Batranul Joe
Autor: camera_de_sus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 29/01/2006
    12345678910 0/10 X
Batranul Joe era omul nimanui in acel loc. Nimeni nu stia de fapt cauza pentru care el era pe strazi. Se spunea ca are doar o educatie limitata. Tinuta sa dezordonata, neingrijita si faptul ca era mereu murdar il faceau sa para mult mai batran decat cei 30 de ani ai sai. Cand treceau pe langa el, oamenii sopteau in spatele sau: "Saracul Batranul Joe. Oare va veni vreodata ceva bun de la el?" Batranul Joe isi petrecea timpul cautand in lazile de gunoi sticle care puteau fi refolosite si noaptea dormea pe aleile parcului. Intr-o zi, Joe disparu fara urma. Lumea gandea ca a plecat cu un tren spre sud, dar nimeni nu stia nimic sigur.

Zece ani mai tarziu, in oras a venit un nou predicator; el avea un aer relaxat si linistit in timp ce statea in colt impartind brosuri. O data, a fost vazut servindu-i pranzul unei persoane fara casa, in timp ce discutau. Era, deasemenea, un oaspete favorit al amvonului bisericii locale. Dupa o predica, un grup de doamne mai in varsta s-au adunat ca sa comenteze intelepciunea predicatorului. "Cu siguranta, a venit de la un colegiu foarte bun", remarca una din ele. "Da, se spune ca a avut si o familie foarte bine situata social", spuse alta.

Urmatoarea duminica, predicatorul incepu sa vorbeasca: "Acum zece ani simteam ca sunt un nimeni. Nu aveam familie, aveam o educatie limitata si nu puteam sa-mi fac rost de o slujba. Parea ca nimanui nu-i pasa de mine asa ca a inceput sa nu-mi mai pese nici mie. O femeie a venit la mine intr-o zi si mi-a spus de cineva caruia ii pasa: Dumnezeu. Mi-a spus ca El nu se uita la aparente ci la inima. Mi-a spus ca El m-a iubit atat de mult incat a trimis pe singurul Sau Fiu ca sa moara pe cruce pentru pacatele mele si ca prin El as putea avea salvare."

Predicatorul continua: "Din ziua aceea, viata mea s-a schimbat dramatic pentru ca aveam, pentru prima data, o speranta. Puteam sa nu am o familie pamanteasca, dar aveam o gramada de frati si surori in familia lui Hristos. Nu mai trebuia deloc sa fiu "saracul Batranul Joe" pentru ca Biblia imi spunea ca acum eram un copil al lui Dumnezeu! ("Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu!" 1 Ioan 3:1)."

Intreaga biserica statea si privea incremenita de mirare si teama respectuoasa, recunoscand acum in omul remarcabil din fata lor pe Batranul Joe. In acea zi, impartasirea istoriei sale de credinta, speranta si dragoste a schimbat multe vieti. Prin exemplul Batranului Joe, putem sti nu numai ca toate lucrurile sunt posibile prin Hristos care ne intareste, dar, prin El, si lucrurile de odinioara au murit si acum totul e nou pentru noi! Daca Batranul Joe a putut sa o faca, sigur poti si tu! Doar cheama-L azi pe Tatal tau ceresc.

Melanie Schurr
Doamne,esti atit de minunat

Si prin faptul ca Dzeu nu ne sileste sa-L urmam este o mare dovada de dragoste.
El vrea sa ne arate ca suntem importanti si ca avem putere de decizie,ca ne-a creat cu dragoste si ca suntem atit de importanti ...(Ioan c.3-16)
El este dragoste si are indelunga rabdare dar ...noi trebuie sa cerem intelepciune si sa luam decizia ca sa nu umblam fara Isus ...altfel vom ramine mereu ,,batrinul Joe,,
Singurul caruia-i pasa cu adevarat de noi este Domnul Dzeu,slavit si marit sa-i fie numele in veci,amin.
Daca prin umblarea ta prin lume,cititorule inca eziti sa-L primesti pe Hristos in inima ta ,nu mai amina...nu stii cind clipa de pe urma va veni...Isus te cheama acum,
Si binecuvintata sa fie clipa deciziei tale ,in numele Domnului.amin.
Statistici
  • Vizualizări: 2193
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.