Cele 10 porunci
Autor: Biana D.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 28/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Dumnezeu a facut cele 10 porunci spre binele nostru.El nu ne-a dat un set de reguli prin care ne interzice sa ne bucuram de ceea ce avem in jurul nostru,ba din contra,D-zeu a facut cele 10 porunci pentru ca noi sa putem trai din plin si fericiti.Aceste porunci nu fura bucuria vietii ci o maresc.
Dumnezeu ne vrea niste crestini adevarati,corecti si iubitori.Ganditi-va un pic cum ar fi lumea daca toti cei din jur ar implini aceste porunci,pentru ca nu este de ajuns numai sa le stim,trebuie sa le si aplicam.
,,Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine."Domnul nostru este un Dumnezeu gelos.Lui i se cuvine primul loc in viata noastra.Noi suntem ai Lui.El a platit pentru noi cu viata Singurului Sau Fiu.Nimic nu trebuie sa fie mai presus de Dumnezeu.El este singurul care merita sa ocupe tronul inimii noastre.
,,Sa nu iti faci chip cioplit."De multe ori, credem ca incalcam aceasta porunca doar daca ne inchinam in fata unor vitei,statui de piatra,dar uitam ca si daca punem mai mult accent pe lucrurile din aceasta lume(statut social,posesiuni,putere,etc) decat pe relatia cu Dumnezeu, e cam acelasi lucru.Orice lucru care este mai important decat Dumnezeu este un idol.
,,Sa nu iei in desert Numele Dumnezeului Tau".Din moment ce suntem crestini,noi purtam NUmele Domnului si trebuie ca in tot ceea ce facem sa lasam amprenta Numelui Sau.Noi nu avem dreptul sa dezonoram Numele Sau.Putem impiedica acest lucru traind dupa voia Lui.Vorba noastra trebuie sa coincida cu fapta noastra.
,,Adu-ti aminte de ziua de odihna".Aceasta zi a fost facuta pentru ca noi sa ne putem odihni dupa o saptamana plina.Ziua de odihna este un timp in care sa-ti reincarci bateriile spirituale.Este o replica care imi place mult:,,Duminica este o zi in care trebuie sa lasam sufletul sa prinda din urma trupul ".
Sabatul este o zi de pregatire a omului interior in vederea infruntarii problemelor unei noi saptamani.Tot in aceasta zi ne bucuram impreuna cu ceilalti credinciosi,la biserica.
,,Cinsteste pe tatal si pe mama ta."Aceasta este singura porunca din BIblie,insotita de o promisiune.Daca familiile noastre sunt unite,pline de dragoste cu totii vom fi fericiti,dar daca familiile se dezintegreaza,suntem cu totii afectati.Familia este locul unde se invata valorile fundamentale.Parintii sunt comorile date de Dumnezue pentru copii,la fel cum sunt si copii pentru parinti.Ei sunt cei care trudesc pentru noi,cei care se roaga pentru noi.De aceea,ei trebuie pretuiti,respectati si tratati cum se cuvine.Ascultandu-i pe parintii nostrii,Il ascultam pe Dumnezeu si avem si garantia unei vieti fericite.
,,Sa nu ucizi".Aceasta porunca se refera si la respectarea celor din jur.Daca tu il respecti pe cel de langa tine,nu vei putea sa atentezi la viata lui.Ura ne orbeste si ne poate face sa infaptuim lucruri la care poate nu ne-am gandit niciodata.Dumnezeu a spus,, dar sa nu apuna soarele peste mania voastra."Singurul care poate lua viata unui om este Dumnezeu.Noi nu avem nici un drept sa luam viata unui om,insa avem dreptul sa-l iubim.
,,Sa nu preacurvesti."Putem incalca aceatsa porunca nu numai cu fapta,ci si cu gandul.Dumnezeu a dat aceasta porunca pentru ca sotii si sotiile sa fie credinciosi unul fata de celalalt.
,,Sa nu furi."Atunci cand furi arati de fapt ca,pentur tine ,lucrurile sunt mai importante.Dumnezeu vrea ca noi sa fim oameni cinstiti in toate lucrurile de la cele mici pana la cele mari.Luand un lucru ce nu ne aprtine,aratam ca nu- l respectam pe cel de langa noi.
,,Sa nu marturisesti stramb.."Cuvintele pot rani mult.Daca spunem ceva neadevarat despre o persoana,stricam reputatia persoanei respective si putem sa facem rani in sufletul acelei persoane.Deci sa veghem asupra cuvintelor noastre.Sa fim oameni ce cauta adevarul,nu minciuna.
,,Sa nu poftesti."Pofta ne indeparteaza de Dumnezeu si poate chiar si de ceilalti.Atunci cand iti doresti lucruri care nu sunt ale tale,poftesti sau cand iti este ciuda ca altuia ii merge mai bien.
Dumnezeu sa ne ajute sa indepartam orice pofta din viata noastra.
Prin aceste porunci Dumnezeu a intentionat sa ne imbogateasca viata.Daca vrem o schimbare,in jurul nostru,o lume mai buna,sa incepem sa implinim acum aceste porunci,caci degeaba le stim daca nu le implinim.Ele nu au fost scrise numai ca sa umple Biblia,ci ca sa ne umple viata.Dumnezeu vrea sa avem o viata de calitate.
Deci:,,Fiti implinitori ai Cuvantului,nu numai ascultatori,inselandu-va singuri."
frumuseatea
O felicit pe cea care a scris aces eseu, si cred ca Domnul ia dat aces dar.
Adăugat în 03/01/2008
ea scrie
e oribil ce a scris ba nu ,e o farsa
Adăugat în 03/03/2008
bine bine
bine bine amu ce vreti a incercat sa scrie si ea...felicitati-o bravo...(*)
Adăugat în 15/05/2008
Este un îndemn bun, după Cuvânt, de aceea zic fii binecuvântată soră Biana pentru acest material postat din care ne putem lua hrană duhovnicească citindu-l cu mare atenţie, multă pace!
Adăugat în 20/02/2012 de floridinmaracineni
Este super frumos ce ai scris akolo biana ,,Dumnezeu sati lumineze si mai tare mintea si sa vii cu noi indrumarii cum ar veni..Minunat tot asa .. A un singur lucru porunca a-zecea-a nu ai scriso ..dar e bn si asa bafta in continuare si tot asa eseuri de frumoase
Adăugat în 22/11/2012 de alex34
Statistici
  • Vizualizări: 17570
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 5
Opțiuni