Un ospăţ necurmat
Autor: Ionela Baloi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 26/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 13 voturi

Duminică seară fratele păstor a încheiat cu versetul din Proverbe 15 : 15: „Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.”    

Un ospăț necurmat… cine nu și-ar dori aşa ceva? Nu vreau să scriu prea multe, dar vreau să te încurajez să începi să devii un om mulțumit – mulțumit de familia pe care o ai, mulțumită de soțul tău, mulțumit de soția ta, de copiii tăi, de traiul pe care Dumnezeu îngăduie să îl ai.  
 
Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:16-18). Dumnezeu vrea să fim oameni mulțumiți și fericiți, pentru că El a murit pentru noi ca, indiferent prin ce trecem sau ce facem să știm, să ne bucurăm, pentru că El e la conducerea Universului.  
 
În Evrei 13:5 scrie „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Dacă vrem să nu ne pierdem în agitația de zi cu zi, în problemele vieții, trebuie să începem să devenim oameni care citesc și cred ce spune Biblia. Proverbe 13:13 ne spune că „Cine nesocoteşte Cuvântul Domnului se pierde…”, de aceea trebuie să credem ce a spus Dumnezeu. 
 
Eclesiastul spune: „Toate își au vremea lor…orice lucru El îl face frumos la vremea lui… am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei (adică pentru mine și pentru tine) decât să se bucure și să trăiască bine în viața lor (să fie mulțumiți).” Mulțumirea este o condiție a fericirii. Și de ce n-ai fi tu mulțumit tu, care ești copil al Celui mai Puternic Domn? De ce n-ai fi tu mulțumit când toți pașii tăi sunt vegheați de Dumnezeu?

Este scris 
în Proverbe 14:30a – „O inimă liniştită este viaţa trupului… ”
Mă rog ca Dumnezeu să îți dea înțelepciune să fii mulțumit, și astfel să ai „un ospăț necurmat”.
Fi binecuvantata de Domnul Isus ! Domnul sa ne ajute sa fim intotdeauna multumiti si fericiti de tot ce ne da Domnul. Amin!
Adăugat în 27/08/2012 de monalisasweet73
Doamne ajuta! Multe binecuvantari!
Adăugat în 27/08/2012 de mesarosmary
domnul sa te binecuvinteze ,sora!! eu si sotia mea iti multumim pentru indemnul tau prin duhul domnului.
Adăugat în 28/08/2012 de alexandru_1989
1 Corinteni 14:34
Adăugat în 28/08/2012 de cst179
Domnul sa te binecuvinteze cu viata vesnica pentru ravna ta,si Domnul sa te rasplateasca,iar pentru cst179,nu te da interesant cu texte din biblie la care nu esti luminat sa le gasesti intelesul.Citeste din nou acel text din 1 Corinteni 14.34 si ai sa intelegi ca textul in sine iti contrazice intentia de a blama ''Femeilor le poruncesc sa taca in ADUNARI,caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ELE''.Dumnul sa te lumineze cu multa intelepciune.
Adăugat în 02/09/2012 de pedros1977
Domnul sa va binecuvanteze! Totusi consider ca Scriptura este destul de clara si limpede pentru oricine VREA sa o creada si sa o implineasca! Iar cine vrea sa creada altfel, mereu va gasi "interpretari" si "justificari". Unii cautam sfintirea, altii doar harul si iertarea! Domnul sa aiba mila de noi toti!
Adăugat în 04/09/2012 de cst179
Mai trebuie sa adaug ca ADUNARE nu este doar acea cladire unde mai mergem duminica ci inseamna ORICE LOC unde se aduna doi sau trei si cheama Numele Domnului (vorbind despre Domnul, despre credinta etc.). Adunare poate fi acasa, alaturi de sotie, pe strada sau la servici unde stai de vorba cu cel nemantuit si incerci sa ii spui de Domnul Isus, adunare poate fi si un site unde dai socoteala de credinta ta (spui ce crezi), ca acest site sau oricare altul!
Adăugat în 04/09/2012 de cst179
Ma deruteaza mult pozitia femeii in adunarile noastre din tara,dar daca va uitati pe Alfa-Omega TV,vedeti femei care vorbesc la amvoane si care au intelepciune si cred ca Domnul se foloseste si de ele. Ce ziceti de asta? cei care spun sa taca femeile in adunari spun bine dupa Cuvant dar daca o femeie spune o poezie in adunare nu este tot ca si o predica spusa in fata poporului si de multe ori este mai bogata in continut ca o predica. Am recitat poezii care au avut un mare impact in popor si la sfarsit de afara auzeam comentarii despre poezie ca a fost frumoasa, buna cu har sau altceva, dar nu am auzit nici un comentariu la vreo predica din aceea zi spusa. Domnul se foloseste de copii Lui si nu face diferente, dar in sine ascultarea face mai mult ca jertfele asa ca daca asta e rolul femeii sa taca in adunari bine, dar atunci sa nu mai zica poezii sau sa cante si nici o echipa de lauda si inchinare sa nu mai aiba fete care sa iasa in fata sa cante. Dar cum sa taci cand chiar Cuvantul zice sa cantati Domnului o cantare noua si le zice la toti si nu face discriminari unde si cine sa cante. Daca ar fi sa taca in adunare si la asta se referea dar cred ca pe atunci asa era obiceiul.
Adăugat în 12/09/2012 de radmaria
Pace! Am ramas surprinsa sa-mi vad articolul de pe blog postat aici de d.voastra. Ma bucur sa vad ca a fost de folos unora. :)
Adăugat în 28/01/2013 de ionela_baloi
Felicitări: Ionela Baloi!

Rușine: pedros1977, cst179,
Adăugat în 02/08/2014 de Alex-Roman
Statistici
  • Vizualizări: 6977
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 10
Opțiuni