Amintiri cu sfinti~~~Traian Dorz...
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 20/06/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Astazi (20 iunie 2009) se implinesc 20 de ani de la plecarea in vesnicie a fratelui Traian Dorz… Am recitit si ascultat cu lacrimi biografia acestui frate…Un frate, care daca ar trai azi printre noi si l-am intalni pe strada, probabil nici nu l-am saluta. Ni s-ar parea prea simplu. Daca am fi fost langa el in ultimii ani cand a suferit, probabil ne-am fi intrebat de ce atata boala? De ce atata greu? Nu au fost de-ajuns 17 ani de inchisoare?? Nu au fost de-ajuns bataile? De ce a trebuit atata modelare in viata acestui frate?

Stiti de ce? Pentru ca doar din diamante adevarate se fac colierele cele mai scumpe. In timp ce astazi “artistii” crestini compun cantari langa un pahar de Coca Cola, el compunea poezii pe betonul rece din inchisoare.

Ma intristez adesea privind biserica cantand fara nici un sentiment de piosenie “Isus al meu tovaras scump” si ma gandesc ca noi cantam pentru inviorare (“Pentru inviorare ne ridicam in picioare si cantam o cantare"-ati auzit acest "indemn" de multe ori, cu siguranta….”). Fratele Dorz a compus aceasta cantare pentru ca traia cu Isus toata saptamana nu doar 2 ore duminica….Vroia cerul mai aproape, noi parca ni-l indepartam.

In timp ce altii scriu pentru aplauzele celor din jur, fratele Dorz scria pentru ca asa simtea… In timp ce altii scriu ce nu au trait niciodata, din punct de vedere spiritual, fratele Dorz scria pentru ca asa traia.

De nenumarate ori am gasit mangaiere in poeziile simple primite de fratele Dorz de la Domnul….De nenumarate ori, am inteles ca viata dansului spre cer a fost o viata a suferintei….Un cuvant pe care crestinii zilelor noastre incearca tot mai mult, prin orice metoda sa-l evite…

Ma opresc aici din aceste scurte ganduri si va invit sa urmariti marturia video de mai jos prezentata de insusi fratele Dorz, cu putin timp inainte de moartea sa.



Pentru cei care doresc sa citeasca cateva din poeziile dansului publicate pe resursecrestine.ro, click aici

Deasemenea, aici gasiti cateva poezii recitate de insusi fratele Traian Dorz.

O intrebare la care am putea medita: Oare cum vom sta noi in cer langa astfel de oameni?
~~~Amintiri cu sfinti~~~Traian Dorz...Astazi (20 iunie 2009) se implinesc 20 de ani de la plecarea in vesnicie a fratelui Traian Dorz… Am recitit si ascultat cu lacrimi biografia acestui frate…Un frate, care daca ar trai azi printre noi si l-am intalni pe strada, probabil nici nu l-am saluta.
linga fratii Lui...
Ma gindesc ca in cer...in sfirsit...Il vom iubi numai pe El...nu vor mi fi idoli care sa ne fure dragostea fata de El...Vom sta linga sfinti...tot asa cum stau si ei...uitindu-ne la El si amintindu-ne de pretul suprem pe care El l-a platit pentru noi. Diferenta este aici pe pamint...El este foarte aproape de acesti frati ai Lui din valea Plingerii...si partasia cu El aici pe pamint nu o pot gusta cei care stau departe si dezinteresati...Ioan statea cu capul plecat pe pieptul Lui...aici pe pamint! In cer...toti vom fi constienti de Persoana Lui...nu de diferentele intre noi...Daca noi nu simtim nevoia sa avem partasie cu El aici pe pamint...cum ne va placea noua cerul?
Adăugat în 21/06/2009
Un răspuns posibil:

EI vor sta lîngă noi, EI vor fi dispuși să stea pînă și lîngă noi.
Adăugat în 21/06/2009
dar in ceruri rasplatirea va fi diferita pentru acei care au purtat crucea pana la sfarsit. si au dus-o cu bucurie
Adăugat în 21/06/2009
comentariu
Sa ne ajute D-ZEU sa traim o viata placuta voii Lui,ca sa meritam sa stam impreuna cu El in cer.Cine va rabda pana la capat acela va primi cununa!Sa luptam lupta cea buna,amin.
Adăugat în 22/06/2009
*Bine rob bun si credincios,intra in bucuria Stapanului tau!* Mantuirea si iertarea este prin credinta in Mielul divin si jertfa Sa de pe dealul Golota. Insa rasplata este dupa sudoarea prin care am facut ca Evanghelia si marturia in Isus Hristos sa propaseasca.Sa nu uitam ca in Cer vor fi multe locasuri...
Adăugat în 22/06/2009
Nu putem intra în Cer dacă mai înainte nu a intrat Cerul în noi.
Adăugat în 23/06/2009
despre Dorz
faptul ca pot citi pe Traian Dorz in limba romana, e unul din putinele avantaje ca m-am nascut in Romania. nu am multe de zis cu privire la el sau la felul in care a lucrat Dumnezeu prin el, decat ca "nu-i la fel pentru toti incercarea , nici nu-i vremea la toti intr-un fel , insa toti intr-un fel au chemarea la un pret de dureri pentru EL". nu sunt din "oastea Domnului",dar datorita efortului depus de intemeietorii acestei miscari, crestinismul in Romanaia are ceva aparte. o sugestie pentru oricare crestin din ziua de azi: "Experienţa fizicienilor Michelson şi Morley a dovedit în chip hotărât
că dinlăuntrul unui sistem închis nu se pot face observaţii asupra
mişcărilor absolute ale acelui sistem deoarece observatorul, aflându-se şi
el în interiorul sistemului, e prins, deci antrenat, în mişcarea absolută a
acestuia. Aşadar, nu poate „ieşi" dintr-însul ca să-l observe „din afară" şi
să emită constatări obiective cu valoare ne-relativ." N Steinhardt- Jurnalul fericirii. doar pentru a incerca si altceva in afara predicilor unor creiere spalate prin seminarii superficiale. lo siento pentru cine nu este de acord.
Adăugat în 23/06/2009
Am adaugat ani la viata,dar nu viata la ani!si totusi pt ce traim?.....Poti sa cumperi cerul?
Adăugat în 25/06/2009
Statistici
  • Vizualizări: 6923
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 8
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  corect

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  fara diacritice

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni