Criza refugiaților: invitație la privire în oglinda propriului suflet
Autor: Marius Birgean  |  Album: Căi rele  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 11/09/2015
    12345678910 9.06/10 X
Media 9.06 din 16 voturi

Despre criza refugiaților care asaltează în aceste zile bătrânul nostru continent, s-a vorbit enorm de mult în ultima perioadă.

În aceste zile în care imagini cu copii de 3 ani înecați în Mediterana fac înconjurul lumii și crează stări emoționale profunde, este foarte important să nu ne pierdem nici reacția sentimentală, dar nici rațiunea; și mai ales, să avem tăria de a privi în noi înșine. Căci, cred că această criză este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine decât până acum. Este o  oportunitate pentru Europa de a privi la propriul suflet: a mai rămas ceva frumos acolo? Mai există valori adevărate în care mai crede Europa? Căci, cu multiculturalismul european, falimentar pe toate fronturile ne-am lămurit. Dar, cum stăm cu alte valori: credința în Dumnezeu, omenia, bunătatea, smerenia slujirii celuilalt?

Însă, dincolo de aceasta, este o invitație pentru noi: creștinii din Europa, să privim la propriul suflet și să ne gândim cum trebuie să înțelegem faptul că Dumnezeul suveran, în care pretindem că ne încredem, i-a adus pe oamenii aceștia așa de aproape de noi? Ca o situație la care trebuie să privim cu teamă și groază, sau ca la o oportunitate de a ne verifica nivelul de credință și dacă este nesatisfăcător, să Îl rugam pe Domnul să ne-o mărească? A scăpat oare Domnul istoriei lucrurile din mâini? Dacă viitorul Europei sub aspect demografic și religios va fi alterat profund în următorii ani, înseamnă asta o înfrângere pentru Împărăția lui Dumnezeu? Dacă printre ei sunt teroriști ascunși, sau viitori combatanți ISIS care vor lupta pentru impunerea Califatului și pe la noi, cum contemplăm acest viitor? Cu teamă sau încredere că Mielul va triumfa în final?

Mult timp, am privit poate cu detașare lucrurile oribile care s-au petrecut pe alte meleaguri și pe care frații noștri din Orientul Mijlociu sau Africa le-au îndurat. Ne-am obișnuit să le auzim mereu, dar apoi să le ignorăm, pentru că s-au întâmplat departe de noi, nu-i așa? Astăzi, când lucruri dramatice și răsturnări de situații au loc lângă noi, lângă granițele noastre, în spațiul comun european, ce vom face? Răspunsurile nu sunt simple, pentru că întrebările sunt multe și dureroase.

Singura certitudine este că există Cineva care poate vindeca sufletul nostru de orice boală și Acela este Hristos. El este soluția pentru noi ca indivizi, pentru Europa și pentru acești imigranți care bat la porțile Europei căutând ajutor de la oamenii incapabili să li-l dea.

Poate ar trebui sa ne pregatim pentru ...Matei 24:9? (prigoana?) Contextul este Matei 24:6-14. In lupta aceasta putem birui doar iubind si renuntand si RABDAND, la fel cum a biruit si Domnul Isus la cruce, tot rabdand nedreptatea, tacand din gura cand era acuzat pe nedrept, ba chiar rugandu-se pentru noi chiar si de pe cruce ("Iarta-i Tata ca nu stiu ce fac!"). Ma cam cutremur gandindu-ma la o invazie islamica in care altii sa proclame cu mare ravna pe Allah al lor, iar noi sa-i biruim acceptand sa fim chinuiti, omorati si urati de toate neamurile pentru Numele Domnului nostru! (asa cum scrie la Matei 24:9)
Un alt gand ar fi ca musulmanii NU SE RUSINEAZA cu Allah al lor si poata voalurile alea pe cap pretutindeni: prin mall-uri, pe plaja etc. Insa noi, care spunem ca suntem copii ai Domnului... ne cam ferim sa ne stie lumea si ne cam temem sa avem tinuta diferita de lume (nu prea vedem surori cu batic nici prin adunari; la mall cu atat mai putin)! Oare rusinandu-ne asa cu Numele Domnului vom rezista prigoanei, rabdand pana la capat si murind pentru Numele Domnului?? (de care azi ne rusinam?)
Adăugat în 11/09/2015 de cst179
Un link care pare sa sublinieze ideea cu prigoana:
https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/11/video-arme-in-ajutoare-pentru-refugiati-rog-cunoscatorii-de-limba-greaca-sa-ne-dumireasca/
Adăugat în 11/09/2015 de cst179
Pentru ca am vazut chiar oameni maturi spiritual speriindu-se de ideea de prigoana si ingrijorandu-se, cred ca devine NECESAR sa fac o mica explicatie: gandurile de mai sus nu le-am scris ca fratii sa se sperie CI CA SA SE TREZEASCA si SA SE INTAREASCA! Daca ramanem alaturi de Domnul Isus, biruinta este garantata 100%! Singura mentiune: biruinta este a Domnului! Iar EL o da ORICUI LUPTA!! (lupta credintei, evident; pastrarea credintei, ramanerea in adevar si in ascultare)

Nu trebuie sa ne temem de emigranti si nici de scenarii (deocamdata sunt doar scenarii pentru ca nu stim ce va fi) ci este vremea, mai mult ca niciodata, sa ne trezim din amorteala spirituala si sa incepem SA TRAIM CU DOMNUL ISUS, asa cum nu am facut niciodata pana acum! Putem considera acest val de emigranti ca o trambita de trezire, ca un indemn pentru noi sa lasam la o parte copilariile si prostiile si sa traim cu Domnul Isus!
Adăugat în 14/09/2015 de cst179
Ce va fi nu stim...ne dam cu parerea si atat; altii se sperie si se vede "credinta reala", IMPORTANT este sa cautam PACEA cu toti oamenii si SFINTIREA fara de care NIMENI nu va vedea pe Domnul Evrei 12:14; si daca in felul aceasta va trebui sa il vedem pe Domnul slavit sa fie Numele Sfant in care pretindem ca, credem.
Vreau sa mai amintesc un aspect si inchei: unii vor spune ca Apocalipsa este o carte grea si nu te poti baga acolo decat cu doctorate in teologie; eu vreau sa va spun bazat pe cuvantul lui Dumnezeu 1 Ioan 2:27, ca nimic nu este imposibil pentru cel care are ungerea primita de la Domnul IN EL...In Apocalipsa incepand cu cap.9 pana la 11 inclusiv, sunt relatate 3 nenorociri care vor veni peste pamant. De retinut (daca vom fi in viata cand vor avea loc aceste nenorociri) este faptul ca doua din ele le vom prinde chiar si cei alesi de Dumnezeu(Biserica/Mireasa lui Hristos) iar cea de-a treia va avea loc dupa rapirea bisericii, INSA ce este foarte important ca in timpul primelor doua nenorociri cei alesi vor fi paziti de Dumnezeu cum numa El stie: "Apocalipsa 9:4-Li s-a zis sa nu vatăme iarba pamantului, nici vreo verdeată, nici vreun copac ci numai pe OAMENII CARE N-AVEAU PE FRUNTE PECETEA LUI DUMNEZEU"
Dragul meu frate si sora, daca vei prinde aceste vremuri ai pe frunte pecetea lui Dumnezeu???
Daca te intrebi ce este aceasta pecete a lui Dumnezeu esti pe drumul cel bun...cauta in Scriptura toate versetele despre pecete si vei gasi singur raspunsul...poti incepe de la "2 Timotei 2:19 si Efeseni 1:13,14.
Fiti binecuvantati!!!
Adăugat în 15/09/2015 de alinivasco
Poate Domnul ii aduce pe musulmanii aceia in Europa sa fie evanghelizati, ce ziceti....poate va fi biruinta lui Isus in inimile lor. Dar valurile le poarta de nevoie, este lege, femeile sunt obligate, altfel le ia politia de moravuri, religioasa.
Adăugat în 17/09/2015 de loredanam
Dar sa ne gandim si pe de alta parte: poate ce Dumnezeu prin ei va inmultii bisericile. Dumnezeu poate si eu sunt convinsa de asta. EL sigur are un plan. Dumnezeu sa lucreze. De ce sa ne fie teama de ei? nu de Hristos ar trebui sa ne fie teama? Rugaciunea schimba dar trebuie sa fie facuta din inima. Haideti sa ne rugam pentru acesti oameni au nevoie de lucrul acesta. Dumnezeu sa umble la inima lor.
Adăugat în 22/09/2015 de anitei.anca
Statistici
  • Vizualizări: 3262
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni