Cel mai bun prieten
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 27/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Tinerețea este cea mai frumoasă perioada din viața unui om, perioada când îți place, și-ți dorești să fii înconjurat de prieteni.

   În acest timp, fiecare caută să-și facă prieteni adevarați.

   Când spun prieten adevărat mă gândesc la cineva cu care poți împărtași ideile tale, cineva care să te înțeleagă, să plângă cu tine, să se bucure împreună cu tine: Proverbe 17:17 ,,Prietenul adevărat iubește oricând,,

   În aceste puține rânduri nu mă voi referi la prietenia dintre fete si băieți, ci la prietenia de la modul general. Acum, când citeși aceste rânduri, probabil ești în căutarea unui prieten adevărat, poate că acei pe care i-ai avut până acum te-au dezamagit, ți-au trădat secretele, și s-ar putea chiar să-ți fie frică să te mai împrietenești cu cineva ca nu cumva să mai experimentezi gustul amar al dezamăgirii.

 Chiar nu demult, o prietenă, a spus: ,,nu mai știi în aceste zile în cine să ai încredere ?,,

   Gândindu-mă la acestă întrebare, mi-am zis că noi toți căutăm să ne împrietenim cu oameni de încredere, dar noi, oare, suntem oameni de încredere ?

   Înainte de a-ți căuta un prieten gândește-te dacă ești tu un prieten adevărat ? Iubești oricând, chiar și atunci când prietenul tău te supără  și când are păreri diferite de ale tale ?

   Dai dovadă de credincioșie în relațiile de prietenie pe care le ai ? Poți fi mai mult decât un prieten chiar ca și un frate?  ,,Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate." Proverbe 17:17

   În Biblie, avem un exemplu de prietenie adevărată : Ionatan și David. Ionatan a fost un adevărat prieten pentru David în nenorocire atunci când Saul dorea să-l omoare, s-a dovedit a fi un frate. David nu s-a mulțumit doar ca Ionatan să-i fie prieten ci, la rândul lui și-a arătat prietenia față de Ionatan; chiar și atunci când el nu mai era în viață s-a purtat cu bunătate față de Mefiboșet, fiul lui Ionatan.

   Un exemplu mai clar:  Îl avem pe Domnul Isus -Proverbe 18:24 ,,dar este un prieten care ține mai mult decat un frate,,; El nu ne va dezamăgi niciodată, va fi întotdeauna mai mult decât un prieten, ne va fi frate.

   Dragii mei, să ne dăm toată silința să iubim orIcând ca să putem fi un prieten adevărat pentru acei care doresc prietenia noastră; cred că Dumnezeu ne va da posibilitatea să întâlnim oameni de încredere cu care vom putea avea o relație de prietenie frumoasă.

   Cel mai mare lucru pe care îl poți face pentru un prieten nu este să-i dai din bogățiile tale ci să i le scoți la iveală pe cele ascunse în el.


   FII CEL MAI BUN PRIETEN!



Rodica ,mesajul din versetul Proverbe 18:24 ar trebui sadit in inima fiecarui om...din pacate foarte putini isi aduc aminte de el......esti binecuvantata.....tu sti asta ..si ai pacea Domnului Isus in inima ta.....el este prietenul nostrum,fratele nostrum..nu stiu in ce masura suntem noi prietenul sau fratele lui..multumim Doamne pentru bunatatea ta.
Adăugat în 29/05/2013 de colombo1976
Statistici
  • Vizualizări: 3662
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni