O imparatie dezbinata
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Isus, care le cunostea gandurile, le-a zis: `Orice imparatie dezbinata impotriva ei insasi este pustiita; si orice cetate sau casa, dezbinata impotriva ei insasi, nu poate dainui`." (Matei 12,25)

In timp ce popularitatea lui Isus crestea, se inversuna si ura dusmanilor Sai. Oamenii vedeau in El un mare rabin, poate chiar un profet, dar majoritatea dintre ei nu-L considerau a fi Mesia. Judecandu-L dupa propriul lor ideal, ei nu reuseau sa recunoasca in El pe Fiul lui David. Cel mai tare ii deranja pe farisei, faptul ca Isus vindeca oameni posedati de demoni, pentru ca, in aceste cazuri, ei nu puteau nega ca avusese loc o minune. Aceasta ii infuria chiar mai mult decat faptul ca unii oameni credeau ca Isus era Mesia. Refuzand chiar si sa-I rosteasca numele, ei se refereau la El numindu-L "omul acesta" (Matei 12, 24), acuzandu-L ca avea putere asupra demonilor, pentru ca era in legatura cu ei. Isus le-a raspuns chiar pe terenul logicii lor. Cum ar putea Satana sa alunge pe Satana? Daca el lupta impotriva lui insusi, cum i-ar mai putea rezista imparatia?
Raspunzand mai departe acuzatiilor lor, Isus i-a intrebat: "Si daca Eu scot afara dracii cu ajutorul lui Beelzebul, fii vostri cu cine-i scot?" (vers. 27). Fariseii pretindeau ca si ei pot alunga demoni. Dar, daca era asa, si ei alungau tot cu ajutorul lui Satana? Confruntati cu propriile acuzatii, fariseii au raspuns ca ei lucreaza prin Duhul lui Dumnezeu. In acelasi fel, a spus Isus, si El folosea puterea lui Dumnezeu pentru a savarsi acele minuni.
O dovada evidenta ca El venea de la Dumnezeu era aceea ca viata lui descoperea caracterul lui Dumnezeu.
Atunci, Isus a spus: "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea, si cine nu strange cu Mine, risipeste" (vers. 30).
Fiecare om, in mod personal, ia o pozitie: fie pentru, fie impotriva lui Hristos. Nu exista teren de mijloc. Multi se simt confortabil sa stea pe gard, dar o astfel de pozitie nu inseamna altceva decat tot o respingere a Mantuitorului. Viata schimbata a crestinului este cea care vorbeste lumii de care parte a conflictului se afla sufletul lui, pentru ca "pomul se cunoaste dupa rodul lui" (vers. 33).
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2521
  • Export PDF: 4
Opțiuni