Fugiti de idolatrie
Autor: A.W. Tozer  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 07/07/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Dintre toate păcatele, idolatria este cea mai urâtă lui Dumnezeu pentru că ea este, în esenţă, o defăimare a caracterului divin. Reprezintă o părere proastă despre Dumnezeu şi, făcând reclamă acestei păreri, se face vinovată de răspândirea unui zvon plin de răutate despre mărirea din ceruri. Calomniază dumnezeirea. Nu e de mirare că Dumnezeu o urăşte.

Trebuie
să ne ferim de obiceiul confortabil de a presupune că idolatria se găseşte doar în ţările păgâne şi că oamenii civilizaţi nu sunt ameninţaţi de ea. Aceasta e o eroare care rezultă din mândrie şi gândire superficială. Adevărul este că idolatria se află peste tot unde există oameni. Oricine adoptă o concepţie nedemnă despre Dumnezeu, îşi deschide larg porţile inimii pentru păcatul idolatriei. Nu mai rămâne decât ca omul respectiv să-şi personalizeze defectuoasa imagine mintală despre Dumnezeu şi să-i adreseze rugăciuni, şi a devenit idolatru – indiferent dacă îşi dă sau nu numele de creştin.
Este de o importanţă vitală să avem o gândire sănătoasă despre Dumnezeu. Deoarece El este fundamentul tuturor crezurilor noastre religioase, înseamnă că dacă avem idei greşite despre El, ne vom rătăci şi în toate celelalte privinţe.

Dumnezeii falşi ai omenirii
au fost şi sunt mulţi –aproape la fel de mulţi cât închinătorii înşişi. Ar fi nevoie de o carte mare doar ca să facem o listă cu toţi zeii care au primit un nume şi cărora li s-au închinat oamenii pe parcursul timpului, în întreaga lume. Ca depravare pură, probabil cei mai josnici sunt obscenii zei ai antichităţii. Îi urmează, nu cu mult mai presus decât ei, scarabeul, şarpele, taurul şi o întreagă menajerie de păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. Pavel spune clar că o asemenea închinare degradată a apărut din închipuirile deşarte şi inimile întunecate, rezultate în urma respingerii cunoaşterii de Dumnezeu.
Mai sus pe această scară se află zeii mai nobili ai filosofilor şi religioşilor profunzi în gândire din Grecia, Persia şi India. Aceştia sunt reprezenţanţii celei mai sofisticate gândiri despre Dumnezeu, venite din partea unor serioşi căutători ai adevărului, însă ei n-au ajuns să corespundă cu Dumnezeul cel adevărat, pentru că şi-au avut originea în mintea unor oameni căzuţi şi nu au avut avantajul descoperirii de Sine al lui Dumnezeu, pentru a purifica şi corecta concepţiile lor. Închinarea la ei este idolatrie.

Ar fi o mângâiere
dacă am putea crede că astfel de eroi aparţin trecutului şi că îşi au loc în copilăria speciei noastre, ţinând de locuri şi vremuri apuse şi îndepărtate. Însă mă întreb dacă suntem îndreptăţiţi să tragem o astfel de concluzie.
Cum i-am putea clasifica pe numeroşii zei din prezent? Unde să-l clasăm pe slăvitul preşedinte al comitetului de oameni de afaceri americani? Sau pe jovialul zeu, plin de anecdote, al cluburilor? Sau pe zeul lat în umeri şi roşu la faţă care ascultă rugăciunile boxerilor puşi pe distrugere şi înavuţire? Mai există şi zeul cu ochi visători ai poeţilor neregeneraţi. Acest zeu este plăcut şi estetic şi îi place să stea prin preajma oricui are idei înalte şi crede în egalitatea socială.

Am mai putea menţiona
alţi doi zei moderni, diferiţi ca natură şi totuşi foarte asemănători prin aceea că amândoi sunt nişte zei falşi. Primul este zeul şmecher, lipsit de scrupule, al celor superstiţioşi. El este zeul celor care se ocupă cu “scrisorile sfântului Anton” (horoscoapele la noi, n.n.) şi al tuturor celor ce practică magia albă. Deşi e un zeu ieftin, de mâna a 14-a, are totuşi mulţi adepţi fanatici. Celălalt este zeul greoi, cu capul mare, al teologului neconvertit. El este cunoscut numai elitei intelectuale, îşi arată preferinţele pentru cei şcoliţi şi se bate pe burtă doar cu licenţiaţii cu multe diplome.
Scriptura este singura revelaţie de încredere a lui Dumnezeu şi dacă ne îndepărtăm de ea, facem asta pe riscul nostru. Natura ne spune câte ceva despre El, însă nu e destul, încât să ne salveze de posibile concluzii eronate. Ceea ce putem învăţa din natură trebuie completat şi corectat de Scriptură, dacă dorim să evităm concepţiile greşite şi nedemne despre Dumnezeu.

“Cerurile vestesc slava Ta, Doamne!
În fiecare stea străluceşte înţelepciunea Ta;
Însă, când ochii noştri privesc Cuvântul Tău
Îţi citim Numele cu litere mai clare!”
Şi, desigur, revelaţia finală a lui Dumnezeu este Hristos. ”Cine M-a văzut pe Mine, L-a văzut pe Tatăl”. ”El este chipul Dumnezeului nevăzut… oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui”. A-L cunoaşte şi a-L urma pe Hristos înseamnă a fi salvat de la orice formă de idolatrie.


(“Lumea –teren de joacă sau câmp de luptă?” – A.W. Tozer)
 

~~~Fugiti de idolatrie~~~Dintre toate păcatele, idolatria este cea mai urâtă lui Dumnezeu pentru că ea este, în esenţă, o defăimare a caracterului divin. Reprezintă o părere proastă despre Dumnezeu şi, făcând reclamă acestei păreri, se face vinovată de răspândirea unui zvon plin de răutate despre mărirea din ceruri. Calomniază dumnezeirea. Nu e de mirare că Dumnezeu o urăşte.
vom vedea fata in fata
va veni vremea cand fiecare va sta in fata MARELUI CREATOR in fata SINGURULUI DUMNEEU ADEVARAT si atunci se va vedea marea realitate si anume deosebirea dintre cel ce a slujit din sinceritate si cel care a cautat sa se ascunda dupa o perdea, ca sa-si poata indeplini planurile lor, inaintand tot mai mult in necinstirea DUMNEZEULUI ADEVARAT si inselandu-se amarnic DAR PENTRU CEL NEPRIHANIT SE VOR ARATA ZORILE DIMINETII, ZIUA IZBAVIRII, INTALNIREA LOR CU CEL PE CARE L-AU ASTEPTAT SI CARE NU INTARZIE SA VINA PASII LUI SE AUD LA USA
Adăugat în 07/07/2008
Doamne,itzi multzumesc
Itzi multzumesc Domnul meu ca mi te-ai facut cunoscut si mie.Ajuta-ma te rog sa urmez calea ce-am ales,ca la venirea ta sa fiu si eu ales.
Adăugat în 08/07/2008
Mai exact...
Asa este scris in Biblie ... de ce tot ocoliti cu icoana care este de asemenea idolatrie?.. va e teama?.. ati inceput deja sa nu care cumva sa deranjati pe cineva?... vai de voi... si inca ceva am observat ca aveti o cenzura chiar asupra versetelor din Biblie... este cumba falsa Biblia de o cenzurati?... sunteti farisei cu eticheta de crestini?.. oricum slabe sanse ca acest articol sa apara... ca de.. mandria voastra nu accepta... iar raspuns ... nici atat...

Romani cap.1

22. S-au falit ca sunt întelepti, si au înnebunit;
23. si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o ICOANA care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si târâtoare.
24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca îsi necinstesc singuri trupurile;
25. caci au schimbat în minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au închinat fapturii în locul Facatorului, care este binecuvântat în veci! Amin.


Adăugat în 08/07/2008
Raspuns lui Doru
Stimate domnule Doru,
N-am inteles de ce atata suparare si rautate in cuvintele d-voastra. In primul rand trebuie sa stiti ca acest articol a fost preluat dintr-o carte cu eseuri ale lui A.W.Tozer, noi nemodificand nimic din ceea ce a vrut sa spuna autorul. In al doilea rand, habar nu avem care sunt acele versete pe care dvs. pretindeti ca le cenzuram. In al treilea rand, cred ca ati observat ca v-ati inselat atat in privinta sanselor de aparitie a comentariului dvs, cat si a raspunsului nostru. Insa vrem sa va avertizam in mod respectuos ca, daca veti continua sa scrieti pe acelasi ton rauvoitor, fara sa aveti motive intemeiate, atunci va veti descalifica singur si viitoarele comentarii ale dvs. sigur nu vor mai fi postate. Va dorim toate cele bune.
Adăugat în 09/07/2008
idolatria
in 1Ioan , ultimul verset ne spune ca unor copii sa ne pazim de idoli. Pentru noi copii lui Dumnezeu idolatria ne pandeste in familie si mai ales in Biserica. Ori de cate ori punem mai presus pe cei apropiati noua cadem in acest pacat. In biserica daca ii punem pe cei care ne conduc mai presus decat pe Dumnezeu cadem in acelasi pacat al idolatriei. De cate ori lasam sa gandeasca altcinva pentru noi fara ca noi sa mai trecem prin prisma Cuvantului sau a parerii Duhului Sfant este de foarte ori idolatrie fata de noi sau fata de cei ce ne conduc. De aceea nu de multe ori murmuram sau comentam in ascuns deciziile lor. Acelasi lucru poate sa ti se intample tie in familie.
Deci noi trebuie sa fim foarte atenti si veghetori si sa cautam sa ascultam soapta Duhului Sfant, indiferent cate glasuri sigure pe ele s-ar inalta sa spuna ca este bine asa. Spun acest lucru din experienta proprie si intradevar idolatria in biserica nu face nimanui bine ci aduce numai rau , tulburare, murmure,relatii stricate si in final moarte spirituala.(Ap.3:1-6). Sa fim ataenti la ceea ce ne spune Domnul si la cum ne calauzeste Duhul Sfant.
Adăugat în 10/07/2008
pentru Doru
Este usor sa rastalmacesti Biblia. Un crestin adevarat are dragoste, blandete...roada Duhului.
Nu ar trebui sa judecati dupa aparente.

Domnul sa va binecuvinteze.
Adăugat în 10/07/2008
Sincer va place sa fiti DOAR...
...mangaiati si cand cineva spune adevarul ziceti ca e rau voitor sau chiar rau... stiti care este problema... nu numai aici unde se ocolesc subiectele care ar putea deranja alte culte... dar tu postand aici de A. W. Tozer , vb cu cel ce se ocupa de publicatie... cum nu observi ca DELIBERAT nu exista cuvantul ICOANA ?... si inca ceva pentru Claudiu...poti sa imi arati unde am rastalmacit Biblia?... daca nu... se pare ca ai ceva in comun cu Acuzatorul fratilor... eu am spus adevarul in ceea ce am citit si am citat Biblia , fara sa scot din context...dar fii atent ca nu cumva satan sa te adoarma cu : fii bland, inghite tot, lasa.... fii tolerant... imi pare rau pentru tine... si nu vreau sa afirm ca esti caldicel ce este de genul : nu ma deranja ca nici eu nu o fac....
am spus ceva de cenzura... sa publicat aici un articol despre homosexualitate... si eu am adus cateva citate despre sodoma si gomora... dar cred ca lezau anumite persoane si ce sau gandit cei de aici de la resursecrestine ?... posibil...teama de a nu fu actionati in judecata... ca este postat adevarul... sau?... aici se spune in mare parte adevarul...dar sincer sunt extrem de blande si maleabile articolele despre pacatele acestor vremuri de sfarsit, care sau exacerbat...
SA NU UITATI : daca va este teama de oameni sa nu ii deranjzati si sa nu fiti cumva dati in judecata ca ati spus sau ati postat adevarul despre alte culte si dandu-le exemplu asa cum facea fratele Pavel , SA STITI ca va faceti partasi faptelor lor fiindca nu ii dati pe fatza... TINETI MINTE ...teama de oameni este o cursa... invatatura DOMNULUI Isus este radicala in ceea ce priveste pacatul si implinirea Scripturii...daca va uitati la ce spun altii si ce vor ei... cum credeti ca o sa justificati La DOMNUL faptul ca spuneti adevarul pe jumatate? credeti ca daca dati stiri despre ce se intampla in alte tari e mare lucru?... CAND ati vorbit AICI despre multele secte si biserici din ROMANIA care rastalmacesc Biblia?... cand? cand?...mii si sute de mii de oameni merg in IAD sub ochii nostri fiindca ne e teama sa nu fim chemati la tribunalul omenesc... luati seama la voi insiva...va e teama de consecinte?... sa spuneti adevarul ?... credeti ca DOMNUL va inchide ochii la compromisuri? ...

Faptele Apostolilor cap. 20
26. De aceea va marturisesc astazi, ca sunt CURAT de sângele tuturor.
27. Caci NU m-am FERIT sa va VESTESC tot planul lui Dumnezeu.

DOMNUL sa va binecuvanteze.AMIN.

Adăugat în 10/07/2008
COMPLETARE .. la ceea ce am spus
IN PRIMUL RAND : degeaba ma amenintati ca nu mai postati ce spun eu... macar ca am spus adevarul... ve-ti gasi un sinonim la amenintarile pe care mi le-ati adus?...atata timp cat spun adevarul nu ma intereseaza parerile celor ce vor sa auda ceva ce ii gadila la urechi. DOMNUL sa aiba mila de voi.. sa ajuns pana acolo ca va spune cineva adevarul si voi ziceti ca este rau voitor?... de ce nu cititi atent ce publicati?... stiti cum este cu voi?... sunt unii oameni care se trezesc cand ii scuturi incetishor..altiii au nevoie sa arunci apa pe ei... si UNEORI nici atunci...
cititi Biblia cu atentie ..caci de veti fi gasiti caldicei IADUL va primeste caci este loc destul pentru multi.

voi mangaiati si cand cineva spune adevarul ziceti ca e rau voitor sau chiar rau... stiti care este problema... nu numai aici unde se ocolesc subiectele care ar putea deranja alte culte... dar tu postand aici de A. W. Tozer , vb cu cel ce se ocupa de publicatie... cum nu observi ca DELIBERAT nu exista cuvantul ICOANA ?... si inca ceva pentru Claudiu...poti sa imi arati unde am rastalmacit Biblia?... daca nu... se pare ca ai ceva in comun cu Acuzatorul fratilor... eu am spus adevarul in ceea ce am citit si am citat Biblia , fara sa scot din context...dar fii atent ca nu cumva satan sa te adoarma cu : fii bland, inghite tot, lasa.... fii tolerant... imi pare rau pentru tine... si nu vreau sa afirm ca esti caldicel ce este de genul : nu ma deranja ca nici eu nu o fac....
am spus ceva de cenzura... sa publicat aici un articol despre homosexualitate... si eu am adus cateva citate despre sodoma si gomora... dar cred ca lezau anumite persoane si ce sau gandit cei de aici de la resursecrestine ?... posibil...teama de a nu fu actionati in judecata... ca este postat adevarul... sau?... aici se spune in mare parte adevarul...dar sincer sunt extrem de blande si maleabile articolele despre pacatele acestor vremuri de sfarsit, care sau exacerbat...
SA NU UITATI : daca va este teama de oameni sa nu ii deranjzati si sa nu fiti cumva dati in judecata ca ati spus sau ati postat adevarul despre alte culte si dandu-le exemplu asa cum facea fratele Pavel , SA STITI ca va faceti partasi faptelor lor fiindca nu ii dati pe fatza... TINETI MINTE ...teama de oameni este o cursa... invatatura DOMNULUI Isus este radicala in ceea ce priveste pacatul si implinirea Scripturii...daca va uitati la ce spun altii si ce vor ei... cum credeti ca o sa justificati La DOMNUL faptul ca spuneti adevarul pe jumatate? credeti ca daca dati stiri despre ce se intampla in alte tari e mare lucru?... CAND ati vorbit AICI despre multele secte si biserici din ROMANIA care rastalmacesc Biblia?... cand? cand?...mii si sute de mii de oameni merg in IAD sub ochii nostri fiindca ne e teama sa nu fim chemati la tribunalul omenesc... luati seama la voi insiva...va e teama de consecinte?... sa spuneti adevarul ?... credeti ca DOMNUL va inchide ochii la compromisuri? ...

Faptele Apostolilor cap. 20
26. De aceea va marturisesc astazi, ca sunt CURAT de sângele tuturor.
27. Caci NU m-am FERIT sa va VESTESC tot planul lui Dumnezeu.

DOMNUL sa va binecuvanteze.AMIN.

p.s. Daca si acesta va fi postat ... probabil ca, comentariul despre sodoma si gomora care l-am postat o fi fost sters din greseala sau... nu a fost publicat dintr-o eroare
Adăugat în 10/07/2008
Fiti linistit frate Doru ca nu am prezentat decat adevarul. Doar ca, precum e numele unei reviste, "Dragoste pentru Adevar", asa se vrea a fi si mesajul site-ului resursecrestine.ro . Cred ca insasi viata Domnului Isus a fost o dragoste pentru Adevar. In concluzie, nu ocolim subiectele care prezinta adevarul, daca cel ce prezinta astfel de subiecte o face intr-un mod accesibil, ziditor si nu rautacios (probabil ca nu ati observat dar tinem sa va anuntam ca am filtrat multe mesaje publicate pe site, tocmai pentru a prezenta adevarul si a nu-l denatura. Multa binecuvantare si toate cele bune va dorim.
Adăugat în 10/07/2008
Pentru 2008-07-10 - Adiministrator
Asta sa spui DOMNULUI... ca a atrage atentia despre idolatria in care se zbate de ex. biserica ortodoxa impreuna cu 87% din romani, nu este accesibil, ziditor si este rautacios, sa spuneti DOMNULUI ca voi nu aveti treaba cu idolatria celor din jurul vostru ci doar cu Dragostea, adica Jumatate din Evanghelie...acea evanghelie ieftina propovaduita astazi asa cum au spus multi frati de la amvon...si cata dreptate au...iata ca iti spun ADEVARUL :

Adevarat iti spun ca nu vei vedea Imparatia Cerurilor daca nu te pocaiesti si nu te trezesti fecioara adormita fara ulei in candela ...
Adăugat în 10/07/2008
Daca vam suparat...iertati-ma..
... insa mi se intarata Duhul cand vb cu mii de oameni pe internet, mIRC, ziare, si spun ca ortodoxia este singura cale spre DUMNEZEU, cand spun ca Biblia este scrisa de jidani, cand spun ca Isus a fost un simplu om, cand spun ca preotii ortodocsi dau iertarea,cand spun ca fecioara maria este mai presus de DOMNUL, cand spun ca DUMNEZEU nu exista, cand spun ca am aparut din nimic, cand spun ca : Sfanta Scriptura nu este un argument real...
...cum pot ramane nepasator la faptul ca merg inconstienti spre pedeapsa vesnica, spre focul ce ii va chinui in veci?... cum pot sa TAC cand stiu ADEVARUL?... cand CALEA,ADEVARUL si VIATA este Isus Hristos, Slavit sa fie numele LUI in vecii vecilor.AMIN. CUM pot sa TAC? tu daca ai fi in locul meu , ai TACEA ?

Iertati-ma...
Adăugat în 10/07/2008
Raspuns lui Doru
Domnule Doru, "fiu al tunetului", compara-ti tonul pe care vorbesti cu al celorlalti care posteaza comentarii pe acest site si poate vei vedea si d-ta o diferenta semnificativa. E vorba de un pic de dragoste. Dragostea fara adevar se rataceste, dar adevarul fara dragoste ucide. God bless you.
Adăugat în 10/07/2008
Fiti in pace
Scumpi frati care va straduiti sa faceti o lucrare pt Domnul sa stiti ca suntem f multi care apreciem lucrarea pe care o faceti. Stati mai departe linga Domnul si cautati in toate voia LUI, ceea ce cred si vad ca faceti.
Ma doare sincer pt ca in loc sa cautam dragostea si adevarul, facem polemici din care doar ne aratam \"muschii spirituali\" Ma rog sa crestem cu toti in cunoasterea Lui Dumnezeu dar si in dragoste unii fata de altii. Cu totii vom trebui sa cintam in slava eterna si sa stiti ca va fi un singur cor. Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu un \"amestec\" de dragoste si intelepciune.
Adăugat în 10/07/2008
Statistici
  • Vizualizări: 5586
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 13
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni