Un pianist…orb
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 24/01/2009
    12345678910 0/10 X
In luna Februarie a anului 2006, Anthony Burger, pianistul care a cantat impreuna cu Gaither Vocal Band, a suferit un atac de inima in timpul unui concert. Dupa pierderea imensa a unui om deosebit, Gaithers pornesc in cautarea unui nou pianist. Dupa probele care au avut loc, a fost ales Gordon Mote, un pianist... ORB.

S-a nascut orb din nastere. La varsta de trei ani parintii au fost surprinsi cand l-au auzit cantand la pian cateva acorduri minunate. Ei au observat imediat talentul care Dumnezeu l-a pus in fiul lor si au decis sa-i incurajeze eforturile bazandu-se pe promisiunea din Ieremia 29:11: (Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.).

Saptamana trecuta, citind biografia lui, nu am fost surprins foarte mult de faptul ca e pianist orb, ci mai degraba cand am descoperit ca era CASATORIT. M-am intrebat mereu in acea zi, cum se poate ca o fata sanatoasa sa se poata indragosti de un om orb. Putea sa isi puna “inaintea sentimentelor” n motive: toata viata va trebui sa imi ingrijesc sotul, sa ii explic ceea ce vad eu, si ma bucura, si el nu vede… poate copiii nostrii vor fi orbi…sunt atatia alti barbati sanatosi.. ce rost ar avea sa imi “stric” cariera langa un om cu handicap toata viata?

Am inteles insa ca Gordon are un caracter special. Pentru aceasta il iubeste sotia. Pentru aceasta a fost ales din mai multi pianisti care au concurat. Toti stiau notele dar numai el avea acel acord special al inimii pe langa care nu poti trece fara sa fii atins.

De cand e casatorit, Gordon a compus cateva cantari speciale. S-a adeverit inca o data faptul pe care istoria Bisericii il confirma: ca in spatele fiecarui barbat de care s-a folosit Dumnezeu a fost o mama sau o sotie dedicata slujirii.

Gordon si sotia lui au doi copii sanatosi de care se bucura. Si impreuna duc o viata de devotement. Stiti de ce?? Pentru ca amandoi sunt oameni care vad lucrurile care nu se vad…

Stiti ce ma doare cel mai mult? Ca la finalul unor programe cei care canta un solo sunt felicitati, dar fratele din carucior nu este bagat in seama… Ca multi se inghesuie sa dea mana cu pastorii sau fratii din comitet si cand ii suni sa vina sa dea ajutor unei fete care anul acesta si-a pierdut picioarele intr-un accident de tir, trebuie sa dai 10 telefoane ca sa gasesti pe cineva. Nu sunt pesimist dar am impresia ca in cer se vor schimba lucrurile, la rasplatire.

Inchei aceste ganduri cu trei intrebari pentru cititori:
Pentru fete: Ai putea sa te casatoresti cu un barbat cu un handicap cand poate majoritatea fetelor din biserica ta cauta unul cu bmw, care merge zilnic la sala, care “are stil” ?
Pentru baieti: Ai putea sa te casatoresti cu o fata a carei infatisare nu ai vazut-o si poate nu o vei vedea NICIODATA?
Pentru parinti: Ce ati face daca in familia dumneavoastra vi s-ar naste un copil orb?

Ps: Mi-e dor de tineri care sa caute adevaratele valori intr-o lume (poate chiar intr-o adunare) ce si-a pierdut inclinatia catre lucrurile cu adevarat valoroase.
~~~Un pianist…orb~~~. In luna Februarie a anului 2006, Anthony Burger, pianistul care a cantat impreuna cu Gaither Vocal Band, a suferit un atac de inima in timpul unui concert. Dupa pierderea imensa a unui om deosebit, Gaithers pornesc in cautarea unui nou pianist. Dupa probele care au avut loc, a fost ales Gordon Mote, un pianist... ORB.
INTERESANT
Adăugat în 24/01/2009
Caracterul-perla ascunsa a sufletului
...fie ca in aceste zile din urma,Tatal Ceresc sa ridice tot mai multi tineri care sa priveasca dincolo de paienjenisul lumii...privind prin credinta la lucrurile care nu se vad,dobandind acele valori care nu se vor vesteji odata cu trecerea anilor...
Adăugat în 24/01/2009
Sa luam totul ca din mana Domnului
Daca Dumnezeu mi-ar fi dat un copil orb(sunt casatorta si am deja o fetita)cred ca l-as fi iubit la fel de tare ca pe unul care vede,poate chiar si mai mult as fi fost in stare sa ii dau ochii mei.Insa stiu ca tot ce avem si vom avea primim de la Domnul si El stie de ce,iar El este perfect.Siu ca cest lucru nu e usor de inteles ,dar Dumnezeu nu gresete niciodata.
Adăugat în 25/01/2009
Adevaratele valori cu mare grutata se mai gasesc,iar oameni si mai greu!
Adăugat în 26/01/2009
copii cu handicap
Sunt parinte si am 4 copii. Pe al doilea copil - David,l-am primit cu un handicap major:tetrapareza spastica, retard psihomotor sever.De la bun inceput am stiut de acest lucru.Cel mai greu mi-a fost la inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca am un copil cu handicap. Interesant nu? Dar ce am inteles in toti anii care au tecut si cum mi-am schimbat perspectiva asupra perceptiei lucrurilor pe care le primim,e cu totul diferit decat daca nu l-as fi avut pe David. Il iubesc si stiu ca ne-a fost dat cu un scop si ca D-zeu poate lucra uneori mai mult prin copii(oameni)ca el decat prin altii perfect sanatosi
Adăugat în 27/01/2009
DA, as putea
As putea sa ma casatoresc cu o persoana cu dizabilitati...si stiti de ce?! Pentru ca in ciuda sanatatii pe care Dumnezeu mi-a dat-o, recent mi s-a "spus" ca nu sunt suficient de buna pentru a fi iubita. Un diagnostic fals mi-a deschis ochii si m-a facut sa vad care sunt oamenii in care merita sa investesti si pe care sa ii tii langa tine in vreme de criza. As putea iubi un om "imperfect", pentru ca nici eu nu sunt perfecta dar peste toate acestea, pentru ca inteleg durerea si inutilitatea resimtita cand stii ca nu e nimeni care sa plateasca pretul atat de mic pentru a primi in schimb o binecuvantare asa de mare....
Adăugat în 27/01/2009
Oare chiar as putea ?
Cateva cuvinte din cartea "Rugaciunea" - Philip Yancey...

N-am sa uit niciodata ziua in care, aflandu-ma in dormitorul unei case mici din Columbia, Carolina de Sud, l-am urmarit pe Robertson McQuilkin cum ii dadea sotiei supa de casa cu lingura, razand, povestind cu ea, mangaind-o pe obraz, stergand-o de mancarea varsata pe alaturi. Femeia mai putea sa ridice un brat si sa-l fluture, desi nu mai putea scoate un singur sunet si nu dadea semne ca si-ar recunoaste sotul de patruzeci de ani. McQuilkin demisionase din functia de presedinte al unui colegiu crestin pentru a se ocupa de Muriel, profesoara si personalitate media, detinatoare a unei afaceri prospere inainte de instalarea bolii Alzheimer. Vreme de douazeci de ani, el si-a asumat aceasta responsabilitate, anulandu-si angajamentele de conferentiar si intrerupandu-si propriile proiecte ca sa poata fi la dispozitia ei. De ce? “Pentru ca am jurat in fata lui Dumnezeu”, mi-a spus el. “In sanatate si in boala. Oare nu asta inseamna dragostea?”
Adăugat în 28/01/2009
aceasta marturie a lui Gordon este una deosebita...ma cerceta mult si ma facut sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva ce pe care o vede Dumnezeu nu cea pe care o vad oamenii...Si ma rog lui Dumnezeu sa ne faca pe noi cei tineri sa nu ne oprim la ceea ce vad ochii ci sa privim la lucrurile ce nu se pot vedea....
Adăugat în 28/01/2009
acesti oameni sunt MINUNILE LUI DUMNEZEU.
Adăugat în 28/01/2009
oare as putea? cred ca da caci pentru mine inseamna mult mai mult sufletul unui om decit infatisarea lui si ma rog DOMNULUI SA MA AJUTE SA POT VEDEA LUCRURILE CARE NU SE VAD!
Adăugat în 28/01/2009
adevarata frumusete
a fost un timp cand am crezut si eu ca un inger pe pamant inseamna a avea langa tine pe''cineva blond cu ochi albastri'' vi s-a intamplat?
insa Dumnezeu mi-a dat un inger in ai carui ochi pot sa vad cerul,pot sa vad speranta si dragoste, si in glasul caruia pot citi o dragoste adanca si curata.
Sunt casatorita de un an jumate, cu cel mai bun sot din lume.
Inainte de a ne casatori mi-a scris un mesaj care spune asa:
''Dragostea nu inseamna ca ne uitam unul la altul, inseamna ca ne uitam impreuna in aceeasi directie''
Si asta inseamna de fapt casatoria: sa mergi impreuna in aceeasi directie, sa privesti spre Dumnezeu care transforma ''imperfectiunile'' in cele mai mari binecuvantari.
Poate cel/cea de langa tine nu e un Kent/Barbie...insa cantarea cea mai frumoasa vine dintr-un suflet care nu are nimic altceva mai bun decat pe Dumnezeu..
..ceea ce vede Dumnezeu ca o binecuvantare, nu este ceea ce se poate vedea cu ochii de carne..un baiat chipes chiar dintr-o familie crestina,nu inseamna neaparat un om al lui Dumnezeu.
Pentru a recunoaste binecuvantarile lui Dumnezeu trebuie sa umbli cu Dumnezeu in fiecare zi.
Dumnezeu sa lucreze sa vedem lucrurile asa cum le vede El, Tatal nostru.Amin
Adăugat în 29/01/2009
Va scriu din Australia, va multumesc ca putem asculta la acest post de radio minunat. Si eu am primit nu de mult dignosticul de galucom ocular, nerv optic distrus, cornee foarte subitre, mi s-a spus fran ca voi orbi .. la un Spital in Canberra ... si ca atare sotul m-a parasit. am crezut acum 13 ani ca m-a casatoresc cu un crestin...Desi sunt departe de cei dragi.... la capatul lumii multumesc Bunului Dumnezeu caci ca El nu ma va parasi. Cu drag, Elena
Adăugat în 29/01/2009
Atat de real!
Este asa de real....
Adăugat în 29/01/2009
Cu greu gasesti asa ceva, cred ca au si alta cultura americanii si de aceea ei sunt altfel decat noi. Sa te fereasca Dumnezeu sa te imbolnavesti , sau sa ai vreo problema , ca sunt frati care imediat te face sa te simti ca un caine.
Te respinge imediat, nu ai sa vezi caldura sufleteasca in Romania.
Sa dea Dumnezeu sa gresesc in afirmatii.
Adăugat în 29/01/2009
Eu si sotul meu ne-am cunoscut pe net...cand ne-am vazut la web prima data nu ne-am placut...dar cand am cunoscut ceea ce are in suflet ne-am indragostit..si acum suntem casatoriti si fericiti ...nimeni nu a crezut dar Dumnezeu a purtat de grija si inca ne poarte...fiti binecuvantati...
Adăugat în 30/01/2009
pentru cei care sunt in incercari vreau numa sa ascultati la melodia aceasta Tenth Avenue North - By Your Side.

Conduceam odata la lucru si am avut o problema si Domnul mi-a vorbit prin aceasa melodie si deacum de fiecare data cand o ascult imi aduc aminte ca prin orice incercare Domnul e cu mine chiar si prin foc El e cu noi!!!
Adăugat în 31/01/2009
Sotia mea a putut
La scurt timp dupa ce am cunoscut-o pe fata cu care m-am casatorit peste cateva luni, i-am facut cateva scene destul de urate, incat orice fata m-ar fi putut parasi fara regrete. Totusi, Dumnezeu a calauzit-o de asa fel incat sa aiba incredere ca ma voi schimba si nu stiu ce a vazut in mine incat sa imi primeasca cererea in casatorie. (Nu as incuraja nici o fata sa faca acelasi lucru... Unii oameni chiar nu se schimba niciodata!!! ). Totusi, Domnul a lucrat incet-incet (cum se zice "incet dar sigur") la caracterul meu (nu ca nu as fi fost un om de caracter, ci aveam un temperament cam aiurea, iar fetele sunt prea sensibile ca sa nu fie ranite de baieti zapaciti), acum suntem casatoriti de 4 ani si ceva si avem doi copii. Eram atat de dificil, incat parintii mei nu au crezut ca vom rezista impreuna. E atat de important sa repet: nu pot incuraja nici o fata sa ia pe cineva care are un temperament rau. Dana mea s-a lasat calauzita de Dumnezeu, dar vedetzi, nu o meritam. Pentru cine s-a casatorit, sau se va casatori vreodata, ii recomand cartea "10 motive stupide care distrug un cuplu" din colectia Ziarul National. inca se mai gaseste la unele chioscuri de ziare. Sau v-o dau pe a mea, adresa de e-mail e mai sus ;-)
Adăugat în 20/02/2009
mult har
M-a cercetat mult aceasta istorisire si m-a facut sa am o altfel de viziune asupra mai multor lucruri.cel mai mult insa,m-am gandit ca este mult mai important sa putem vedea ca fiecare fiinta ,oricat de neinsemnata ar parea,este creata de Dumnezeu cu un anumit scop...si, sa putem vedea cu sufletul ,dincolo de ceea ce ochii pot vedea,dincolo de partea exterioara,dincolo de aparente.
Adăugat în 16/05/2009
Statistici
  • Vizualizări: 6432
  • Export PDF: 7
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 18
Opțiuni