Îmi fac un “selfie”…
Autor: Cristian Boariu  |  Album: Căi rele  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 14/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

Selfie e termenul atât de folosit de tinerii din ziua de azi pentru “o poză cu mine”. Dacă până acum făceam o poză cu tata și cu mama sau cu doamna profesoară sau cu colegii de clasă acum la modă e să faci poze cu tine însuți. De fapt Biblia spune clar că moda selfie-urilor e moda zilelor din urmă (și citiți cu atenție ce calități “deosebite” urmează dupa “iubitori de sine”!):

2 Timotei 3:2 “Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie,

Creștinismul promovează faptul că pe locul I este Dumnezeu, pe locul II e aproapele nostru, iar eu sunt pe locul III. Selfie-ul spune că pe locul I ești tu, pe locul II ești tot tu și locul III nu mai există.

Selfie înseamnă că nu contează ce spune mama și tata despre imaginea ta ci ce spui tu. Ei sunt de modă veche, nu știu să folosească o tabletă și de aia nu mai contează ce zic ei.

Selfie înseamnă că tu ești în centrul imaginii întotdeauna. Freza ta, unghiile tale, mușchii tăi, inteligența ta, mașina ta, ochelarii tăi de soare, “creasta” ta etc.

Selfie înseamnă că toată ziua dai REFRESH nu la relația personală cu Dumnezeu, ci la pagina de Facebook ca să vezi câte like-uri ai mai primit la poza TA, la poșeta TA și la pantofii TĂI.

Selfie nu înseamnă altceva decât îndrăgostit de sine. Închinarea la firea pământească, la plăcerile ei, totul pentru aici și acum.

Plin de selfie-uri erau și Samson și Absalom. „Ia-mi-o căci îmi place” spunea Samson, iar Absalom își afișa mereu trupul fără cusur și sufletul plin de boală de sine.

Și bogatul din Luca 16 era îndrăgostit de el, de costumul lui, de mașina lui și de casa lui. În nici o poză care și-a făcut-o nu a avut loc niciodată bubosul Lazăr. În chin i-a pierit pofta de selfie-uri și a început să se gândească și la alții. Prea târziu.

Căsătoriile părinților și bunicilor noștri au rezistat pentru că principiul lor a fost: Mă căsătoresc cu tine pentru că vreau să TE fac fericită. Azi, în generația selfie, apar divorțuri multe pentru că sloganul este: „Mă căsătoresc cu tine pentru că vreau SĂ FIU fericită.  Îmi place mașina ta, mi-ar sta bine în casa pe care o ai, am nevoie de banii tăi etc.”

Niciodată doi oameni îndrăgostiți fiecare de SINELE lor nu vor putea sta împreună o viață!

Suntem chemați în generația selfie să mergem contra curentului. Să ne uităm la Cel care niciodată în viață nu și-a făcut vreun selfie. Să învățăm de la Cel care toată viața a trăit nu pentru sine ci pentru alții. Care a purtat sarcinile altora ca și noi să facem la fel.

Galateni 6:2 “Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos.

Când nu mai trăiești pentru tine ci pentru Dumnezeu și aproapele tău ești pregătit pentru CER. Locul unde se fac doar poze de grup. Mirele cu Mireasa. Noi pe marea de cristal. Avraam, Isaac și Iacov. Toți. Pentru că așa am ajuns acolo. Mirele a murit pentru mireasă. Cel din spital a fost vizitat de cel sănătos. Cel din temniță a fost încurajat de cel liber. Cel sărac a fost hrănit de cel bogat…

Ps: Sper că printre randuri am putut transmite faptul că nu am deloc în vedere pe cei care își fac singuri o poză când nu are cine să le-o facă ci curentul care a cuprins milioane de tineri de a ieși în mod personal în evidență. De a se afișa de n ori pe săptămână în toate împrejurările unde mai pot arăta ce au și ce își doresc de la viață. Curent care a cuprins o mare parte și din tinerii creștini. Tineri dintre care unii vor întemeia familii pe afișajul acesta și vor crede primul "te iubesc" spus din pasiune.


Sursa

Pe la Bucuresti, la penticostali, fratii prefera sa-si bage capul in pamant ca strutii si sa nu cerceteze aceste lucruri si sa se limiteze la a spune “nu este pacat (deci am voie cu selfie, cu facebook etc.)”, iar apoi… tare ma tem ca unii sfarsesc ajungand indragostiti de moda cu selfie si, fara sa realizeze, chiar de slujirea sinelui! Dar lucrurile astea “moderne” (stiinta pe nedrept numita astfel!!) sunt facute din start PENTRU A NE DISTRAGE/DEVIA ATENTIA! (de la Dumnezeu la orice altceva) Domnul sa ne binecuvanteze pe toti cu intelepciune!
Adăugat în 14/08/2015 de cst179
In vremea din urma dragostea celor mai multi se va raci,pentru ca vom fi iubitori mai mult de placeri decit de Dumnezeu.Trist dar adevarat,incearca sa spui asta unui{frate)ca te va lua in ris,au prieteni multi pe Facebook dar cind vrei sa stai cu ei de vb.fata in fata nu mai au timp trist si mai zic ca il cunosc pe Hristos
Adăugat în 14/08/2015 de weissesengel
Intr-o lume de "roboti" (frati-roboti, pastori-roboti; adica aceia care pe facebook vorbesc si 27-28 de ore pe zi (din 24) dar fata in fata "nu au timp"), eu ma bucur de fiecare frate care INDRAZNESTE sa deschida ochii si sa vada dincolo de aparente, dincolo de superficialul "am voie pentru ca NU ESTE PACAT". Domnul sa va binecuvanteze, weissesengel!!
Adăugat în 15/08/2015 de cst179
Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. - 1 Corint. 6:12
Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc. - 1 Corint. 10:23
Nu stiu acum, dar nu cu mult timp in urma unii calugari nu vroiau sa se lase fotografiati. Din smerenie.
Chiar daca, in Biblie, sa-ti faci singur poze nu este incriminat ca pacat, sa ne intrebam daca este cumva spre slava lui Dumnezeu. Si daca nu este spre slava lui Dumnezeu, in cel mai bun caz este pierdere de vreme. Ori Dumnezeu ne cere sa rascumparam timpul, nu sa-l pierdem cu mofturi.
In alta ordine de idei, poate ca de multe ori ar fi mai interesant ca dintr-un grup de oameni sa-i cunosti nu pe cei care apar in fotografii sau filmari, ci pe cel care a fost in spatele aparatului de fotografiat. Probabil ca e dintre cei care ii pune pe ceilalti mai presus decat pe sine.
Adăugat în 24/08/2015 de AdielC
Fotografia a fost o inventie tehnica foarte utila. Pacat ca si aici diavolul a gasit o unealta prin care putem gresi. Domnul sa binecuvinteze pe cei care mai vorbesc concret ce e bine si ce poate duce la rau... Vad o mare problema la sotii sau sotiile care inca mai pozeaza singuri, atat timp cat ar trebui sa fie promovata ideea Scripturii de a fi "una", sau un "singur trup". Nu cred ca e potrivit, casatorit fiind, sa mai ai asemenea reminescente firesti...
Apreciez oamenii sinceri care mai traiesc si "offline"...
Adăugat în 28/08/2015 de Johannes
Statistici
  • Vizualizări: 4803
  • Export PDF: 7
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni