Ambasadori pentru Hristos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Textul - 2 Corinteni 5:18-21, 6:1-2;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 5:20

"Noi dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: Impacati-va cu Dumnezeu!"


In acest text, Pavel ne vorbeste de un mare privilegiu crestin, si anume acela de a fi un ambasador, un reprezentant al lui Dumnezeu pe pamant. Dar stim ca orice privilegiu are de el atasat si o responsabilitate. Noi suntem pe pamant straini si calatori. Cerul este destinatia si resedinta noastra. Noi vorbim o limba diferita, avem o traditie diferita si un stil deosebit de viata. Barcley spune: "Un om care nu are bunavointa sa fie diferit, nu este deloc un crestin".

Noi trebuie sa vorbim din partea tarii pe care o reprezentam si sa aducem mesajul din partea lui Hristos, care ne-a incredintat cinstea aceasta. Onoarea lui Hristos si a Bisericii este in mainile noastre. Cuvantul unui ambasador are mare putere, si asa ar trebui sa fie cuvintele credinciosilor. Mesajul Tatalui este ca s-a realizat un mijloc ca omul pacatos sa fie impacat cu El. Calea spre Tatal este Domnul Isus. Oricine crede in Isus, nu i se mai tine in seama trecutul. Pe Domnul Isus, care nu a facut cunostinta cu pacatul, El l-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El. Dar cei ce nu primesc pe Isus fac harul lui Dumnezeu zadarnic si sfideaza pe Dumnezeu. Cat de zdrobita trebuie sa inima Lui, cand oamenii raspund cu nepasare la oferta dragostei. Dumnezeu si-a facut cele mai inalte idealuri pentru coroana creatiunii Lui, dar a ramas complet deazamagit de cei mai multi. Observam din versetul de memorat ca omul trebuie sa se impace cu Dumnezeu. Omul s-a instrainat de Dumnezeu, si nu Dumnezeu fata de om. Mesajul lui Pavel ca si ambasador este de la un Tata iubitor catre copiii Lui ratacitori si instrainati ca sa vina acasa unde sunt asteptati.

Nu poate fi durere mai mare pentru Dumnezeu decat de a i se refuza in fata dragostea Lui nemarginita, apoi lipsa de recunostinta pentru bunatatea si grija Lui cat si ignorarea planurilor Lui cu privire la viitorul lor personal. Cand oamenii stiu si totusi resping harul lui Dumnezeu acordat prin Hristos, ei Îl rastignesc pe Isus a doua oara, si de aceea nu mai este iertare pentru ei.

Meditatia zilei: Cum raspund eu la dragostea lui Dumnezeu? Ma bucur de harul Lui sau il calc in picioare?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni