Ce aşteaptă o fată care vrea să se căsătorească, de la un băiat
Autor: Florina Cazan  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Adaugata in 13/03/2007
    12345678910 0/10 X
Ce aşteaptă o fată care vrea să se căsătorească, de la un băiat

Motto: "Bărbatul pentru femeie - putere în slăbiciune, far în întuneric, călăuză în rătăcire..."

Ce aşteaptă o fată care vrea să se căsătorească de la un băiat?

Bună întrebare.

Poate şi băieţii se întreaba la fel, oare ce aşteaptă o fată care ar vrea să se casatoreasca, de la mine?

Sunt pe deplin convinsă că puţini sunt aceia care nu ar putea să-şi răspundă singuri la o asemenea întrebare, de aceea cred că acest articol vine doar în confirmarea a ceea ce băieţii deja cred. În calitate de fată necăsătorită dar cu dorinţa de căsătorie, aş putea spune ce doresc eu să găsesc la un băiat cu care vreau să mă căsătoresc.

Îmi doresc în primul rând să văd că el are o relaţie bună cu Dumnezeu şi că Isus este şi Domn în viaţa lui, nu numai Mântuitor. Nu mi-ar plăcea să văd că-şi caută o soţie încercându-le pe toate care îi sunt la dispoziţie, ci să văd că se consultă cu Domnul în privinţa aceasta, că este gata să renunţe la etalonul lui, la idealul lui de femeie, în cazul în care o fată anume ar părea să-i fie destinată lui de către Dumnezeu.

nu fie fixist, de neclintit, încăpăţânat, ci flexibil şi înţelept. Dumnezeu ne învaţă să deosebim lucrurile de preţ de cele fără preţ. Asta se potriveşte şi la capitolul frumuseţe. Se spune că o femeie frumoasă este bună o săptămână, dar o femeie bună este frumoasă toată viaţa. Biblia însăşi spune în Proverbe... că ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. Mi-ar plăcea să vad că bărbatul, în alegerea femeii potrivite, îşi concentrează atenţia în special asupra frumuseţii interioare a acesteia, şi mai apoi asupra celei exterioare.

Ştiu că acest lucru poate fi destul de dificil pentu ei la un moment dat, dar un bărbat în Cristos, un om al lui Dumnezeu, va fi capabil de asta şi va dobândi apoi o fericire şi o împlinire care vor depăşi cu mult aşteptările lui iniţiale şi chiar idealul său. Responsabilitatea este o altă caracteristică pe care un bărbat trebuie să o deţină. Să fie responsabil de ceea ce spune, de ceea ce face, gata să-şi recunoască greşelile şi să se îndrepte, fără a căuta scuze, conştient de faptul că această calitate îi este impusă în primul rând de către Dumnezeu.

Responsabil de siguranţa familiei şi de condiţia spirituală a acesteia, atât ca soţ, cât şi ca tată. Mi-ar plăcea, de asemenea, să văd că este un om căruia îi place curăţenia. Cred că asta vorbeşte şi despre lăuntrul unui om, într-o oarecare măsură. Aproape toate femeile îşi doresc să găsească un băiat care să fie capabil să răspundă nevoilor lor de a fi iubite. Aceste nevoi diferă de la o persoană la alta, iar bărbatul trebuie să fie suficient de interesat ca să încerce să le descopere. O femeie aşteaptă să fie înţeleasă şi să aibă siguranţa că bărbatul este pentru ea putere în slabiciune, far în întuneric şi călăuză în rătăcire.

Chiar şi apostolul Pavel spune că femeia este un vas mai slab, de aceea nevoile şi dorinţele ei pot fi mai multe decât ale bărbatului Cu toate acestea, fiecare dintre noi, bărbaţi sau femei, nu trebuie să ne hrănim cu aşteptările noastre, ci să cerem încredinţarea că avem alături de noi persoana hărăzită de către Dumnezeu şi apoi să o iubim aşa cum este, cu o dragoste care acceptă şi dăruieşte totul.

 

Articol de Florina Cazan - misionară în Drăgăneşti-Olt

Religia!!
Voi sunteti cam fanatici cu religia???
excelent
acest articol a reusit in sfarsit sa-mi raspunda la unele intrebari pe care le-am avut.Felicitari si D-zeu sa te bincuvinteze
FELICITARI
FELICITARI!pt ceea ce ai scris.mi-a placut f mult punctul tau de vedere, m-am bucurat sa citesc ceva ce este f real, raspunsul la intrebare, este f clar, ceea ce arata ca esti o fata MINUNATA!!!!!!!!!
interesant si captivant...ATENTIE BAIETI!!!
da..intr-adevar sunt intru totul de acord cu tine draga Florina...si caut un astfel de barbat si ma rog pt el chear daca nu-l cunosc...dar stiu ca intr-o zi D-l mi-l va scoate in calea mea.... Ma bucur si multumesc D-lui ca mai exista in lumea asta plina de destrabalari si fete cinstite care cauta voia lui Dumnezeu...Domnul sa binecuvinteze toti tineri care cauta si fac voia Lui!!!! Cu drag prietena voastra Emma
aprecieri
e foarte reusit eseul si ma bucur ca Domnul te-a inspirat ...
aprecieri
e foarte reusit eseul si ma bucur ca Domnul te-a inspirat ...
hmmm...
ma mira faptul ca opiniile sunt pro in unanimitate. ma intreb daca baietii au citit cele pomenite mai sus (atat in commenturi, cat si in eseu)si daca au schitat vreo...expresie :D ceea ce nu inteleg eu este urmatoarea chestiune: "Se spune ca o femeie frumoasa este buna o saptamana, dar o femeie buna este frumoasa toata viata. Biblia insasi spune in Proverbe ... ca ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Mi-ar placea sa vad ca barbatul , in alegerea femeii potrivite, isi concentreaza atentia in special asupra frumusetii interioare a acesteia si mai apoi asupra celei exterioare."
parerea mea este ca o asemenea afirmatie aproape ca invinovateste un barbat care isi doreste o femeie frumoasa alaturi si lucrurile nu ar trebui sa stea asa. in primul rand, nu stiu ce femeie ar putea convietui cu un barbat avand constiinta ca are un caracter frumos...si atat:D
asa cum Dumnezeu a semanat in structura barbatului dorinta de a fi puternic, de a simti ca lupta pentru ceva in viata asta, asa si in constructia femeii ideea de frumusete este, indraznesc sa spun, esentiala. care fata nu isi doreste in adancul inimii ei sa fie frumoasa? care barbat nu viseaza la o femeie frumoasa alaturi? (si aici ma refer strict la frumusetea fizica)
de ce sa anihilam niste dorinte pe care Dumnezeu le-a pus in inima omului cu toata dragostea, ca Unul care isi cunoaste creatia si nevoile ei?
asadar, nu va amagiti crezand ca un barbat va sta langa o femeie doar pentru ca ea are un caracter frumos. sunt convinsa ca ei apreciaza lucrul acesta foarte mult, si ma bucur, insa daca nu exista si atractie fizica, poate ea sa fie un summum de virtuti ca tot nu va ajunge la inima lui.
:)
O analiza scurta daca imi permiteti:
Conform articolului fetele isi doresc ca sotul lor sa fie:
- puternic in relatia cu Dumnezeu
- flexibil si intelept
- un ignorant al frumusetzii fizice
- sa-i placa curatenia
- gata sa-si recunoasca greselile
- s.a.m.d.
Si tot conform acestui articol barbatii ar trebui sa urmareasca la femei urmatoarele lucruri:
- bunatatea(sau frumusetzea interioara)

N-as vrea sa jignesc fetele care asteapta un astfel de barbat dar portretul de aici este cel al unui eunuc.

Sunt de acord, un barbat trebuie sa aiba pe Dumnezeu alaturi, in tot ceea ce face. Totusi el va fi in continuare atras de frumusetzea exterioara, trebuie sa acceptati asta pentru ca ASA ESTE! Puterea unui barbat consta in abilitatea data de Dumnezeu de a controla acest instinct.
Ei bine, eu unul mi-am dorit o sotie frumoasa si fizic si Dumnezeu a mi-a deschis ochii si am gasit-o.Acum suntem prieteni. Ce pot sa va zic... e cea mai frumoasa fata din lume, cea mai buna fiintza pe care o cunosc si O IUBESC. Incercam impreuna sa ne corectam atitudinile gresite, sa devenim mai flexibili, sa ne acceptam defectele si poate cel mai important sa ducem o viata centrata in Isus.

Concluzia mea este urmatoarea: Baieti cautati sa cunoasteti in intregime fata pe care o simpatizati: frumusetea interioara merge mana in mana cu cea exterioara! Nu va multumiti cu jumatati de masura si cel mai important: Dumnezeu stie muuult mai bine ca oricine altcineva ce fel de persoana va trebuie alaturi, aveti incredere in El.
Tot eu :D
Si ca sa nu fiu prost inteles: nu am urmarit numai frumusetea fizica si nici nu recomand asta, ci va incurajez fetelor sa fiti frumoase,nu provocatoare ci frumoase si nu va ingrijorati in momentul in care un barbat va iubeste ... veti fi cele mai frumoase de la inceput pana la sfarsit pentru ca dragostea nu e nicidecum doar un sentiment ci o decizie! :)
raspuns la comentarii
multumesc pentru incurajari, tuturor celor care au citit si raspuns acestui eseu.
Pentru baietii care au inteles ca prin ceea ce am scris eu am vrut sa minimizez valoarea frumusetii exterioare-nu am vrut deloc acest lucru-o citire mai atenta poate confirma ce spun acum-vreau doar sa atrag atentia ca nu intotdeauna in spatele unui chip frumos se gaseste o fata frumoasa si invers. Si eu imi doresc ca Dumnezeu sa-mi fi pregatit un sot prezentabil dar nu inainte ca omul lui dinlauntru sa-si gaseasca placerea in a-l glorifica pe Dumnezeu intotdeauna si in toate. Nu scriu extremist si nici idealist, evident nu exista oameni perfecti dar ma refer la o atitudine a inimii, privita in ansamblul vietii lui.
sugestie
cel mai important intr o relatie de prietenie este ca amandoi sa slujeasca Lui Dumnezeu.mie mi a dat Domnul o sotie frumoasa,pt. ca El mi a dat o .tot ce ne da El este frumos,Domnul sa va lumineze in privinta alegeri a partenerului de viata
Daca imi permiteti un mic comentariu. Sunt putin trecut de varsta cautarilor, ( de acum astept copiii mei sa inceapa merge pe acelasi drum ) si as dori sa amintesc tuturor ce sunt la varsta asta ca nici unul dintre noi nu e ideal (fata sau baiat) si principiul cautarilor se pune un pic altfel: nu numai ce astept, ci intrebarea este ce am de oferit celui de langa mine(viitor) . Un alt lucru, datorita faptului ca nici unul nu suntem perfecti, ideali, ajungem la concluzia ca persoana potrivita nu e cea perfecta, ci aceea caruia eu ii pot accepta cat mai multe defecte. Poate altcineva nu ar putea suporta partenerul meu de viata, dar pentru mine, pentru ca o iubesc, multe dintre defecte sunt motive in plus sa o iubesc, si in ochii mei sunt doar niste mici imperfectiuni care pot fi trecute cu vederea.Domnul sa va ajute sa va gasiti si mai ales sa v-o dea El perechea potrivita, cea care completeaza ,complimenteaza pe cineva.
Bravo!
Mi-a placut ce ai scris Florina Dumnezeu sa te binecuvinteze
foarte frumos florina:)
sunt de accord cu roxana:) fiecare fata viseaza ca sotul ei sa fie frumos, pentru ca intotdeauna intai ii atractia fizica si apoi pe masura cunoasterii apare si atractia fata de interiorul acele persoane, oricum eu cred ca daca ne rugam Domnului atat noi fetele cat si baietii Dumnezeu ne va da fiecaruia ceva frumos atat fizic cat si interior:) pentru ca mai ales daca esti baiat iti doresti ca atunci cand te uiti la sotia ta sa poti spune: uite ce sotie frumoasa mi-a pregatit Dumnezeu:). bineinteles c a ea trebuie sa fie si inteleapta ca inteleptul Solomon spune : o sotie inteleapta isi zideste casa, dar una nebuna o nimiceste cu insasi mainile ei,sa ne ajute Dumnezeu pe fiecare fata sa fim sotii intelept ca sa ne zidim casa si ca sa fim asemenea sotiei din Proverbe 31:) oricum multumesc Domnului ca in intelepciunea Lui ne-a creat cu gusturi diferite:)
Foarte Frumos
Mi-a placut ce ai scris. Ai fost foarte concisa in ceea ce ai vrut sa spui - exact cum le place barbatilor :). Am remarcat ceea ce asteapta femeile in primul rand la un barbat. Inca o data - foarte frumos.
bravo!
Un articol excelent!Ma bucur ca exista in Romania astfel de femei.Felicitari!
FELICITARI
Sunt total de acord cu tine si eu gandesc la fel ,Ceea ce conteaza cu adevarat este caracterul .
Simplu si la obiect...
Ai fost foarte concreta si ai atins in mare toate punctele la care orice fata,sau baiat(crestin)ar tb sa mediteze inainte de casatorie.Mi.a placut tare ce ai zis despre fata frumoasa si bunatatea.Intradevar sunt putini care stiu sa aprecieze interiorul unei persoane,si privesc la ce izbeste.Felicitari! sper ca multi sa ia notite din articolul tau!
Fii binecuvantata!!!
Ceea ce tu ne-ai scris in randurile de mai sus intr-adevar reflecta numai adevarul, te felicit pt ca ai scris acest articol, este un articol care ne poate ajuta pe multi chiar daca de multe ori si noi (cititoarele)(-orii) ne gandeam la aceleasi lucru.Vazand ca mai sunt si gandurile altora parca ne incurajeaza mai mult sa ne bazam pe ceste adevaruri, fii binecuvantata si mergi mai departe cu Domnul!Sa ne incredem, in Domnul si sa nu uitam ca avem fiecare din noi un sprijin in Domnul si ca tot El ne-a pregatit fiecaruia dintre noi binecuvantari si toate la timpul potrivit hotararat de El!
frumos
Sunt de acord.cunosc tinerii care nu vor sa aprecieze interiorul unei persoane.
Statistici
  • Vizualizări: 9478
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 5
  • Comentarii: 29
Opțiuni