Cum va imbracati surorilor?
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 23/01/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Intrucat traim vremuri critice in care modernismul incepe sa faca ravagii in adunari, am considerat necesar nu sa scriu eu o predica ci mai degraba sa traducem una a unui pastor baptist, care atinge aspectul imbracamintei, al bunei cuviinte si a tot ceea ce inseamna purtare cuviincioasa (si) in purtarea hainelor. Suntem constienti de faptul ca unele tinere (si nu numai) nici pe departe nu isi dau seama ce efect negativ produc unele haine imbracate de ele si cat de mult se altereaza sfintenia in adunarile noastre din cauza acestui domeniu.

Asteptam o astfel de abordare si in bisericile din Romania, intrucat, in ultimii ani ne cam ferim de astfel de subiecte, ca sa "nu deranjam" in vreme ce acest curent ia o amploare extrem de mare, promovandu-se inchinarea superficiala, sub motivul ca "Domnul e bun si iarta" sau "frate, Domnul se uita la inima" (verset scos din context ca sa devina pretext)...

Doamne, da-ne harul pocaintei!

Pentru a viziona predica apasati aici: http://video.resursecrestine.ro/predici/51842/cum-va-imbracati-surorilor

Domnul sa te binecuvinteze frate Cristi pt ca ai adaugat aceasta resursa pt a fi vizionata de cat mai multe femei si Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele pastor care s-a lasat la indemana Duhului Sfant si a proclamat adevarul fara a tine cont de faptul ca "deranjeaza"
multumesc Domnului ca prin intermediul acestei inregistrari mi s-a reamintit importanta imbracamintei atat in Bisrica cat si in afara.
Adăugat în 24/01/2011 de bneli07
interesant, dar cred ca e putin exagerat
Sunt de acord ca tinuta femeilor in biserici lasa de dorit. Am auzit multe predici de genul asta si am inteles cum barbatii sunt foarte atrasi de femeile vulgare. Dar hai sa fim seriosi, daca un barbat care vine in biserica la inchinare se simte atras de o crapatura pana in dreptul genunchiului cum a mentionat pastorul baptist , si gandeste in mintea lui "oare cum ar fi daca as vedea mai sus?" sa imi fie cu iertare cum ar trebui sa arate o femeie ca sa nu se poticneasca un astfel de om in ea.femeia nu mai are nici o vina in acest caz, dupa parerea mea.

Vorbeste de bluzele care se muleaza pe piept sau au decolteu si cand te apleci se poate vedea sutienul. Ce sa facem daca suntem femei si avem sani? Dumnezeu i-a facut si ei se vad pe sub haine. Se vede forma lor. Ce putem sa facem? Cred ca singura solutie ar fi sa ne imbracam cu sac, pentru ca doar asa nu s-ar mai zari forma lor.

Dar au si barbatii formele lor, care se zaresc prin haine. Sa imi fie cu iertare, dar eu cand am vazut un barbat in fata conducand cantarile si caruia i se vedea ceva anume prin haine, nu am considerat ca este indecent bietul de el care habar nu avea ce vedeam noi , din biserica, ci mi s-ar fi parut indecent sa il privesc. Mi-am intors privirea si am continuat sa privesc oriunde in alta parte.

Despre infranarea poftelor ce parere aveti? Daca o femeie e indecenta si se expune, barbatul care o pofteste cum e numit de Biblie.

Hai sa presupunem ca le facem pe toate femeile din biserica sa se imbrace total neprovocator. Barbatii care poftesc o femeie de cum o zaresc si isi lasa mintea sa isi imagineze infinit mai mult decat se vede, ce vor face cand vor merge pe strada? Ce barbati vom avea in biserici atunci?

Eu cred ca vom avea mici curvari care poftesc in voie pe strada si se plictisesc apoi in biserica.
Adăugat în 24/01/2011 de gabriela_esty
da..
exact asta spunea predicatorul, sora Gabriela:

"Barbatul care pofteste va raspunde inaintea Domnului dar deasemenea si femeia care l-a provocat".

Ah si inca ceva:
- cei care vin in biserica nu vin sa pofteasca. daca vroiau sa faca asta mergeau la o plimbare in mall, sau gaseau alte locuri unde chiar au ce vedea. ca sunt ispititi sa pofteasca, asta e de fapt problema expusa.
Adăugat în 24/01/2011 de BenHur
Predica aceasta contine adevaruri esentiale...care din pacate prea putin se amintesc in bisericile noastrea sau chear deloc...o mare vina cade si asupra pastorilor pentru ca nu vorbesc niciodata despre acest aspect si unele femei chear nu stiu cat de important este acest lucru exact cum spunea si acest frate in predica lui. Mai grav este atunci cand surori imbracate cu acesti "magneti" ies in fata sa slujeasca. Am discutat o data cu un baiat si imi spunea despre o tanara care adesea iese in fata sa cante imbracata in asa fel incat nu se poate uita la ea pentru ca fusta trece bine de genunchi cand sta in picioare plus ca mai are niste tocuri de vreo 10 cm...Nici eu nu spun ca sunt ok in privinta aceasta...am si eu multe de corectat...Domnul sa ne ajute pe toate!
Adăugat în 24/01/2011 de debo91a
Oare care este parerea unui barbat?
E trecut de miezul noptii, si nu am putut sa nu vizionez acest video pana la capat. Cu tot ce am citit sant de acord fara nici o exceptie. Ma simt mustrat in cugetul meu, si voi surorilor stiti de ce. Adesea cand m-am dus acasa din biserica ma simteam atat de murdar din cauza imbracamintii voastre. Nu va acuz pe voi, caci vina este a mea. Dar sa stiti ca nu a existat o banca macar in care sa nu fi stat cineva care sa nu fi atras atentia asupre ei prin goliciunea trupului ei expus chiar si intr-o masura mica. Trebuia sa ma leg la ochi ca sa nu vad.
Stiu ca sant surori care se imbraca cuviincios, toata stima mea pentru ele. Sa stiti ca vazandu-le, chiar daca aveau fetele frumoase, niciodata nu m-am simtit ispitite de ele. Simteam ca au in jurul lor o protectie, care le protejeaza trupurile lor.
Daca cineva este indignata de cele spuse in acest video, sa fie, si iarasi spun sa fie pana i se trezeste constiinta si se pocaieste. La fel si noi barbatii, poate mai mult decat voi surorile.
Adăugat în 25/01/2011 de zsolt
Corect! Barbatul care pofteste in inima lui este considerat curvar. Ce ma mir eu e ca aud atat de multe predici despre ispita pe care o reprezinta femeia si prea putine predici despre infranarea poftelor.

Isus cat a trait pe pamant a atins toate aspectele importante privitoare la mantuirea noastra. asa se face ca in Evanghelii gasim nenumarate predici si parabole despre dragoste, nasterea din nou, despre viata de apoi, despre judecata viitoare si despre imparatia cerurilor si cum se poate ajunge acolo. Tot in evanghelii ni se vorbeste despre divort si despre curvia din inima barbatilor. astea au fost considerate a fi grave si cu adevarat importante de Isus.

Apoi a venit Pavel cu alte lamuriri, porunci si sfaturi, unele poruncite de Dumnezeu altele ca din partea sa. Acolo se situeaza si tinuta femeii in adunari.

dar la fel ca pe vremea Domnului cand femeia prinsa in preacurvie a fost adusa la Isus, dar nu si barbatul cu care a fost gasita, tot asa si acum femeia e incriminata peste masura in timp ce barbatul, bietul de el, e doar o victima a femeii.

imi pare rau de voi, barbatilor, care ganditi asa. Eu m-as simti umilita daca sotul meu s-ar simti atras de alta femeie, nu stiu ce cred sotiile voastre despre voi. Cei care postati in favoarea acestui clip imi confirma inca o data ideea ca in vremurile noastre oamenii isi dau invataturi dupa pofta inimii lor.

Voi, barbatii, pentru ca sunteti cei care luati cuvantul la amvoane, va sustineti bine cauza. Poate ar fi bine sa va ganditi cum va priveste Dumnezeu de sus.

Nu sustin cauza femeilor vulgare care necinstesc Casa lui Dumnezeu, dar nici cauza unor barbati obsedati, care vad si ce nu se vede si apoi incrimineaza femeia nu pot sa o sustin. Sunt dezamagita de vulgaritatea unor femei care se numesc crestine dar vulgaritatea unor barbati care au pretentia ca pot sa ii invete pe altii ma lasa fara grai.
Adăugat în 25/01/2011 de gabriela_esty
surorile sau ...fuorurile ?!!
As vrea sa va spun , ca am citit mai demult o afirmatie pe care o facea actorul Alain Delon [ nu stiu daca va mai amintiti de el doamnelor ...] referitor la femei si mai exact la femeile din viata lui . " Am avut trei mari iubiri si ...nenumarate amante , dar tare ma tem ca nici astazi n-am inteles ...femeiaaa . " Cred ca fost sincer aici....Pe langa tema care a fost expusa in predica [si daca ati sti cata dreptate are, doamnelor ] am mai observat ceva ...un lucru pe care l-as numi autoritatea pastorului ...el are autoritate de la Dumnezeu ...si oamenii trebuie sa creada sau sa vina la pastor ca la ...preot . Aceleasi lucruri spuse unei sotii sau doamne ..dar de catre un biet sot, pot fi interpretate ca o usoara gelozie...Nu face o scena te rog , spune sotia contemporana , eu asa ma simt bine , ce vrei...??! si sotul pleaca capul in jos , inghitand in sec ..stiind el ce stie... Aici barbatul a fost prezentat asa cum este el...cum gandeste el ...in pijamalele lui... Apoi teologia pura este asemenea aurului pur despre care se spune ca nu poate fi prelucrat ...are nevoie de elemente de aliere sau aliaje ...sunt mesaje in care lucrurile trebuie spuse pe nume simplu ...sa inteleaga orice om ...sau orice femeie...
Adăugat în 25/01/2011 de nickolas
mda..
Sora Gabriela,,,daca ascult predica si apoi va citesc comentariul, prima impresie pe care o am e ca nu ati ascultat predica.

"oamenii isi dau invataturi dupa pofta inimii lor"

Contra argument la predica de fata: cred ca nimeni nu isi doreste sa auda o asa predica. Ma intrebam impreuna cu sotia daca o mai fi fost ales ca pastor la urmatoarele alegeri. Deci, argumentul dvs avea succes daca acest om ar fi predicat in favoarea modei NU impotriva ei.

"Cred ca singura solutie ar fi sa ne imbracam cu sac"

Exact contrariul spune acest predicator. Mai ascultati o data va rog.

"Voi, barbatii, pentru ca sunteti cei care luati cuvantul la amvoane, va sustineti bine cauza"

Daca celui care i-a cuvantul la amvon, i-ar placea sa pofteasca si sa fie atras de ce vede in sala, nu ar predica impotriva acestui lucru. Recent, un pastor recunostea faptul ca a predicat cu greu intr-o biserica deoarece femeile din fata lui erau imbracate intr-un mod total necuviincios.


"Acolo se situeaza si tinuta femeii in adunari."

Exact. Pavel se adreseaza femeilor pentru ca ele au aceasta tendinta. Niciunde in Noul Testament Pavel nu se adreseaza barbatilor cu privire la imbracaminte, intrucat stie ca noi nu avem aceasta tendinta in noi. In schimb se adreseaza Isus noua cand e vorba de poftit, ca ne stie slabiciunea.

Inchei spunandu-va ca, impreuna cu sotia mea am ascultat acest video, si ea a ramas socata pentru ca stie ca o femeie cand se uita la o alta se uita sa vada daca ii sta bine, daca se asorteaza etc si azi a aflat ca un barbat cand E ATRAS sa se uite, e ispitit sa priveasca dincolo de imbracaminte. Pana nu veti intelege acest lucru nu veti fi de acord cu acest video.

Va repet inca o data ce ziceam mai sus: daca venim la biserica, noi barbatii mergem sa ne sfintim. Daca vroiam sa poftim, puneam acasa un film, si aveam ce vedea (spun din perspectiva oamenilor firesti). Insa cel mai dezastruos lucru e sa mergi sa te sfintesti si in schimb sa vii de acolo mai dezastru precum ai mers.

Domnul sa aiba mila.


Adăugat în 25/01/2011 de BenHur
Mda, one!
ma bucur ca ai vizionat acest video cu sotia ta si ea a ajuns sa te inteleaga cum gandesti cand vine pofta si incearca sa isi faca loc in inima ta.

Stiu ca fratele a spus ca nu le cere femeilor sa se imbrace in sac, dar eu nu pot sa imi imaginez cum poti sa te imbraci normal, pe timp de vara de exemplu, si sa nu ti se vada forma sanilor, daca o ai.El multe a zis, dar apoi prin alte cuvinte s-a contrazis.

Ii doresc succes sotiei tale daca si-a propus sa ajunga sa se imbrace astfel incat nici un barbat, oricat de pofticios si pacatos ar fi, sa nu mai gaseasca pricina in ea.

Sunt de acord cu o parte a acestei predici, dar nu pot sa inteleg cum isi permite un pastor sa fie atat de vulgar (daca ai ascultat cu atentie, ai observat cum descrie cu lux de amanunte zonele intime ale femeii)? Vorbeste despre postura in care se apleaca sa ia in brate un copil si ce i se vede atunci prin decolteu, despre forma sanilor si o arata, punandu-si mainile pe pieptul lui. Cand ati auzit voi despre o predica din Biblie de genul asta? Vulgaritatea nu isi are locul la amvon.

A atins in treacat ideea ca barbatii vor raspunde in fata lui Dumnezeu daca poftesc, dar a accentuat vina femeii. Stiu ca se vorbeste in Biblie despre femeia preacurva care isi fileaza victima si apoi o duce ca pe un bou la macelarie, dar sa vorbeste la nivelul acesta despre o femeie care vine la inchinare poate insotita de copil, este pura nebunie.

Si va spun eu care e motivul barbatilor cand se uita dupa femei in biserici si nu numai : se uita pentru ca le place. La una care nu le place nu se uita, iar cea care le place, indiferent cum s-ar imbraca, tot o poftesc, slujindu-se de imaginatie.

Parerile barbatilor care se uita cu priviri pofticioase la femei, le-am auzit. sa va spun eu cum se simte o femeie care se vede dezbracata din priviri chiar in casa Domnului? Scarbita!

Stiu ca in biserica sunt barbati dupa voia lui Dumnezeu, dar aia care se uita dupa femei nu au leac. Li se pune pata si voie buna. Numai o predica de genul asta le mai lipseste ca sa isi continue pacatul nestingheriti.
Adăugat în 25/01/2011 de gabriela_esty
IMBRACAMINTEA FEMEILOR CRESTINE
mi ar placea sa se vorbeasac mai mult si in adunarile din romania la intruniri de tineret mai ales despre acest subiect.Curaj si multa intelepciune trebuie pentru aceasta tema!!si azi se spune adevarul atat de greu si nuami ce gadaila urechile plac crestinilor!!Dar daca sunt cu adevarat copii Domnului dece e greu sa fcai voia Lui?Daca Biblia spune c afemei asa se imbrace cu sfiala de e e asa greu?e GREU A RENUNTA LA CEEA CE PALCE E ULUI!!Domnul sa ne dea multa intelepciune!!
Adăugat în 25/01/2011 de dianab
Sunt de acord
Sunt de acord cu aceasta predica 100%. A fost rostita clar, bazata puternic pe Biblie si cu MULTA dragoste!

Cred ca cuvintele folosite de acest pastor nu sunt vulgare si femeile care s-au simtit rusinate, scarbite, atacate de aceste cuvinte e bine pentru ele. Adevarul starneste impotrivire si lumina aduce durere ochilor obisnuiti cu intunericul.

Gabriela, cunosc destule femei si fete crestine, care au reusit si iarna si vara sa se imbrace neprovocator, mai ales in cadrul intalnirilor de partasie. Exista solutii, asa ca daca chiar doresti sa placi Domnului iti pot face legatura cu ele si poti primi sfaturi mult mai concrete.
Adăugat în 25/01/2011 de petru
poate ca ai dreptate
Stiu ca a posibil sa te imbraci neprovocator si sper ca am reusit si eu de cele mai multe ori. Dar nu merg la croitoareasa sa imi fac hainele. Nu imi place sa fiu admirata de altcineva inafara de sotul meu. Adica sa corectez : ma scarbeste cand un alt barbat ma priveste de parca ar vrea sa ma inghita. Intelegi Petre ce spun?

Pentru un barbat rational, multe femei sunt decent imbracate la biserica. Stiu ca unele femei umbla pe strada si vin si la biserica doar sa isi afiseze trupul si formele ca la o ora de anatomie. Dar ele isi vor primi rasplata daca nu se vor pocai. Ce as fi vrut eu sa le comunic barbatilor e ca si cei care isi permit sa le priveasca intr-un mod pacatos, vor avea aceeasi soarta ca si ele.

de ispita nu vom scapa niciodata si de aceea cred ca e mai intelept sa invatam cum trebuie sa luptam impotriva ispitelor decat sa facem clasificarea lor si sa expunem "magnetii" de care se folosesc.
Adăugat în 26/01/2011 de gabriela_esty
Cam din toate punctele de vedere Domnul a creat barbatul altfel decat femeia, de ex. am citit intr-o carte ca barbatul se simte atras de cea ce vede pe cand femeia se simte mai atrasa de atingeri! Lucru pe care foarte clar il stia si Pavel cand scria cum trebuie sa fie tinuta femeii in adunari.
De ce punea atata accent Pavel la cum sa se imbrace femeile? de ce spunea el sa nu isi impleteasca parul si sa nu poarte poadoabe in adunari? Eu cred ca pe vremea aceea asta era o modalitate pentru femei sa placa barbatului lor sau sa atraga pe barbati sa se simta atrasi de ele!
In ziua de azi noi luam toate lucrurile ca fiind ceva normal si daca iese un pic din tiparul de zi cu zi spunem ca este modern si ca asa se poarta si cand se predica de la anvon ca femeia trebuie sa fie supusa cand ajungem acasa ne zice: '' chiar vrei sa fim asa de in urma, asta era mai demult, acum nu se mai poarta'' Domnul sa ne ajute sa ne pocaim in fiecare zi!
Adăugat în 26/01/2011 de alexandu
Si totusi exista iubire !
Predica asta a fost rostita , totusi de un barbat ..el este omul lui Dumnezeu si primeste calauzire de sus dar o parte din lucruri le-a cunoscut din propia natura si traire . Mi-a placut faza in care pastorul i-a pus pe barbati si baieti sa ridice mana sus....sa poata vedea toate surorile din biserica . Sigur erau acolo si pastori asistenti , diaconi sau lideri de tineret ....tot comitetul asta spune ceva . Predica era despre imbracamintea surorilor si dau dreptate dnei Gabriela in chestia cu ispitirea barbatilor....daca surorile nu ii mai ispitesc pe barbati prin imbracamintea lor inseamna ca barbati nu mai au nimic de facut....jumate de rasplata o au ele atunci . Un barbat ar trebui sa vibreze la simpla auzire a cuvantului - - femeie -- fara sa vada nimic ....miliardele de oameni de pe planeta asta au de-a face in mare masura cu barbatul...poate altfel am avea ceva miliarde de compoturi sau ...ciorapi de lana . Barbatul trebuie sa si lupte pentru viata lui de sfiintire ...exista un compromis moral pe care barbati il fac de multe ori ...pe de-o parte cer femeilor sa nu arate ceea ce ...prin natura lor ei ar dori sa vada...si aici deja este lupta spirituala a barbatului....Am observat o oarecare inclestare ...vis-a-vis de subiect ... noi putem gresi de multe ori in privinta asta, dar sigur Dumnezeu nu a gresit cand a creat parte barbateasca si parte femeiasca...eu ii multumesc pentru asta..si vorb a unui cantec ..simt ca fara ea ..nu pot respira ...casa e pustie fara ea......Doame ajuta !
Adăugat în 26/01/2011 de nickolas
curaj si autoritate
Un mesaj care ar trebui sa fie pus in fiecare Adunare din tara aceasta, unde simplitatea, rusinea si smerenia, par a fi flori foarte rare. Sa ne mai miram de ce tara noastra se afla unde se afla? Dumnezeu sa trimita un duh de pocainta peste fratii si surorile din Romania.
Adăugat în 26/01/2011 de vasicelmare
tanti Gabriela
Tanti Gabriela Turculetu,dumneata probabil ai vreo sase fete nemaritate, de faci lobby pentru o tinuta lejera,fiind motivata de frica de a nu-ti îmbatrani fetele în casa.

Inclin sa cred ca asa precum afirma cineva mai sus......d-ta nici macar nu ai vizionat predica,dar ai sarit arsa,insinuînd ca de fapt barbatii sunt adevaratii pacatosi......doar cine-i pune sa poftesca.

Permite-mi sa-ti spun fara suparare......cu o asemenea mentalitate,locul dumitale nu e in adunarea Dumnezeului cel viu,ci optional.....pe plaja,baruri,cluburi de noapte,s.a.

Apropo de afirmatia dumitale si anume ca cei ce poftesc,poftesc oricum folosindu-se de imaginatie...........sa stiii draga d-na, ca oferta lumii e mult mai diversa si mai bogata calitativ (cel putin din punct de vedere fizic), asa ca saracii frati supusi presiunii pofteler, au alternativa plus ca nici nu le-ar trebui vreun efort considerabil de imaginatie (daca tot ai adus vorba, spre rusinea d-tale) .
Si ultim exemplu:iese samanul tanar din club si decide scarbit: voi merge cu parintii la adunare,vreau sa ma pocaiesc de pacatele si poftele mele,si intrand in biserica, privirea lui obosita de goliciunea celor din mediul pacatos ce l-a parasit recent, trebuie sa faca fata de acum si provocarilor senzuale datorate modului nesfant in care sunt imbracate domnisoarele din cor,care folosesc duminica si adunarea ca pe un fel de FASHION,sansa de asi etala partile anatomice si achizitiile de peste saptamana.
Adăugat în 26/01/2011 de sim_brd
pentru Gabriela Turculetu;nu te mai contrazice cu barbati pt. ca tu nu stii ce insemna sa fii barbat;tu nu ai cum sa stii ce simte un barbat;,fiziologia lui este complet diferita de a femeii;(modul cum gandesti imi spune ca inca nu ai barbat iar daca ai atunci comunica mai mult cu el ;,femeile crestine (de orice confesiune ar fi ) in comparatie cu femeile din alte religii se imbraca in modul cel mai diavolesc posibil ,(citez "poti sa ai intentiile mai curate ,ca zapada tot in iad ajungi ") pt. ca femeia crestina moderna nu.si arata frumusetea sufleteasca pe care o citezi , ci formele trupului ;un om nascut din nou asculta de indemnurile Duhului dar cel firesc de poftele firii...,Duhul te invata cum sa te imbraci ca sa nu fii prilej de poticnire nici pt. Iudeu nici pt. Grec. DOMNUL sa te lumineze si cauta mailt postul , rugaciunea si meditatia in Duhul Sfant tine seama si de aproapele tau, pe care trebuie sa- l iubesti ca pe tine insati ... are si el nevoie de mantuire ;sa nu cumva sa fie cerut sangele lui din mana ta
Adăugat în 26/01/2011 de LAURENTU
apropo de imbracaminte si femei
Eu sunt ortodoxa da as vrea sa ma pocaiesc...cam greu pentru mine sa trec de la obiceiurile crestine ortodoxe la cele pocaiesti! Da sincera sa fiu am fost la biserica penticostala si biserica baptista si chiar este o mare diferenta. Poate ca nu sunt in masura sa judec da cum sunt imbracate femeile din adunarea biserici baptiste la care eu am fost cam lasa de dorit...nu toate cel putin la biserica la care eu am fost nu era cu mult diferita de biserica ortodoxa. Pastorul are dreptate in mare parte...Poate ca gresesc si imi cer iertare daca este asa,dar daca te duci la biserica nu te uiti la bustul femeii care se apleaca dupa copil daca esti un bun crestin.Aici mi se apre putin exagerat dar in rest sunt intru totul de acord.

Eu de exemplu am avut de invatat din aceasta predica :) mie nu a avut cine sa imi zica lucrurile astea deoarece la mine in familie nu este nimeni pocait.

Asta este parerea mea....:) PACE!


Adăugat în 27/01/2011 de dosolina
Un cuvant de intelepciune, de la Domnul Isus (EL mi l-a spus mie dar se aplica si aici, in acest context):

Oamenii buni, cu fapte bune, fara pacate (sau cel putin care nu isi recunosc pacatul) NU SE POCAIESC! De ce s-ar pocai daca ei se pretind fara pacat? Intr-o zi Domnul le va spune "plecati de la Mine lucratori ai faradelegii; niciodata nu v-am cunoscut". Iar iadul va fi plin de asemenea oameni, cu fapte bune, care au tinut poate 9 porunci din 10... si pentru o singura fapta rea, o singura minciuna sau alunecare... vor plati un pret mult prea mare: vesnicia in iad!

Oamenii rai, care se recunosc RAI, au o sansa in Domnul Isus, de a se pocai! Recunoscandu-si fapta, recunoscandu-si pacatele (deci la plural!) ei pot primit iertarea! Paradoxal, raiul va fi plin de mincinosi, de hoti, de curvari, chiar de criminali -- care si-au recunoscut fapta si s-au pocait si au primit iertarea si viata vesnica!

Domnul Isus sa ne dea tuturor intelepciunea de a alege in care din aceste categorii ne incadram singuri, prin ceea ce recunoastem ca facem sau negam! Amin.
Adăugat în 27/01/2011 de cst179
Isus Hristos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca subiectul principal in bisericile din Romania, si de pretutindeni ar fi Isus Hristos, nu ar mai exista astfel de "predici"
Isus nu mai are loc in predica.....se vorbeste despre orice altceva, numai despre Isus nu. In bisericile romane se predica imbracamintea, fumatul, baticul....si multe altele. Offffffff, si va mai mirati de ce vine asa putina lume la biserica si pe de asupra mai si dorm in biserica.


NU EXISTA HRANA!!!!! Lucrurile ce nu il au pe Isus ca subiect principal nu zidesc. Aduc moarte!!!! Treziti-va odata si realizati cine este Dumnezeu! Dumnezeu este Iubirea intruchipata. El nu este un tiran cum il cred foarte multi pocaiti! Dumnezeu iubeste si pe curve, betivi, drogati.....El ii cheama pe toti la el. Daca tu ca pastor, sau membru de conducere, vi la un om din lume si ii spui sa renunte la fumat, la baut, sa ii puna baticul, fusta pana in pamant si bluza pana la gat.......omul acela va fugi cand va auzi! Si Dumnezeu te va trage la raspundere! Lasa pe om sa vina la Dumnezeu asa cum este.........tu fa-ti datoria si explica-L pe Dumnezeu, arata-le ce este Hristos....

De ce se uita fratele X la sora Y cum este imbracata ? In loc sa se uite la Hristos? Cand iubirea lui Dumnezeu ne inunda duhul, viata nu mai ai loc sa privesti in alta parte decat la Hristos. Nu te mai intereseaza nimic din jurul tau atunci!

Daca il facem pe Isus Hristos modul nostru de viata, El te va invata cum sa te imbraci, ce sa faci si ce sa nu faci. Atunci cand tu renunti la viata ta, si il lasi pe El sa preia controlul vietii tale.

Mergeti calauziti de duhul, nu ramaneti in firea voastra.....aceea trebuie omorata pentru ca duhul sa preia controlul iar Dumnezeu, care este in duhul nostru sa ne conduca, sa ne modeleze zi de zi !



Adăugat în 27/01/2011 de Danniyel
Statistici
  • Vizualizări: 17579
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 4
  • Comentarii: 43
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni