Binecuvantare
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 03/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                                         

 

 Deseori auzim expresiile: Domnul să te binecuvânteze, fii binecuvântat, rămâi binecuvântat... etc. Îmi place să folosesc cât mai mult aceste expresii și cred în puterea pe care o au, cred că atunci când cer binecuvântare peste cineva Dumnezeu poate să i-o dea.

 În dicționar cuvântul binecuvântare este cuvântul în sine  bine-cuvânta, a cuvânta  de bine pe cineva  sau a cere un bine peste cineva. În Deuteronom 30:19 scrie, , Iau azi cerul și pământul martor împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta, , Binecuvântarea este însoțită de viață iar blestemul de moarte, atunci când alegi să binecuvântezi alegi viața, alegi ceea ce Dumnezeu dorește să alegi, , Gura celui neprihănit este un izvor de viață, , (Proverbe 10:11a) și nu numai că alegi viața de aici să o trăiești frumos pentru Dumnezeu primești bonus la aceasta alegere viața veșnică, izvorul ce continuă până în veșnicii.

 Zilele acestea vorbeam cu o prietenă și în discuția pe care o aveam a repetat de mai multe ori, ce noroc a avut în mai multe privințe, atunci i-am spus te rog înlocuiește în vocabularul tău cuvântul, , noroc" cu, , binecuvântare". Noi ca și copii de Dumnezeu nu avem nici o treabă cu, , norocul" ci doar cu, , binecuvântarea"  Atunci când vom spune depre Dumnezeu ce mult bine ne face, cum ne-a scos din situați dificile sau cum ne-a vindecat... spunând acestea celor din jur prin asta îl vom vorbi de bine pe Dumnezeu il vom, , binecuvânta". El nu ne va ramânea dator ne va vorbi și El pe noi de bine înaintea oamenilor, pentru că un proverb spune, , cum ai făcut așa ți se va face". Acest lucru este valabil și în relația noastră cu oameni, cu cât vom binecuvânta mai mult pe cei din jur cu atât vom fi noi mai binecuvântati, pentru că așa cum blestemul se întoarce pe capul celui care bleastămă tot așa și binecuvântare se întoarce peste cel care binecuvânteaza.

 Când în vorbirea noastră vor fi mai multe cuvinte de bine pentru cei din jur, cuvintele de bârfa si vorbe rele nu își vor mai avea locul în vocabularul nostru. Este de o mare importanță pentru părinți ca în fiecare zi să ceară binecuvântare peste copii și asta nu la modul general ci să-ți faci un obicei în fiecare zi să-ți pui mâna peste fiecare copil al tău și să ceri o binecuvântare peste el și ai să vezi cât de mult bine ai să-i faci copilului tău. De mai multe ori în copilăria mea bunicul meu îmi lua mâinile în mânile lui și cerea binecuvântare peste mâinile mele. Dumnezeu mi-a binecuvântat mâinile să pot să fac o multime de lucruri cu ele a luat aminte la ceea ce bunicul a cerut. Am realizat lucrul acesta în ultimul timp încercând să înțeleg importanța binecuvântări, un proverb spune, , Binecuvântarea părinților întărește casa fiilor". Pentru un părinte cred e cea mai mare bucurie să vezi că ai un copil plin de viață un copil binecuvântat, dar asta depinde foarte mult de părinți.

În Proverbe 10:22a Solomon spune, , Binecuvântarea Domnului îmbogățește" alegând viața prin a binecuvânta pe Dumnezeu și pe oameni. Solomon ne asigură că ne vom îmbogăți sufletele noastre trăind din belșug viața de aici, continuând în veșnici.

 

 BINECUVANTEAZA și vei fi BINECUVANTAT    



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 7244
  • Export PDF: 2
Opțiuni