BUCURIA !
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 14/08/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 Are bucuria un loc special în inima ta? ? ?

 

Înainte de a începe să citești aceste rânduri, stai câteva momente și te gândește la aceste întrebări:

Ce aduce bucurie în inima ta? Te bucuri în prezența Domnului când stai de vorba cu El in rugăciune? Dar când cânți laudele Domnului cânți cu bucurie cu toată inima?

 

În Proverbe  scrie: O inima veselă înseninează fața, dar când inima este tristă duhul este mâhnit. Bucuria de a-l avea pe Isus în inimă se reflectă pe față, poate ai fost întrebat de cei din jur de ce ești tot timpul bucuros, arați de parcă nu ai avea nici o problemă în viața ta. Personal am fost întrebată de mai muulte ori și atunci m-am gândit că ceea ce scrie în Proverbe 15:13, , O inima veselă înseninează fața, , poate fi trăit.

Bucuria de al avea pe Isus în inimă trebuie să fie văzută și de aproapele nostru. Isus ne ajută să ne bucurăm de  la cele mai mărunte lucruri  pâna la cele mari; o floare, un apus de soare, pace (în această vreme când în alte țări sunt războaie ) libertatea de a-ți manifesta credința (când atația frați sunt privați de aceasata și sunt închiși) natura pe care așa frumos a creat-o Dumnezeu pentru noi și o mulțime de alte lucuri pot umplea inima noastră de bucurie, doar să o lasăm să-și facă loc în inima noastră.

Iar cănd avem inima plină de bucurie nu o putem ține doar pentru noi, pentru că o privre prietenoasă înveselește inima, și o veste bună întărește oasele. ( Proverbe 15:30 )

Când ai bucurie în inimă și privești spre cel de lângă tine cu drag, prietenos, aduci bucurie și în inima lui. Cred ca la aceasta ne-a chemat Isus să fim o motivație la bucurie pentru cei din jurul nostru. Este prea multă tristețe, amărăciune, ură, în inmile oamenilor, toate acestea, , usucă oasele, , așa cum spune Solomon în Proverbe 17:22b

Dacă și noi fii de Dumnezeu avem mereu fața acră și posomorâtă atunci care este difrența între noi și cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu într-un mod personal?

Dragi mei haideți să lăsăm BUCURIA să inunde inimile noastre și ea să curgă spre cei din jurul nostru. Noi nu putem schimba lumea, dar putem schimba viața noastră prin a-l lăsa pe Isus să ne umple inimile noastre de BUCURIE, iar aceasta să aibă efect asupra celor din jur prin felul cum ii privim, printr-un ZÂMBET frumos.

Un proverb spune: , , ZÂMBETUL este cel mai scurt drum între două inimi, ,

Psalmul 22:26b  , , VESELĂ SĂ VĂ FIE INIMA PE VECIE, ,



Cuvinte frumoase şi adevărate, care pot să încurajeze şi să întărească. Avem nevoie de mai multă bucurie în vieţile noastre şi în biserică. Dumnezeu săvă binecuvânteze şi săvă aducă în fiecare zi bucuria Lui în inimă.
Adăugat în 18/01/2014 de roman_dorel
Statistici
  • Vizualizări: 2144
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni