Jugul nepotrivit
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 6:11-7:1;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 6:14

"Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Si cum poate sta impreuna lumina cu intunerecul?"


Cand Pavel vorbeste despre aceste lucruri are in minte tabloul din Deutr. 22:9-11 care spune: "Sa nu semeni in via ta doua feluri de seminte, ca nu cumva sa intinezi si rodul semintei pe care ai semanat-o si rodul viei. Sa nu ari cu un bou si cu un magar injugati impreuna. Sa nu porti o haina tesuta din doua feluri de fire, din lana si din in unite impreuna". Ideea generala este ca sunt lucruri care sunt fundamental incompatibile unul cu altul si, de aceea nu pot fi puse impreuna.

De ce nu trebuie sa ne injugam la acelasi jug cu cei necredinciosi? Jugul este folosit la tractiune pentru vite. Calul si magarul au un hat cu care-i carmuiesti. Taria boului este in grumazul lui, a calului este mai mult in partea dinainte a trupului. Boul este considerat un animal curat, avand copita despicata si fiind rumegator, pe cand calul este nerumegator si cu copita nedespicata. In limbajul crestin se foloseste uneori expresia:"jugul Evangheliei" si "carul Evangheliei". Jugul este conectat la car. Jugul este folosit si la plug, la aratul ogorului si la pregatirea lui pentru semanat. Acestea nu pot fi facute de oameni care au doua standarde diferite de viata. Unul trage in stanga, altul trage la dreapta in acelas timp. Unul sta pe loc, nu-i place, altul merge inainte. Acelas lucru se intampla si in casatorie. Placerile, prioritatile, activitatile crestinului sunt total opuse celui necrestin.

Lui Avraam, tatal tuturor celor credincosi, Dumnezeu i-a cerut sa iasa din casa tatalui sau. Tentatia ca sa faci ce fac si ceilalti este mare. Dumnezeu a interzis casatoriile mixte poporului Sau si de aceea, le-a poruncit cand vor intra in Canaan sa distruga toate popoarele care le vor gasi acolo, ca nu cumva sa le fie o cursa si sa-i atraga inspre ei si obiceiurile lor. Este greu sa te mentii nealterat in gandire si in vorbire, pentru ca este un potrivnic care pandeste cand nu se vegheaza, ca sa puna o samanta straina. Dumnezeu promite ca va umbla si va locui in mijlocul acelora care lasa ca trupul lor sa fie un Templu pentru Duhul Lui. Numai acestora le va fi Dumnezeu si Tata, iar ei ii vor fi fii. Nu putem fi injugati si la jugul Evangheliei si la jugul lumii in acelas timp. Mersul lumii este opus mersului dupa Dumnezeu.

Meditatia zilei: La al cui jug suntem injugati: al lumii sau al lui Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4940
  • Export PDF: 3
Opțiuni