Starea jalnică a "bisericilor"
Autor: Daniel Branzei  |  Album: Căi rele  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 24/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 12 voturi

  Sunt tulburat de mult, dar m-am abținut. Astăzi nu mai pot. Trebuie să vorbesc. Criza actuală o cere. Dacă o ținem tot așa, ne vom stinge într-o generație. Mărturia bisericilor este instrumentul pentru mântuirea oamenilor. Fraților, ne pierdem mărturia! Bisericile riscă să-și piardă relevanța!...

  Nici nu știu de unde să încep… Să le iau pe rând?

  O biserică, nu-i spun numele, a început să se creadă buricul pământului doar pentru că se află în "capitală"...

 Să te ferească Dumnezeu să fie o stare de necesitate și biserica să primească ajutoare materiale … Propovăduitorii altruismului teoretic se transformă într-o clipă în egoiștii cei mai avari. Să te ții ceartă! Mai ales femeile se aruncă asupra ,,prăzii“ ca niște hiene nehămesite. Ideea bună a expediatorilor a fost deturnată și denaturată de atitudinea nepotrivită a celor ce le primesc, făcând ca o binecuvântare să se transforme într-un blestem.

  Liderii bisericilor și misionarii au ajuns foarte greu de înțeles... Nu-i poți face să se înțeleagă doi cu doi, iar acolo unde-s patru trebuie neapărat să se despartă și să meargă pe căi diferite. Nu-i vorba despre principii, ci doar de "personalită“.

  Bisericile dintr-o anumită zonă, iar nu spun unde, au început să cadă victime unor predicatori prăpăstioși care, nici mai mult nici mai puțin, propovăduiesc "circumcizia târzie“, ca un regret că n-au avut privilejul să se nască... evrei. Poporul ăsta chiar crede că ei conduc lumea! Nu m-ar mira ca ei să se afle și în spatele mișcării pentru noua ordine mondială. Este foarte suspect că mai toate strângerile de ajutoare ajung invariabil la... Ierusalim.

  Despre starea morală a bisericilor ce să mai zic? Am ajuns, nu la fel ca oamenii din lume, ci parcă mai răi decât ei! Se trăiește în curvie pe față. Cei ce conduc biserica de acolo nu numai că nu i-au disciplinat, dar i-au lăudat înaintea tuturor! Tot acolo, unii vin beți la Cina Domnului. Toți se ceartă și a apărut o tendință nouă: se dă cinste în adunare celor ce sunt mai bogați. Cu cât sunt mai bogați, cu atâta li se dă mai multă cinste și sunt puși pe scaunul din față. Probabil că banii lor "ung“ roțile pe care se face lucrarea lui Dumnezeu. Fiecare se vrea "mare și tare“. S-au împărțit în cete bazați pe simpatii și fac ferfeliță unitatea bisericii.

  Am mai văzut ceva. Există unele biserici "super-spirituale“. Ele sunt preocupate cu "lupta duhovnicească“ cu "căpeteniile demonice“ care stăpânesc străzi, sate, orașe și țări întregi. Pasiunea lor este "scoaterea de draci“, și "luarea în stăpânire“ a caselor, străzilor, satelor, orașelor și țărilor "în numele lui Cristos“... Au ajuns mai rău decât cei pasionați de spiritism, iar adunările lor sunt mai degrabă "sedințe de invocare a duhurilor“, decât adunări în care se stăruiește în învățătura apostolilor. Alții practică un fel de cădere în transă și de comunicare în sunete neinteligibile, exersându-se în producerea extazului religios.

  În alte locuri, bisericile au ajuns roabele unor "învățători“ obsedați cu planșe și diagrame despre calendarul profetic. Au ajuns să confunde evenimentele vestite de Domnul Isus și propovăduiesc că venirea Domnului s-a și produs, că ne aflăm deja în Ziua Domnului și că trebuie să instaurăm domnia lui Cristos într-o Biserică biruitoare asupra tuturor formelor de guvernământ și de stat. Ei spun că Antichristul este o formă de împotrivire care a fost deja înfrântă de Evanghelie și că trebuie să implementăm acum biruințele veacului viitor. Văzute cu un ochi critic, din afară, astfel de biserici sunt pline de superstiții, nu de spiritualitate. Unii dintre predicatorii care se vor musafirii noștri sunt așa de dubioși că nu este bine să le dai nici bună ziua, darămite să-i mai și primești în casă!

  Ce să mai spun de celelalte biserici? Este clar că ne-am pierdut dragostea dintâi și nu vrem să ne mai întoarcem la Dumnezeu cu pocăință. Oare ce se va alege dintr-un astfel de creștinism? Unele biserici au dat mâna cu dracul și s-au aliat cu puterea politică, devenind un fel de "biserici naționale“ sau "de stat“. Am ajuns că statele lumii care zac în cel rău se pretind a fi "creștine“. S-a instaurat o formă parșivă de curvie cu puterea politică. Biserica este "în pat“ cu mai marii lumii. Cetățenii sunt încreștinați "cu forța“, fără a fi întrebați, fiind botezați doar la câteva zile după naștere. S-a ajuns la un fel de talmeș balmeș în care lumea este proclamată "creștină“, iar bisericile sunt din ce în ce mai lumești, pline de oameni nenăscuți din nou. Pe alocuri, astfel de biserici prigonesc și-i omoară pe cei mai buni creștini...

  (va urma continuarea aici ... )

 

   Sursa



...citind cele scrise mai sus, mi-aduc aminte de vorbele fratelui Codreanu rostite prin Duhul Sfânt în tr-o predică; Nu puneți ziarul pe groapă, n-o acoperiți cu el ,că vor cădea mulți în ea , inclusiv pastorii....
Adăugat în 24/08/2015 de sanda_tulics
Așteptăm continuarea. Trăim vremuri profetice; de aceea nu ne surprinde starea actuală. Bine ar fi să privim și în ograda proprie. Sunt slujitori care în loc să adune turma o risipesc și se laudă cu asta. Prigoana abia că se vede( de către cei neprigoniți), așa forme demonice îmbracă. Își aleg păstori care să le predice...sigur că da!...dar și să le cânte în strună. Ce face asociația? A introdus un cerc vicios, deci e aproape imposibil să rezolvi probleme. Dar să mă opresc aci; dacă n-aș fi cenzurat aș dezvolta mult acest subiect. Sunt în temă.
Felicitări pentru curaj, frate Daniel
Cu stimă, George Cornici
Adăugat în 24/08/2015 de geocornic
Vedem ca sunt probleme in biserici, unele se micsoreaza, altele se inchid, unora le merge numele ca traiesc, dar ce-i de facut? E usor sa venim sa constatam ca ceva nu merge dar imi doresc sa venim cu solutii practice. Domnul Isus a venit pe pamant cu o solutie practica la pacatele omenirii, in Apocalipsa cap 2 se dau solutii practice la problemele bisericilor. Ne rugam Domnului sa ne deschida ochii mintea si inima prin Duhul Sfant in rezolvarea problemelor ce au fost, sunt si cred ca vor fi pana la revenirea Domnului Isus.
Adăugat în 25/08/2015 de sorinlaury
Alte doua metode de a pierde marturia:

1. asemanarea cu lumea si moda (metoda considerata de unii benefica pentru evanghelizare; unii chiar spun ca "trebuie sa fim relevanti" dar de fapt ne pierdem marturia si ajungem sa nu ne mai deosebeasca oamenii de lume);

2. exista pacate, exista si pacatosi "dar la noi in adunare nu sunt din acestia, nu-i asa? noi suntem NEPRIHANITI prin credinta" (si eventual nu mai trebuie sa ne pocaim si putem trai oricum)

Nu cred ca este corect sa dau nume sau locuri.. asa ca ma limitez doar la ce am observat.

La fel, cred ca Adevarul si invatatura sanatoasa ar deranja pana la maduva oaselor pe foarte multi (dintre cei slujiti nu dintre slujitori sau nu numai dintre UNII slujitori).
Adăugat în 25/08/2015 de cst179
Greu,foarte greu,uneori cand gandesc asemanator celor scrise ma intreb daca nu sunt paranoica,daca nu vad probleme acolo unde nu sunt,ma mustru zicandu-mi ca ,,ochiul rau vede rau"...cand mai aud si de la altii si-mi dau seama ca e adevarat,ma cutremur......peste tot la fel...cred ca astfel de razboi este mai greu de dus decat oricare altul...murea un crestin pe arene?veneau la Domnul zece in loc...moartea spirituala e groaznica,s-au umplut bisericile de ,,morti vii"(noi le zicem in gluma strigoi...aia inviau la vederea sangelui(povesti,binenteles)astia sunt inviati la sunetul banilor)....un medic veterinar dintr-o localitate din zona noastra spunea ca ,acum 40 de ani cand a venit el acolo erau pocaiti autentici,acum nu mai sunt...,,rugati-va sa vina mai repede Isus al vostru,spunea el,ca,daca nu,in ritmul asta va duceti toti in iad"..mare dreptate avea....va felicit pentru curaj,asteptam urmarea,,
Adăugat în 28/08/2015 de violetamaicariu
Dupa ce-am citit aceste randuri, in mintea mea sau inghesuit mai multe ganduri. Unul din ele tot cauta sa-mi aminteasca adevarul, potrivit caruia, intotdeauna cel care striga hotul, ala este! Altul imi spunea ca adevaratul ucenic a Lui Isus Hristos nu face pe justitiarul fata de altii, in niste vremuri de mult anticipate de catre Cel ce se afla in afara timpului, ci asteapta cu rabdare izbavirea, cu pretul chinuirii propriului suflet si inaltand rugaciuni si nu sudalme, pentru cei prinsi in cursa diavolului.
Bine indeamna Cuvantul Domnului, ca inainte de a vedea paiul din ochii altora, trebuie mai intai, sa-ti cureti BARNELE (adica BUSTENII) din proprii ochii. Ce perspectiva limpede ai avea, dupa un asemenea proces de curatire. Un gand sententios imi spunea ca, la romani, cu percadere, intlnesti doua categorii de oameni care n-au simtul amintirilor. Una este formata din politicieni iar cealalta din clerul bisericesc, neimputandu-si niciodata nimic, si tot timpul cainandu-se ca sunt neantelesi. Gandul cu care inchei este cel care mi-a adus multa pace si liniste. El, gandul, mi-a amintit ca nu bisericile aduc mantuirea, ba nici catedralele, nici cele mai renumite Domuri, nici diplomele, nici titlurile, ba nici doctoratele si nici cele mai sonore nume, cu bai de multime in jurul lor, nici cele mai sofisticate ritualuri, nimic din toate acestea, pe care Biblia le numeste gunoi, nu ajuta in planul mantuirii. Daca mantuirea este un dar, oferit la discretia Datatorului, atunci unde este pricina de lauda a primitorului?! Si unde mai este insarcinarea primitorului de-a examina, critic si sententios modul de a fi a celor din jur!
Adăugat în 29/08/2015 de culegatorul
Romani 12:1-2.''Va indemn dar fratilor,pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie,sfinta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti prin inoirea minti voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna placuta si desavirsita.'' Aceste lucruri sint respectate de catre Biserica lui Hristos,aici in Rominia. Pentru autorul acestui articol:''ne-am pierdut dragostea dintii si nu mai vrem sa ne intoarcem la Dumnezeu cu pocainta, am ajuns ca statele lumi...Intre acestia sinteti si dumneavoasta?? Apoi Biserica a dat mina cu dracu. Biserica este''in pat''cu mai marii lumii. Astfel de ''talmes balmes''care la-ti adus in fata lumii nu este Biserica lui Hristos,ci este religia si traditia care au incurajat-o mai marii nostrii,si oamenii nu mai au directie,viziune si e normal ca cel rau abea asteapta sa junghie si sa prapadeasca. Zicea-ti despre ''bis.care prigonesc si-i omoara pe cei mai buni crestini'' Vreau sa stiti,ca s-ar putea ca astfel de bis. sa omoare trupul,dar altfel nu. Am trecut prin asemenea situatii si stiu de ce e capabila o astfel de biserica.Slava Domnului El ne-a dat solutia pentru ca cei ce sint sinceri cu ei insasi si cu Dumnezeu merg inainte siguri pe Tinta. Biserica lui Hristos a fost, este si va fi curata, si va fi biruitoare pentru ca Isus o face biruitoare. Ne-a dat un mandat fiecaruia din Biserca sa raspindim mireasma lui Hristos in jurul nostru.Fiecare dintre noi avem ocazia sa aducem o slujba duhovniceasca placuta lui Dumnezeu, sa nu ne potrivim chipului acestui veac si sa ne innoim mintea cu Hristos. Iar cind vedem astfel de''talmes balmes'' sa ne gindim daca nu cumva am fost provocatori a unor lucruri pe care le-am vazut bune si nu au fost bune, iar oamenii si-au pierdut directa ince incet.Au ajuns mai mari acestor bis. disperati, tulburati si nu mai pot, trebuie sa defaime pe alti ca isi pierd mintuirea si revelatia si s-ar putea sa fie nevegherea lor si faptul ca s-au pascut pe ei insasi si nu le-a pasat de oile care le-au cazut la imparteala.nu au avut revelate sa invete biserica cum sa foloseasca armatura lui Dumnezeu in lupta spirituala, de aceea diavolul a adus numai ''talmes balmes ''in bisericile astfel cirmuite.Fiti dar linistiti si sa nu vi se tulbure inima caci Biserica lui Hristos nu s-a intors cu fata la cearceaf ci priveste in sus asteptindu-si Mirele.
Adăugat în 08/09/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 4106
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni