Aducere-aminte
Autor: Ficard Florica  |  Album: Adevăruri veşnice  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi

   Se scrie despre Blaise Pascal (1623-1662) că a fost un copil bolnăvicios, dar precoce. A primit instruire în domeniul matematicii de la tatăl său. Când tatăl său a refuzat să-i dea cărțile de geometrie, ca să-l determine să învețe limbile străine, băiatul a formulat 32 din postulatele lui Euclid, fără să le fi cunoscut anterior. Pascal a devenit cel mai mare matematician al Franței.

    În 1654, când Biblia a devenit o realitate pentru el, aceasta i-a marcat viața. El a scris un volum intitulat Scrisori provinciale, în care ataca îndoielnicul cod moral al iezuiților. Frumoasele lui Cugetări au apărut după moartea sa. În această lucrare, a pus accent pe corupția omului și pe puterea răscumpărătoare a lui Dumnezeu, în Hristos.

    Să nu uităm că, oricât de sus am urca treptele ierarhiei sociale, există un sfârșit! Depinde de noi dacă acest sfârșit va fi un bilanț fericit sau o înfrângere rușinoasă. Blaise Pascal, deși a trăit puțin, a avut un bilanț fericit al vieții. Secretul a constat în faptul că, la momentul potrivit, și-a adus aminte de Creatorul său, de puterea răscumpărătoare, de Cuvântul lui Dumnezeu.

    Dragii mei, vă îndemn cu toată dragostea, să vă opriți pentru o clipă! Din ce? De ce? Din orice activitate nefolositoare, din orice trăire deşartă, pentru că acum, este un moment potrivit să vă aduceți aminte de Creatorul nostru, de prețul cu care putem fi răscumpărați, dacă Îl acceptăm, dacă Îl credem, dacă dorim să ne fie SINGURUL STĂPÂN!

    Slăvit să fie Domnul!

un minunat îndemn pentru ziua de astăzi (şi nu numai pentru astăzi). Să ne oprim din tot ce facem ca să ne aducem aminte că avem un Dumnezeu mare care ne-a răscumpărat, un Domn plin de dragoste, de bunătate, să ne oprim ca să-L mărturisim tuturor ca Domn şi Stăpân al vieţilor noastre, să spunem lumii despre El şi-Mpărăţia Lui, despre Mântuirea pe care El ne-a dat-o-n dar, despre minunea transformării noastre în omul nou, despre credinţă ce-o avem şi dorinţa de al face SINGURUL NOSTRU DOMN ŞI STĂPÂN. SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 29/02/2012 de 1954adina.9mai
Ai mare dreptate, Flori! Trebuie să ne amintim mereu că nu vom trăi veșnic pe acest Pământ, ci urmează un moment de bilanț. Însăși Cuvântul Domnului ne învață: „În tot ce faci adu-ți aminte de sfârșitul tău și nu vei păcătui niciodată.” (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah - Ecclesiasticul) Și Sfinții Părinți ai Bisericii spuneau că o viață înțeleaptă e o viață trăită mereu cu gândul că astăzi e ultima zi, iar mâine e Judecata. Astfel, nu vei mai lua decizii pripite, nu vei mai face gestul greșite și nu vei mai fi atât de liniștit în privința răului din viața ta. Vei ieși repede din „zona de confort” și vei începe să priveghezi și să te rogi constant. O zi binecuvântată îți doresc!
Adăugat în 29/02/2012 de GabrielTudor
amin!Un îndemn foarte vrednic de luat în seamă.
Adăugat în 29/02/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1303
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni