Treci in Fantanele si... ajuta-ne!
Autor: Cristi Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de BenHur in 15/08/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Treci in Fantanele si... ajuta-ne!

Nimic nu tulbura linistea satului in aceea zi de vara tarzie. Oamenii isi vedeau de treburile lor, linistiti. Timpul avea rabdare cu ei.

Melancolia trista a obisnuitului a fost, insa, curand risipita de zgomotul unui autocar... Era ceva nou. Batranii pe la porti priveau cu mirare pe cei 30 de tineri care isi descarcau bagajele pentru a se instala pe un pamant nou. Prea putini intelegeau venirea acestora aici.


Primele 3 zile de pregatire au trecut rapid. Seara pe la case se vorbea despre "cei cu corturile". Defapt, nu prea erau noutati. In aceasi zi, 25 de olandezi se alaturasera grupului. Aveau sa sosesca voluntari in zilele urmatoare.


Duminica seara a fost prima zi in care tinerii invitasera satenii la "adunare". Era prima seara de evanghelizare. Unii privesc cu neliniste chemarea tinerilor. Altii isi amintesc ca preotul ii avertizase: "Cine merge la camin la pocaiti, nu are ce veni la mine 2 ani la spovedanie, ori de moare careva, eu nu-l dezleg". Amenintarea insa nu avu efect asupra celor aproximativ 10 batrani care intrara. La final, uimire: liderul invita pe toti acei din sat care au nevoie de ajutor la munca campului, sau orice alta nevoie pe langa casa, sa vina si sa ne spuna. Tinerii ii vor ajuta gratuit...
Stupoare... memoria batranilor refuza sa indice vreun moment al vietii lor cand mai intalnisera asa ceva.


Zilele s-au scurs una cate una. Un grup a mers in fiecare zi in vizita la cei in varsta. Unii i-au primit si si-au spus printre lacrimi necazurile. Au primit medicamente, au auzit pentru prima data o cantare in casa lor si o rugaciune speciala pentru ei. Altii au refuzat sa deschida celor pe care preotul ii numise "prozeliti". Ei, defapt, au refuzat sansa vietii lor. O batranica de 93 de ani nu le-a dat voie sa se roage cu ea. I-a vazut ultima data. Dumnezeu a avut rabdare ca ea sa auda Vestea Buna dupa atatia ani, ea insa a dat cu piciorul ultimei chemari... trist.


O alta echipa s-a ocupat de copii: „Zacheu", „Inmultirea painilor" si alte lectii erau pentru ei ceva nou. Entuziasmul cu care cantau era deosebit. Cursurile de calculatoare i-au captivat si mai mult. Sa scrii versetul biblic in Word si sa il subliniezi era ceva frumos intr-un sat uitat de lume. "He’s got the whole world in His hands" rasuna cu putere din gurile lor in a patra seara de evenghelizare.


O alta echipa a ajutat la munca pe satenii care au solicitat ajutor. Prima zi oamenii nu au indraznit. In ultima zi, inainte cu o ora sa vina autobuzul, cand erau toate bagajele stranse, cativa inca lucrau la lemne in padure. O batranica, vaduva de 14 ani, marturisea ca singura dorinta a ei pentru anul acesta e sa isi vada lemnele taiate pentru iarna. Dumnezeu a ascultat-o!


Un batran suferind de astm, dupa ce a fost ajutat la lemne, a venit cu Noul Testament pentru a cere indicatii unde sa citeasca. Era trudit si impovarat. Sotia de 4 ani se chinuia pe pat. Singura "institutie" care mai avea nevoie de ei era Imparatia lui Dumnezeu. S-a bucurat sa afle asta.


Cele 11 zile s-au scurs repede... La ultima seara de evanghelizare au participat peste 25 de sateni. Iubirea lui Dumnezeu a ajuns in casele lor prin cei pe care l-a inceput i-au privit ca dusmani. Incheierea serii a lasat lacrimi de despartire. Copiii isi strangeau in brate "invatatoarele". Un tanar care a vrut sa ne faca o "vizita nocturna" la calculatoare acum ne cerea e-mailul. O batranica il saruta pentru ultima data pe tanarul ce i-a adus doua paini... Vecinul de peste drum de 5 ani nu ii daduse un "buna-ziua"... Cum sa nu fie grea despartirea de oamenii care te iubesc?


"Treci in Fantanele si ajuta-ne" a fost unul din strigatele pe care 75 de tineri din Romania si Olanda le-au auzit pentru aceasta vara... Intr-un sat fara nici un evanghelic, Dumnezeu a lasat Cuvantul Sau in august 2007. Cuvantul a fost semanat. Ferice de cei care vor lasa sa creasca aceasta Samanta in ei.

Mi-e dor de tine, Fantanele!
Ai fost locul in care am petrecut cea mai frumoasa vara din viata. Sa ne vedem in rai, dragi sateni!


Ps: Puteti vedea un documentar video despre aceasta misiune la adresa: www.pasi.ro

Rasplata voastra va fi mare!
Domnul sa binecuvinteze si sa intareasca lucrarea mainilor celor 75 de tineri!
Domnul sa va binecuvinteze!
M-a impresionat lucrarea tinerilor. E asa minunat ceea ce au facut ei. Doamnea ajuta-ne pe toti sa nu uitam ca Tie iti plac astfel de lucrari si le vei rasplati in ziua cea mare. Domnul sa ne ajute pe toti!
binee fratele meu
Si pentru mine cristi, a fost una dintre cele mai faine tabere din viata mea...imi este asa de dor de acele zile, in care luptam pentru largirea imparatiei Domnului nostru!
Te salut din Bruxelless, si astept sa ne vedem din nou! GBU
A sluji
Aceasta inseamna "a sluji" si stiu ca Dumnezeu priveste cu placere la astfel de jertfe. Dar nu poti face aceasta decat dupa ce ai avut o intalnire personala cu Dumnezeu. Nu trebuie sa spui ca esti crestin pentru ca roadele prin Duhul Sfant vor arata ceea ce esti. Dumnezeu ii insoteste cu puterea Lui pe toti cei care Il slujesc cu o inima curata si ei vor primi o cununa vesnica de slava. Fiti perseverenti indiferent de piedici!
La asa fapte mie nu-mi ramane decit sa spun GBU.Si sa va ajute bunul D-zeu sa faceti cit mai multe lucruri, de genul acesta.Multa binecuvintare.............
rasplata va fi mare...............
Adăugat în 10/03/2008
sa le fie rasplata dupa mila lor si dupa iubirea fata de dumnezeu am cazut in pacat dar il rog pe isus sa nu ma lase asa pe acest pamint sa va ajute domnu amin
Adăugat în 19/01/2010
aceasta DA! - lucrare în slujba Domnului!
mai postaţi pe recomandări când şi când resursa aceasta să ne aducem aminte că avem poruncă din partea Domnului: "Duceţi-vă...."
ne rugăm, cântăm, predicăm, spunem sau scriem o poezie, oferim un mic pacheţel, ne îndeplinim obligaţiile zilnice faţă de familie, serviciu şi mă tem că toate acestea nu vor însemna mai nimic înaintea Domnului
fiţi binecuvântat
Adăugat în 30/11/2011 de floridinmaracineni
Si cite''Fintinele'' nu-si asteapta copiii nu neaparat olandezi , caci si ai nostri stiu lucra si inteleg mai bine situatia decit fratii straini!Unde sunteti ?Va asteptam frati tineri, va asteptam sa veniti inaintea riugaciunilor stiute doar de peretii caselor in care se aude geamatul suferintei, sau al saraciei, plinsul copiilor, ce nu pot merge la scoala din lipsa de hrana si bani, unde sunteti frati super binecuvinatti de Domnul, din punct de vedere material?Unde sunt miinile Dorcai?si ale viteazului Ghedeon?
Imparatia Domnului, trece si prin vaile suferintelor de tot felul si a celor de mai sus.Suntem un popor ''ales''si tare mult ne place sa auzim acest lucru la adunare, dar...unde sunt miinile mingiierii lacrimilor batrine, a celor care s-au ruagt pentru noi, sa fim copiii Domnului, Unde este sudoarea pe frunte de munca''din dragoste de Domnul''pentru frati cu copii multi?Se ascund comod pe scaunele comfortabile in adunari si tot felul de ''intruniri'in a asculta pe cei mai buni oratori ...despre Domnul.Treceti si ajutati-i sunt glasuri in rugaciuni facute cu multe lacrimi, c are asteapta inca un raspuns concret, acela care sunteti voi toti, eu.
Adăugat în 06/09/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 4007
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni