Cum să trăiești în casa lui Naaman?
Autor: Cristian Boariu  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 10/09/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 13 voturi

Incepe școala! Dintre toti, cred ca doar cei din clasa 1 se bucura cu adevărat de acest nou început... Sculatul de dimineață, ghiozdanul greu (pentru cei silitori care înca iși duc tot ce au nevoie la școală), orele de 50 de minute, sunt lucruri care te fac sa te întrebi: Oare chiar e voia Tatalui să fiu aici sau doar parinții mei vor asta?

Vă aduc aminte de o fetiță despre care s-au scris doar 3 versete în Biblie, dar care a trăit o viață exemplară în casa lui Naaman. A fost aproape de Dumnezeu deși era departe de casă. Fără școală duminicală, fără Templu, l-a purtat pe Dumnezeu în inimă. A ințeles ceea ce mulți dintre noi nu ințelegem azi, si anume că adevăratul caracter al unui om se vede în ceea ce face când nu îl vede nimeni”. Mi-aș dori să avem astfel de copii astăzi cât mai mulți. Să fie ca Iosif care a înteles că principiile lui Dumnezeu din Canaan sunt aceleași și în Egipt. Să fie ca Moise: departe de casă dar aproape de rug.

Apoi, această fetiță a fost liberă spiritual deși era roabă din punct de vedere fizic.  Iși slujea stăpâna în mod fizic, dar în mod spiritual, îl slujea pe Dumnezeul ei. Era transparentă în tot ce făcea și spunea. Nu glumea, nu folosea ironii ieftine, nu mințea... M-am intrebat mereu ce fel de caracter și comportament a avut, dacă Naaman, a mers la Impărat bazat pe cuvintele ei....

Trăim o vreme în care, așa cum spunea femeia care a mers la Elisei, copiii noștri sunt amenințați să fie luați robi... Anturajul negativ e atât de puternic, timpul petrecut la școală e atât de mare comparativ cu timpul petrecut acasă în părtășie cu părinții și cu Tatăl.... Păcatele „mici”, glumele colegilor, vocabularul lor vulgar, micile „ieșiri” în oras fără știrea părinților, toate acestea sunt lucruri prin care cel rau vrea să-i ia robi... Doamne, păzește-i!

Am mai observat că această fată a avut motive să-i dorească stăpânului agravarea bolii și totuși i-a dat soluția vindecării. Putea sa se foloseasca de versete din Lege („dinte pentru dinte si ochi pentru ochi”) ca să tacă. Putea să zică: „Uite cum Domnul iîmi face dreptate, pentru ca m-a stăpânul luat de lângă părinții mei”. Oare chiar înțelegem ce motive avea această fată ca să iși dorească răzbunarea pentru plecarea forțată de langa părinții ei? Și totuși oftează. Ofta când îl vedea pe Naaman plin de bube. Ofta când iși vedea stăpâna dărâmată din cauza bolii soțului ei. Tu? Ai fi oftat sau te-ai fi bucurat? (Nu știu dacă chiar putem înțelege în adâncime valoarea acestui caracter...).

 

În ultimul rând, această fată a trăit cu un Dumnezeu viu intr-o țară plină de dumnezei morți. Cum spunea cineva: O lumânare mică e de-ajuns pentru a străpunge întunericul cel mai adânc. Avea experiențe cu Dumnezeu. Era sigură că stăpânul va fi tămăduit dacă merge la Elisei.

Sunt copiii noștri siguri de ceea ce traim noi cu Dumnezeu? Mi-aduc aminte de două fete din zona Bucovinei, care, în clasa a 7-a fiind, au cântat în pauză într-un colț de clasă: „Înca mai este loc la cruce”. O colegă necredincioasă le-a auzit... Rezultatul? Acea colega s-a căsătorit anul trecut în biserică.

Mă gândesc la cazul acela când pe ușa unei biserici au intrat niște musulmani cu puștile în mână. Au luat Biblia de pe amvon și au pus-o pe jos: „Toți cei care vor scuipa pe ea, pot pleca și vor scăpa fără să le facem nimic”. Primul, a fost predicatorul.... Apoi au iesit toți, unul câte unul, îndeplinind condiția.... Ultima, o fetiță de vreo 12 ani, s-a apropiat de Biblie, a luat-o în mână, a șters-o de pieptul ei și a sărutat-o... A sfârșit împușcată.

-------

Casa lui Naaman poate fi școala, locul unde Dumnezeu te vrea pentru o vreme... Cum vei trăi acolo? Când vei termina clasa a 12-a ce vor spune colegii despre tine? Că ai fost ca și ei sau că ai luminat? Că ai râs la toate glumele lor în pauză sau că le-ai spus despre Dumnezeul pe care îl porți în inimă?

Închei, cu cazul unei persoane apropiate. În clasa 12-a luase premiul 2 iar colega lui de clasă care luase premiul 1 i-a spus la final de an: Să nu fii necajit că ești pe locul 2...Eu am luat premiul 1 dar nu îl am pe Dumnezeu. Tu chiar dacă ai fost pe locul 2, ai un viitor, pentru că ai o credință vie”...

 Se va putea spune așa și despre tine?

 Mergi, fiul meu, în pace, dar pe cale,

De vei păzi cu grijă, sfatul meu,

Oricâte-ar fi primejdiile tale,

Te va scăpa din toate Dumnezeu.”

 http://cristianboariu.wordpress.com/

Ati scris frumos frate , este foarte adevarat de ceea ce se-ntampla cu copii nostri - iar ceea ce se-ntampla este rezultatul a ceea ce noi parinti investim in viata noastra si implicit in viata copiilor nostri. Eu consider ca ceea ce vad in crestinismul de azi este o viata plina de compromisuri(90%),iar restul de 10 % este Adevarata Biserica a Lui Hristos. Iata de ce :
Credinta - CRED EU prin umblarea si vorbirea mea ca sunt un ucenic a Lui Hristos(daca da ,de ce nu o si arat?),iar una dintre afirmatiile Domnului nostru Isus Hristos prin fratele nostru Pavel este : Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii. 2 Tes 2.3. Si care este lepadarea de credinta : sa NU credem in invatarurile lui Hristos,iar una dintre ele o gasim in Marcu 1 : 22. Oamenii erau uimiti de invatatura Lui; caci ii invata ca unul care are putere, nu cum ii invatau carturarii.
23. In sinagoga lor era un om care avea un duh necurat. El a inceput sa strige:
24. "Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit sa ne pierzi? Te stiu cine esti: esti Sfantul lui Dumnezeu!"
25. Isus l-a certat si i-a zis: "Taci si iesi afara din omul acesta!"
26. Si duhul necurat a iesit din el, scuturandu-l cu putere si scotand un strigat mare.
27. Toti au ramas inmarmuriti, asa ca se intrebau unii pe altii: "Ce este aceasta? O invatatura noua! El porunceste ca un stapan chiar si duhurilor necurate, si ele Il asculta!" . Care sunt invataturile pe care le dam noilor veniti in adunari? Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal; (Ioan.14:12) . CREDEM SAU NU CREDEM
Tot asa, cei din urma vor fi cei dintai, si cei dintai vor fi cei din urma; pentru ca multi sunt chemati(90%), dar putini sunt alesi(10%)." (Mat.20:16). Aici vedem clar caci putini sunt cei care aleg sa moara impreuna cu Hristos,si sa invie imreuna cu Hristos,caci totul se rezuma la moartea si invierea Lui Hristos.Totul a fost rezolvat acum aproape 2000 de ani - CREDEM NOI ACESTE LUCRURI ? Raspunsul il stim cu toti : 90% este NU CREDEM, dar slavit sa fie Capetenia Credintei noastre Hristos Isus,caci El are pe cei 10% care CRED. Iar acest lucru il vedem in copii nostri(cat de ipocriti putem sa fim crezand ca suntem vi,dar suntem morti in pacatele noastre : ne-am intors ca scroafa in mocirla din care Hristos ne-a scos...). Deci frati in Hristos Isus SA CREDEM CACI EL ESTE , si vom avea vieti fericite langa copii nostri aici jos pe pamant,iar dupa aceea sus in ceruri impreuna cu Tatal si cu Hristos Isus. Amin.
Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu." (Apoc.2:7)
Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui ii voi da sa manance din mana ascunsa si-i voi da o piatra alba; si pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l stie nimeni decat acela care-l primeste." (Apoc.2:17)
Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile Mele ii voi da stapanire peste neamuri. (Apoc.2:26)
Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie." (Apoc.3:21)
Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape! (Apoc.1:3). Amin
Adăugat în 12/09/2011 de savu.nicu
Indragesc mult aceasta scriere. As dori sa adaog doar un singur gand scurt ca comenteriu. Pentru a ne tine copii sub protectie, noi ca parinti trebuie sa fim exemple demne de urmat, ca daca copii nostrii vor fi ca noi, sa nu ne rusinam de ei. Dar pentru ca ei sa ne insuseasca trasaturile, trebuie sa ne petrecem zilnic mult timp cu ei. Credeti-ma ca se merita, vo scriu din experienta. Am ajuns sa am copii mari si ascultatori. Cand ei erau mici, traiam in nevoi mari, si lipsuri materiale, dar pentru a fi langa ei, am renuntat sa merg in strainatate sa lucrez si sa castig bani pentru a avea tot ce doresc. Nici astazi nu sant mai bogat ca atunci. Nu am casa, stau in chirie, dar am copii de care insens corect sant mandru caci chiar daca sant mari ii pot imbratisa cu dragoste in fiecare zi si ma pot uita cu pace in ochii lor. Nu le voi lasa o alta mostenire decat aceasta amintire: Am avut un tata, si o mama in casa carora am crescut in siguranta si dragoste divina.
Adăugat în 13/09/2011 de zsolt
foarte ziditor acest editorial am auzit multe predici despre lepra lui Naaman dar nimeni nu a punctat calitatile micutei nimeni nu a remarcat-o intr-un mod deosebit asa cum am citit aici; se poate foarte usor schita o predica exceptionala pentru ora de evanghelizare a copiilor si a tinerilor dar nu numai-mesajul este pentru orisicine!
Adăugat în 15/09/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 6259
  • Export PDF: 13
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni