsă, dacă intră într-un program de “boot camp” (un program foarte sever de militărie în care persoanele sunt supuse unor tehnici fizice şi pshice foarte severe de disciplinare) iar dacă va termina cu bine acest program, va scăpa de ceilalţi ani de puşcărie. 
            A contactat un avocat, care nici nu a vrut să stea de vorbă cu el fără o plată iniţială de 2500 de dolari. Daniel avea ceva bani într-un cont bancar, dar se gândea că o să aibă nevoie de ei dacă o să iasă din închisoare, după cei 4 ani de închisoare câţi mai avea de făcut. A fost luminat de Dumnezeu şi a luat din nou legătura cu avocatul respectiv şi i-a trimis banii prin intermediul familiei.
            A luat legătura cu persoana din cadrul închisorii care se ocupa de acest program şi i s-a spus că el va fi eligibil pentru acest program numai prin 2009, pentu că lista de aşteptare era foarte mare, cu 5 ani mai târziu de la data când trebuia să se împlinească cei 7 ani de închisore. Însă Dumnezeu a lucrat într-un chip minunat şi doar după 3 luni a fost trimis să înceapă acest program. L-a terminat cu scucess şi a fost iertat de anii care rămăseseră.
            Când a fost în închisoare a făcut o juruinţă că dacă Dumnezeu îl ascultă o să fie trimis la boot-camp şi va fi absolvit de 4 ani de închisoare, o să meargă în întreaga lume şi o să mărturisească peste tot cât de mare este El. Şi într-adevăr s-a ţinut de juruinţă.
            În 2000 s-a botezat în apă. Dumnezeu l-a întărit să vorbească în faţa oamenilor, cu toate că în şcoală îi era frică să iasă în faţa clasei să vorbească, când avea un examen sau trebuia să dea un răspuns.
            În 2002 a fost botezat de Domnul şi a fost umplut cu o putere, o dragoste şi o râvnă pe care a avut-o până la moarte. Dumnezeu l-a binecuvântat şi din punct de vedere material. Tot ce câştiga şi tot ce deţinea, avea un scop: vestirea Dragostei lui Hristos şi câştigarea de suflete pentru împărăţia Lui.

Daniel după:

    Pentru a-l cunoaşte pe Daniel după, trebuia să îl întâlneşti. Radia de bucurie şi avea o dragoste “nebună” pentru Hristos pe care nu îi era ruşine să o împărtăşească cu oricine îi ieşea în cale.
    Oriunde se afla: la biserică, la servici, acasă, la restaurant, la staţia de benzină, la rând la cafea (Starbucks), Daniel trebuia să împărtăşească dragostea lui Dumnezeu.
            Avea o putere extraordinară de a ierta. Dacă supăra pe cineva, nu trecea mult şi Daniel îşi cerea iertare. Acesta este Daniel, descris de câteva persoane apropiate de el şi foarte importante din viaţa lui: soţia, Tabita Gale, una dintre surorile lui mai mari, Gabriela Shubert, pastor Nicky Pop şi pastor Beniamin Zăgrean.

Tabita Gale:

Sunt mândră de el şi de impactul pe care l-a avut asupra oamenilor, în special pentru tânăra generaţie. În cei aproape 2 ani de zile de căsnicie, Daniel a fost o inspiraţie pozitivă atât pentru mine, pentru familia sa cât şi pentru toţi prietenii pe care îi avea. În ultimele luni am observat o schimbare în viaţa lui: vroia să dăruiască mai mult în numele Domnului, chiar dacă nu avea prea mult, vroia să meargă în mai multe călătorii misionare în România, şi în fiecare zi, vroia să fie sigur când ne trezim, că citim Biblia şi ne rugăm împreună. Aproape în fiecare zi îmi spunea “ceva extraordinar se va întâmpla, ceva minunat o să se întâmple”. Ştia că Dumezeu o să facă o minune mare în comunitatea din care făcea parte. Îmi amintea mereu că o să biruim în Hristos, pentru că lupta încă nu este gata.

Gabi (Gabriela Shubert):

Danny s-a decis să îl urmeze pe Hristos, iar din aceea zi, a fost o persoană schimbată total. Pentru că a ştiut prin ce a trecut înainte, avea o conecţie extraordinară cu tinerii. Îi plăcea  foarte mult să vadă cum se întorc tinerii la Hristos. De Crăciunul care a trecut, am pregătit mai multe prăjituri pentru familie. Am copt mai mult decât era normal şi nu ştiam de ce. După ce am cinat, împreună cu familia, a sunat telefonul. La celălalt capăt era Danny “Hei sis (prescuratrea de la sister care înseamnă soră în engleză) nu ai ceva desert pentru că am o grămadă de tineri la mine acasă şi am uitat să cumpăr ceva prăjitură şi toate magazinele sunt închise”. Bineînţeles că i-am răspuns că am, că tocmai făcusem ceva mai multă prăjitură de data aceasta. A venit să o ia şi a vrut să îmi plătească şi am refuzat. Înainte să plece, a luat un săculeţ şi a pus bani în el. A chemat copii şi i-a întrebat pe fiecare nişte întrebări din Biblie, iar cine ştia răspunsul la ele, putea să ia bani din săculeţ. Acesta era obiceiul lui de Crăciun. Danny era foarte darnic şi iubea foarte mult tânăra generaţie pe care dorea să o întoarcă la Hristos. L-a iubit pe Dumnezeu cu toată inima. O să ne fie dor de el. Cu toată dragostea, sis Gabi.

Pastor Nicky Pop:

Daniel s-a ataşat foarte mult de biserică în ultima vreme. Am fost impresionat de entuziasmul de care dădea dovadă şi era un model pozitiv extraordinar pentru mulţi. Ajuta cu bucurie pe văduve, orfani, săraci pe care îi vizita oriunde s-ar fi aflat, atât aici în Statele Unite cât şi în România. Prima întrebare pe care o punea Daniel oricărei persoane care îi ieşea în cale era “Îl cunoşti pe Isus?”. Era foarte activ din punct de vedere spiritual şi făcea cu bucurie orice pentru a face cunoscută dragostea lui Dumnezeu printre oameni. Fie ca exemplul lui să fie în continuare o mărturie puternică pentru mulţi şi să vestească Numele Domnului în Sion şi printre popoare, chiar dacă Dumnezeu i-a frânt puterea în drum aşa cum citim în Psalmul 102:19-23 “Cãci El priveşte din înălţimea sfinţeniei Lui; Domnul priveşte din ceruri pe pământ, ca să audă gemetele prinşilor de război, şi să izbăvească pe cei ce Sunt pe moarte; pentru ca ei să vestească în Sion Numele Domnului, şi laudele lui în Ierusalim, când se vor strânge toate popoarele, şi toate împărăţiile, ca să slujească Domnului. El mi-a frânt puterea în drum, şi mi-a scurtat zilele.”

Pastor Beniamin Zăgrean:

1.Daniel a fost unul dintre căzuţii între tâlhari pe drumul de la Ierusalim la Ierihon (Luca 10:30). A demascat locurile şi ascunzătorile pentru cei care sunt atacaţi de diavol şi lăsaţi în drum. De asemeni a dat în vileag metodele de dezbrăcare, zdrobire şi jefuire de care se foloseşte diavolul pentru a dezbrăca, zdrobi şi jefui sufletele care sunt în drumul de la Ierusalim spre Ierihon.
2. Daniel a fost un om care nu numai că făcea o activitate misionară extraordinară dar o şi ajuta foarte mult din punct de vedere material.

3. A înţeles că parte din misiune era şi vizitarea de văduve, bolnavi şi săraci, conform Matei 25:42-46 “Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.”Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică.”

            Într-adevăr Daniel a plecat la veşnicii la o vârsă fragedă. Imaginea tânărului o să se şteargă treptat din memoria multora, însă exemplul lui pozitiv, foarte puternic o să dăinuiască multă vreme în vieţile multora. Dorinţa lui Daniel a fost ca foarte mulţi tineri să îi urmeze exemplul bun şi să se întoarcă din căile lor rele. La Filipeni 1:21 citim „Căci pentru mine a trăi este Hristos şi a muri este un câştig.” Pentru Daniel, moartea a fost cel mai mare câştig. A fost gata pentru aceasta. Pentru cei rămaşi, ruptura este foarte mare şi dureroasă. Să continuăm să ne rugăm pentru ei şi Dumnezeu să îi întărească.


Puteti descarca de aici marturia video

...dincolo de stele...
minunata marturie si un adevarat exemplu pentru noi generatia tanara... Domul sa intareasca pe cei ramasi...
Adăugat în 18/06/2008
buna
am citit aceasta marturie,ar trebui sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu sa ne gandim la EL in fiecare secunda si sa ne dorim din tot sufletul ca sa-i slujim.Cu siguranta Daniel este la Domnul Isus,iar el este acum fericit pentru ca l-a italnit pe Domnul nostru Isus Hristot pe care si noi il vom intalni in curand.Domnul Isus sa ne binecuvinteze si sa ne ajute sa fim o lumina oriunde vom merge.Amin
Adăugat în 27/06/2008
Am citit aceasta marturie si ma regaseam in ea.La fel ca si fr.Daniel am fost un fiu risipitor 24 de ani....24 de ani in care Dumnezeu in dragostea Lui mi-a dat atatea binecuvantari si m-a iubit atat de mult desi nu meritam...dar ii multumesc si ii aduc slava ptr. tot ceea ce a facut ptr. mine.Pentru famile....Dumnezeu sa va intaresca si nu-l plange-ti....sa dus acasa si in curand ne vom intalni...

\"Nu te dezamagi daca ai cazut, Dumnezeu te-a trimis acolo ca sa vezi mai bine cum e si mai apoi sa ii ajuti pe altii.\"
Adăugat în 27/06/2008
dincolo de cer
dincolo de tot ce exista sub soare ,exista speranta..exista Dumnezeu...El creatorul sufletului meu..Mai sus de galaxii in tara eterna...ca roua diminetii ,coboara pe pamant,cele mai placute..raze de speranta...izbugnesc in cant..VREDNIC ESTI DE SLAVA...
Adăugat în 17/08/2008
daniel dale fiul Domnului
Am fost un foarte bun prieten cu Dani si l-am intilnit in anul 2000 la o seara de rugaciune unde era mai tot timpu la mai toate serile de rugaciune ,a-m fost in romania in misiune unde a-m avut ocazia sa-l inteleg si sa particip si eu cu Dani la dedicarea extraordinara si dragostea nemarginata pe care o arata fata de fii risipitori ,vaduve ,orfani , cu lacrimi in ochi facea toate misiunile si prioritatea intii in viata lui era lucrarea Domnului , cu durere in suflet regret plecarea din mijlocul nostru a slujitorului Domnului , dar ma mingii cu speranta si nadejdea ca vom fi iar impreuna si vom cinta cintarea mielului in slava in vesnici.
Dorinta Lui Dani era ca citi mai multi tineri sa fie salvati si sa lucreze pentru D-zeu , te invit si pe tine sa lupti la fel ca Dani , si nu uita cel ce vine va veni si nu va zabovi ,esti tu pregatit sa stai de vorba cu el ????? acum mai este timp ,nu-i respinge ghemarea poate fi ultima chemare , Isus te cheama el te iubeste cu drag Gigi Singeorzan Portland Or
Adăugat în 29/11/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4597
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni