Rugaciunea unei fetite
Autor: camera_de_sus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 29/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Helen Roseveare, doctor si misionar englez in Zair, a povestit ce i s-a intamplat in Africa. A spus aceasta intamplare in marturia ei de miercuri seara, la Biserica Baptista Thomas Road. Miercuri seara urmatoare, Jerry Falwell, inabusindu-si cu greu tulburarea, a spus: "Aproape ca ma simt vinovat sa stau la acest amvon dupa cea care a vorbit aici saptamana trecuta."

Trimisa de Glenda

Intr-o noapte am lucrat din greu ca sa asist o mama la nastere, dar in ciuda tuturor stradaniilor noastre, ea a murit lasand in urma un bebelus mititel, nascut prematur, si o fetita de doi ani, plangand. A fost dificil sa pastram bebelusul in viata, deoarece nu aveam incubator (nu era electricitate pentru alimentarea unui incubator) si nimic care sa faciliteze metodele necesare si speciale de hranire.

Cu toate ca ne aflam la ecuator, noptile erau deseori friguroase, cu accese inselatoare. Una din moasele studente a mers dupa cutia pe care o aveam pentru asemenea copii si dupa scutecul de bumbac in care bebelusul avea sa fie infasurat. Alta a mers sa puna lemne pe foc si sa umple o sticla cu apa fierbinte. Putin mai tarziu, a venit inapoi suparata si mi-a spus ca, in timp ce umplea sticla, aceasta s-a crapat. Cauciucul se distruge usor in climatul tropical.

"Si era ultima noastra sticla pentru apa fierbinte!" exclama ea. Asa cum in Vest nu are nici un rost sa plangi pentru laptele varsat, asa si in Africa Centrala poate fi considerat fara rost sa plangi dupa sticle sparte. Dar nu cresc in copaci si nu sunt nici magazine pe cararile padurii. "Bine", i-am spus "pune copilul langa foc cat se poate de aproape ca sa fie in siguranta si tu culca-te intre bebelus si usa ca sa-l aperi de curent. Misiunea ta e sa tii copilul cald."

Urmatoarea zi, pe la pranz, asa cum faceam in majoritatea zilelor, am mers sa ma rog cu fiecare dintre copiii orfani care voiau sa ma insoteasca. Le-am dat celor mici diferite sugestii pentru motive de rugaciune si le-am spus si despre bebelus. Le-am explicat problema noastra, aceea de a tine copilul tot timpul destul de cald, mentionand si despre sticla pentru apa fierbinte. Bebelusul putea muri imediat daca facea friguri. Le-am spus si despre sora lui de doi ani, care plange pentru ca mama ei a murit. O fetita de zece ani, Ruth, s-a rugat cu obisnuita sinceritate concisa a copiilor nostri africani. "Doamne, te rog", s-a rugat ea "trimite-ne o sticla. Nu maine, ca n-ar mai fi de nici un folos pentru ca maine copilul va fi mort, ci trimite-o, te rugam, in dupa-amiaza asta." In timp ce ma sufocam in mine din pricina indraznelii rugaciunii, ea a adaugat in incheiere: "Si daca tot te ocupi de asta, n-ai vrea sa trimiti si o papusica pentru fetita, astfel incat sa stie ca Tu te gandesti la ea?"

Asa cum se intampla deseori la rugaciunile copiilor, eram pusa intr-o situatie dificila. Puteam sa spun din toata inima: "Amin"? Pur si simplu nu credeam ca Dumnezeu ar putea face asta. O, da, stiam ca El poate face orice. Asa spune Biblia. Dar sunt limite, nu-i asa? Singurul mod prin care Dumnezeu putea raspunde acestei rugaciuni aparte era primirea unui pachet de acasa. Eram in Africa de mai mult de patru ani si niciodata nu primisem nici macar un pachet de acasa; si chiar daca cineva mi-ar fi trimis un pachet, cine ar fi pus in el o sticla pentru apa fierbinte? Eram doar la ecuator!

La jumatatea dupa-amiezii, in timp ce predam la scoala de asistente, am primit un mesaj ca era o masina la usa din fata a casei mele. Cand am ajuns acasa, masina plecase, dar acolo, pe veranda, era un pachet mare, de mai multe kilograme. Am simtit cum mi se adunau lacrimi in ochi. N-am putut sa deschid singura pachetul, asa ca am trimis dupa copiii orfani. Impreuna am scos snurul, desfacand cu grija fiecare nod. Am impaturit hartia, avand grija ca sa nu o rupem degeaba. Curiozitatea si emotia cresteau. Treizeci sau patruzeci de ochi priveau cu cea mai mare atentie cutia cea mare de carton. Intai am scos pulovere impletite, frumos colorate. Ochii le straluceau cand le-am impartit. Apoi am gasit bandaje tricotate pentru pacientii leprozeriei si copiii pareau putin plictisiti. A urmat o cutie de stafide - aveam sa facem umplem un cuptor cu minunate chifle pentru week-end. Cand am controlat din nou cu mana in cutie, am simtit... ar fi putut fi? Am apucat si am scos din cutie – "da, o sticla de cauciuc pentru apa fierbinte, nou-nouta!" am strigat. Nu-I cerusem lui Dumnezeu s-o trimita; de fapt nici n-am crezut ca el va trimite asa ceva.

Ruth era in primul rand de copii. S-a repezit in fata, strigand: "Daca Dumnezeu a trimis sticla, sigur este si papusa!" Scotocind prin cutie, ea scoase o papusa mica, imbracata minunat. Ochii ii stralucira! Nu se indoise deloc. Uitandu-se la mine, intreba: "As putea merge cu tine, mami, sa dau papusica acelei fetite ca sa stie ca Isus cu adevarat o iubeste?" Acel pachet calatorise timp de cinci luni. Fusese trimis de fostul meu instructor de la Scoala Duminicala, al carei lider a auzit si a ascultat indemnul lui Dumnezeu de a trimite o sticla pentru apa fierbinte chiar la ecuator. Si o fetita pusese inauntru o papusa pentru un copil african - cu cinci luni inainte - ca raspuns la rugaciunea plina de credinta a uneia de zece ani care a spus "in dupa amiaza asta". "Inainte ca sa ma cheme, le voi raspunde!" Isaia 65:24
sinteti minunati.este o adevarata incurajare.cit de mare ests domnul nostru.domnul sa va binecuvinteze
ce minunat
va marturisesc ca citind ochii mi s-au umplut de lacrimi si am simtit ce Dumnezeu mare si credincios promisiunilor LUI avem! ce mimunat.Dumnezeu sa va binecuvinteze.
ce frumos!!!
ce super e povestea
multa pace
chiar cind am citit aceasta istorioara adevarata aveam nevoie de o incurajare si o speranta de lumina
ce frumos!!!
ce super e povestea!!! si eu sunt aproape ca Ruth nu mai ca am 7 ani...
credinta de copil!!
ma simt atit de mica fata de un copil ,chiar daca sunt un adult..."daca nu veti fi k niste copii.."
Rugaciunea unei fetite
Puritatea copiilor misca muntii. Atunci cand indoiala ni se strecoara in inima, ei nu se indoiesc niciodata. Pentru ei nu exista limite- Si au dreptate. Ei sunt binecuvantarea noastra.
uni ar spune ca e o coincidenta totul ... dar eu vreau sa spun ca a trai cu Dumnezeu e o viata plina de astfel de coincidente ... si vreau sa traiesc cu El sa ma parte de tot mai multe coicidente din astea. Fiti binecuvantati de Domnul pentru ce faceti!!!
wow
e ceva care poate atinge multe inimi..multi necrestini spun k nu cred k vorbe doar in fapte...deci acest fapt e ceva care poate trezi lumea...ce minunat e sa crezi...si sa traiesti dupa cuv Lui:) am doar 18 ani...la varsta mea as putea face altceva...dar am ales sa fac munk voluntara in timpul liber la o fundatie crestina de aici..simt o bucurie deplina knd fac pe altii fericiti in numele Lui:)
Rugaciunea unei fetite
Ce minunat este Dumnezeu! Dar noi, oamenii maturi, nu avem suficienta credinta pentru ca Dumnezeu sa-si puna in aplicare planul Sau cu privire la noi.Sa avem CREDINTA in DUMNEZEU!
multumesc
Eu persomal multumesc de aceasta incurajare! Istorioara o voi folosi la lectiile biblice pentru copii. Aceast exemplu este cu adevarat o aplicare a versetului din Isaia 65:24
fiti binecuvantati!
de cate ori citesc cate o povestioara gasita l voi fug rapede sa o spun la toata casa,iar povestioara asta despre rugaciune mi-a umplut ochii de lacrimi.Doamne,mareste-ne credinta!
Adăugat în 20/02/2008
Minunat!!!!!!
Este intr-adevar o minune de-a lui Dumnezeu.....Numele Lui fie laudat!!!!!!!!!!!
Adăugat în 17/03/2008
credinta neclintita de copil
intadevar avem de invatat multe de la copii,povestioara m-a fascinat.D-zeu ne vorbeste de multe ori prin copii.mi-au dat lacrimile cand am vazut ce minunat raspunde D-zeu atunci cand iL credem pe cuvant.se merita sa-i spunem tot ce avem nevoie.Slava Lui.
Adăugat în 09/04/2008
credinta necesara
Asta este credinta, de care avem toti nevoie, daca dorim sa fim cu Isus..
"pina nu ve-ti fii ca acesti copilasi, cu niciun chip, nu veti intra in imparatia crurilor.. "-Isus ne spune aceste cuvinte.. Copii, ne dau lectii de incerdere in Dumnezeu..Sa ne ajute Domnul sa luam aminte..
Adăugat în 09/05/2008
26 05 2008
cred in dumnezeu si cred ca EL face minuni.SLAVA LUI.........
Adăugat în 26/05/2008
shalom
am trait si eu astfel de minuni te zidesc mai mult ca orice alt lucru si nu le uiti niciodata DOMNUL FIE BINECUVANTAT IN VECI
Adăugat în 05/07/2008
Credinta...
Credinta...este ceea ce avem nevoie fiecare din noi. Sa crezi este mare lucru, numai El poate face ca viata ta sa fie fericita, implinita:)
Adăugat în 16/07/2008
:)
CE frumos a lucrat Domnu...:)..Minunat..:)
Adăugat în 22/07/2008
binecuvintat este omul care se increde in Domnul
binecuvintat este omul care se increde in Domnul,incredete in Domnul din toata inima ta
Adăugat în 25/07/2008
Statistici
  • Vizualizări: 18118
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 8
  • Comentarii: 43
Opțiuni