Vindecarea de moarte sau Un meci pierdut - Radu Mureșan
Autor: Ciobota Ioan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 26/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 19 voturi

1. Radu Mureșan este astăzi o știre pe net, mâine altcineva va deveni știre pe net. Nu toți, doar unii, mai cunoscuți. Radu a fost Redactor-Șef la Radio Vocea Evangheliei Cluj. În urma lui au rămas 4 copii și soția. Și mama lui, și Biserica lui, și prietenii lui, și restul familiei, și colegii, chiar și Africa. Și adresa lui de E-mail, și telefonul lui, și planurile lui, și numele lui. În urmă cu 2 luni era în misiune în Africa, să inaugureze un post de radio la care el a lucrat de la zero, un radio cu un potențial de peste 1.000.000 de ascultători.

2. Radu este un "meci pierdut". Pentru vindecarea lui s-au rugat atâția oameni, atâtea Biserici, din Africa, Australia, America, România, Europa, și cu toate astea, totuși Radu a murit. Avea doar 45 de ani. Dar mai știu pe cineva care "aparent" a pierdut meciul... Și, intr-adevar, fără înviere ar fi fost cu adevarat un "meci pierdut"... Dar a venit ÎNVIEREA. Și pentru Domnul Isus, și va veni învierea și pentru Radu. Și pentru fiecare dintre noi. Da, meciul a fost pierdut, dar campionatul... CAMPIONATUL ESTE DEJA CÂȘTIGAT. Căci noi "suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit". Slavă lui Dumnezeu.

3. Radu a murit de cancer la plămâni. În Februarie au apărut primele simptome. Joi, chiar înainte de Paști, eram în Biserică la Cina Domnului din Joia mare și am primit un SMS: “Radu are cancer”. Am început să plâng în Biserică. După mai puțin de 2 săptămâni de la diagnostic, a fost gata. Este plină lumea de cancer. M-am săturat să aud continuu că și cutare, și cutare, și cutare are cancer. Evident că cel puțin o dată ne-am gandit fiecare... cine urmează...

4. Cancerul este, de fapt, relativ simplu. Cineva descria cancerul cam așa: toate celulele din corp lucrează împreună pentru binele întregului trup. La un moment dat, o celulă începe să lucreze egoist, pentru ea însăși, după un alt plan și cu un alt scop decât al restului corpului. Apoi mai învață și alte celule să lucreze "pe cont propriu", egoist, împotriva sistemului. Până la urmă se prabușește întregul sistem.
 
De fapt asta este problema și în familie: unul dintre cei doi începe la un moment dat să lucreze egoist, pentru binele lui, împotriva "sistemului". Și acest sistem se prăbușește.
 
De fapt asta este problema și în Biserică: cineva începe să lucreze egoist, pentru binele lui, împotriva "sistemului". Fie că este vorba de "nepotisme", de interese imobiliare mafiote sau de interese financiare, sau chiar și de “banala” mândrie. Nemaivorbind despre pornografie, curvie, droguri, etc. Evident că și acest sistem se prăbușește. Mă rog, se prăbușesc organizațiile locale, care au pierdut legătura cu Cerul, că despre Biserica Lui, însuși Domnul Isus Cristos spune: "porțile locuinței morților nu o vor putea birui".
De fapt asta este problema și în politică, și în societate și oriunde: egoismul. Mai vorbește cineva despre jertfa de sine? Despre sacrificiu pentru altul? Mie să-mi meargă bine, de ce să mă jertfesc eu pentru altul?
 
5. La final, mă gândesc la "vindecarea de moarte". Mama mea a murit în anul 1980, când eu aveam 11 ani. În primele zile mergeam zilnic la mormânt, împreună cu tata, cu frații mei și cu sora mea. Apoi, cu trecerea timpului, am început să mergem săptămânal, apoi mai rar, apoi doar când ne aminteam sau treceam pe lângă cimitir. Când mă gândesc la mama, dragostea mea pentru ea nu a scăzut cu nimic, doar că sufletele noastre s-au liniștit și acum ne gândim doar la reîntâlnire. Între timp a plecat și fratele meu cel mai mare... Dar pot să zic că m-am "vindecat de moarte". Cicatricea va rămâne în sufletul și în inima mea pentru totdeauna, absolut pentru totdeauna, dar nu mai este o rană deschisă, supurândă, ci este doar o cicatrice, o urmă a unor întâmplări grozav de dureroase.
Vindecarea de moarte se face doar "cu moartea pe moarte călcând".
 
Chiar și atunci când sunt mort în sufletul meu, mă vindec doar dacă "mor" față de mine însumi, ca să traiesc... “dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine”. Și aici, și-n vesnicie, Cristos trăiește în mine. Și El face toate lucrurile noi.
 
Aș încheia cu un dar muzical:
Tatal meu a murit la 49 de ani , complet sanatos, intr-un accident,- stiu prin ce trece familia fratelui Radu, Domnul sa-i intareasca si sa faca prin aceasta suferinta o trezire la o viata mai sfanta si mai langa Dumnezeu, in nadejdea ca ne vom reantalnii in marea zi a Domnului nostru Isus Hristos.
Adăugat în 26/04/2012 de mesarosmary
Radu Muresan ,n-a murit!Si-a indreptat privirile si pasii pe''Drumul spre casa!''Mingiieri sfinte familiilor si celor care l-au iubit si apreciat!
Adăugat în 26/04/2012 de sanda_tulics
DOMNUL SA INTAREASCA PE SORA SI INTREAGA FAMILIE.PENTRU FRATELE RADU ACEASTA MOARTE NUMITA DE MULTI MOARTE, NU ESTE DECIT O VIRGULA SI .NICI DE CUM UN PUNCT, PUNCTUL SE VA PUNE DUPA INVIERE.
Adăugat în 28/04/2012 de silepipas
Nu cunosc pe nimeni din familia fratelui Radu nici pe el nu l-am cunoscut personal, deși îmi este atât de cunoscut! Împărtășesc sentimentele și durerea familiei și simt alături de familia îndurerată. Domnul Dumnezeu să vă mângâie cu toate mângâierile Sale Sfinte, să vă întărească și să vă binecuvânteze veșnic pe toți.
Adăugat în 28/04/2012 de Ioanhapca
E foarte greu sa comentezi o veste atat de trista. Totusi, Dumnezeul dragostei sa va intareasca si daca a trebuit sa treceti prin valea umbrei mortii el sa va dea mangaierea necesara pana atunci cand ne vom intalnii cu Isus si cu toti cei care ca si Radu deja ne asteapa.Noi mai avem inca de lucru aicea pe pamant. Mai avem de suferit de luptat de alergat. Inca putin, desi acest putin pare asa de mult. Domnul sa va binecuvanteze si sa va intereasca. Benny T.
Adăugat în 30/04/2012 de bennnod
interesant articol..oricum as vrea sa subliniez ca ceea ce tu ai specificat ca fiind un meci pierdut in cele 2 exemple, sunt de fapt, cea mai mare victorie(in ceea ce priveste moarte lui Isus), pt ca ne'a castigat pe noi, de fapt a castigat in locul nostru dreptul la vesnica mantuire, iar in cazul fratelui Muresan, potrivit Filipeni 1:21, daca ai trait o viata in frica de Domnul, a muri este un castig, si cred eu, asta e cel mai mare castig :)
Adăugat în 23/07/2012 de Danipo
Statistici
  • Vizualizări: 4953
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
Opțiuni