Un picur de frumusete spicuit din imensitatea Eternului Eden
Autor: Liviu Prigoana  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 14/01/2006
    12345678910 0/10 X
Un picur de frumusete spicuit din imensitatea Eternului Eden



Realitatea lumii si creatiei in care Dumnezeu ne-a asezat e splendida daca ne gandim cum a fost ea la origine.Acum au ramas doar urmele si ramasitele fumegande a Capodoperei gasite dupa Marele Incendiu provocat de om.

Imaginatia si gandirea e unul din darurile Creatorului,Marelui Ganditor,dat omului.

Imi imaginez ca Raiul este un loc splendid,si a carui frumusete consta nu atat din ceea ce el este,ci frumusete obarsita si creata din Acel si acei cel locuiesc.

Ma gandesc astfel:Lumea si Universul nostru ce ar fi fost acum daca omul nu l-ar fi manjit si pervertit cu neascularea lui nascuta din egoism?

Frumusetea si adevarul o sa domneasca deplin acolo.

Oamenii o sa vorbeasca folosind limbajul poeziei angelice,si nu va fi o truda pentru noi asta.O sa fim fermecati si emotionati pana la refuz doar ascultandu-ne un obisnuit prieten,care aici eram la per-tu cu el,si cu care ne imparteam sandwich-ul,acolo insa stanjeniti vom fi sa stam doar in prezenta lui.Demnitatea si caracterul transformat de Isus,ne fac sa-i dam cinste,respect si iubire prietenului nost pretios pentru cer.O sa ne petrecem timpul cu prietenii nostri dragi,intr-un fel de palate spatioase,asemaatoare cu cele scotiene,insa infinit mai somptuase si mai pline de farmec si mister.

Nu exista ceasuri acolo,nici seri si nici apusuri de soare.

Intalnirile si convorbirile noastre nu ne vor plicisii ca multe predici a Fiilor lui Adam,care pretindeau a vorbi despre Regele Tinuturilor Eterne:Isus.

Suntem cumva impliniti si insatulati ascultandu-ne unii pe altii despre Dumnezeu.Nu ca acolo va mai fii senzatie de burdufuri si butoaie goale,nu.Nu va mai fi mancare,stomac si clinici de chirurgie abdominala.Acolo voi soma,si-o sa raman pe drumuri,daca nu-mi fac perspective profesionale pe termen lung.

Vantul va adia intr-un susur melodic.Mi-ar placea sa adie in stil folk,dar asta-i moftul meu.Acolo nu va fi urma de egoism.Arheologii in gazetele lor saptamanale,cu toata truda lor,n-o sa uimeasca Cerul cu-n articol despre gasirea unor fosile,sau trupuri de razboinici cu armura ruginita:nici o umbra de rau,vreun scut sau pumnal folosit intr-o lupta trecuta.

Nu vor exista medici caci Dumnezeu ne vindecase de boala idolatriei,care facuse atatea ravagii,si pierderi de vieti omenesti in trecutul uitatului Pamant.

Traind fiecare clipa(daca exista clipa in acea creatie atemporara) pentru slava lui Dumnezeu,si iubirea semenilor nostri,ne amuzam amintindu-ne(daca amintirea ar fi cu putinta acolo),cat de patruns si mazgalit de iubirea se sine ne fusese Tabloul Vietii noastre,traite in efemera existenta pamanteasca.



 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1907
  • Export PDF: 2
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.