Atenție – căldura afectează creierele!
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 10/07/2012
    12345678910 4.67/10 X
Media 4.67 din 6 voturi

E destul de dificil să reziști în România acum: vara nimeni nu doarme (cântărețule, sper că ești mulțumit!), mai e și căldura mare care încinge creierele! Deci, de unde să vină claritate, limpezime în decizii?

E de mirare că oameni care au promovat valori încurcă acum dreapta cu stânga? Nu e un caz singular! Cu mulți ani în urmă, tot pe o căldură imensă, au fost și alții care și-au lăsat creierele prăjite și rezultatul a fost dramatic – nimeni nu putea să facă deosebire între dreapta și stânga, iar țara se îndrepta spre autodistrugere! E normal că lumea noastră românească e caracterizată de stângăcii, dacă până și dreptacii, acum somnambuli și opăriți, nu mai pot vedea care e direcția corectă! Ciudate timpuri! Urmăresc chiar acum la TV o imagine a realității triste din iubita mea țărișoară – nu mă așteptam să ajungem aici! Ce ți și cu căldura asta, domle? Din mulți oameni cu minte, au rămas extrem de puțini care să poată privi cu realism circul de 2 lei al unor obosiți.

În trecut a fost totuși cineva cu mintea proaspătă – Ilie e numele lui, omul care a fost gata să dea o direcție, să stea ferm în opoziție cu orice risc, să nu abdice de la valorile și ideile pe care le-a promovat și susținut, gata să plătească prețul integrității. Din păcate, noi nu prea am auzit de astfel de valori! Stând mereu la mica ciupeală, la mila altora și cu ochii căscați după cele mai mari oportunități venite cu orice cost, nu mă mir că am ajuns azi în situația destul de alarmantă! Susțin cu tărie în aceste vremuri un slogan lansat de un individ cu ceva vreme în urmă – vreau o ȚARĂ ca AFARĂ! Cred în valori, și știu că nici unde în lumea asta nu e cu mult mai bine, dar mai găsești indivizi ale căror creiere lucrează, sunt treze și văd cu claritate drumul. Să nu fiu înțeles greșit, și la noi mai sunt, dar e o specie pe cale de dispariție. Mai degrabă, la noi majoritari sunt cei care se mută de pe un picior pe altul fără nici o remușcare, zâmbesc fals și strâmb la toate inepțiile puterii, se cocoșează pentru un loc călduț și mai bine remunerat, uită de toți și toate când ajung sus, tot mai sus, își bat joc de bunul simț și de cei care mai cred în Bine și Virtuți.

  Oare Biserica are ceva de spus?
1. Să cultive în continuare smerenia și pocăința, și să nu se lase cumpărată cu orgoliu și materialism.
2. Rugăciunea constantă pentru ”dregători” – o obligație și o necesitate
 …mai aștept soluții și din partea dumneavoastră stimabililor cititori!

ROG SA-MI FIE CU IERTARE, dar am si eu o intrebare: nici chiar atunci cand scrii un articol pt resurse crestine(ce-i drept continut religios cam deloc), nu reusesti sa te dezlipesti de TV? :-?

p.s: cred ca sunt si eu victima a caldurii, de aia am scris ce-am scris :)
Adăugat în 10/07/2012 de Danipo
Intr-adevar,persoanele cu valori crestine adevarate sunt pe cale de disparitie.Sa nu uitam ca noi trebuie sa fim sarea pamantului si sa promovam adevaratele valori scrise in Biblie.Deci sa nu ne fie rusine de Dumnezeu Tatal si Isus Hristos Fiul lui.Noi suntem slujitorii Lui si trebuie sa dam marturie despre asta prin fapte si cuvant.
Adăugat în 10/07/2012 de vasiliosb2006
Acest articol putea fi pe forumul EVZ sau al oricarui alt cotidian, toti suntem oarecum interesati de aspectul politic si de directia pe care o ia tara, de circul ieftin pe care ni-l vand politicienii pe voturile noastre sa nu spun pe banii nostrii ca nu sunt ai nostrii. Viziunea sau observatia pe care trebuie s-o avem noi, cei care ne hranim spiritele din alte "resurse", vorba comentatorului de mai sus, trebuie sa fie una complexa, una a celui care stie ca "sistemul" se indreapta spre structura sa finala, spre autoritarismul si dictatura celui nelegiuit. Nici o culoare politica nu e mai buna decat cealalta, cei care se incred in vreunii din ei au doar sperante desarte, toti lucreaza intru acelasi scop, pregatirea caii lui Antichrist. "O tara ca afara" ar trebui sa fie Tara de Sus, Evrei 11:16 "Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate". Cu siguranta ca trebuie sa ne rugam pt cei din dregatorii, dar nu atarnandu-ne de ei sperante de mai bine. Nu caldura ne afecteaza creierele ci pacatul si spiritul veacului de acum ne afecteaza inimile, ne corupe dorintele si ne distruge relatia cu Tatal. Isaia59:2 "Nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! Din aceasta cauza nu am reusit nici pana acum sa fim cum ne doreste Dumnezeu, "sfinti si fara prihana inaintea Lui", atunci vom sti cu siguranta ce ne poate oferi lumea. Isus statea in fata factorului politic al vremii lui: "Dacă Împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor; dar acum, Împărăţia Mea nu este de aici.”
Adăugat în 10/07/2012 de lucs.ro
O intrebare: dvs. credeti ca pe vremea lui Nero crestinii nu isi doreau ca el sa fie inlaturat de la putere? Credeti ca ei nu discutau problemele care ii vizau in viata de zi cu zi? Credeti ca daca pe atunci ar fi fost posibile alegeri democratice cum sunt la noi, astazi, ei nu s-ar fi indemnat unii pe ceilalti sa nu voteze cu Nero? Eu cred ca ar fi facut-o. E adevarat ca trebuie sa ne rugam pentru tara, dar cred ca e important sa si facem ceva pentru ea. Degeaba ne rugam ca Dumnezeu sa ajute la educatia romanilor daca noi nu punem mana pe carte, daca tinerii crestini sunt codasii liceului sau daca liceele crestine nu demonstreaza mai mult ca oricand cinste, onestitate si constiinciozitate. De asemenea, degeaba ne rugam pentru pocainta romanilor daca noi, pocaitii, nu ne traim viata ca adevarate exemple pentru cei din jur! Imparatia lui Dumnezeu incepe din inimile noastre si ea trebuie sa se vada. "Nimeni nu aprinde o lumina ca s-o puna sub obroc", zicea Isus...
Adăugat în 13/07/2012 de Softy
Statistici
  • Vizualizări: 3522
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni