Navodul
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un navod aruncat in mare, care prinde tot felul de pesti. Dupa ce s-a umplut, pescarii il scot la mal, sed jos, aleg in vase ce este bun si arunca afara ce este rau. » (Matei 13,47.48)

Langa Marea Galileii, pescarii isi reparau mrejele. Aceste « sagene » erau plase grele, pe care pescarii le aruncau in apa, in timp ce barcile lor faceau un usor cerc. Marginile grele ale navodului se scufundau, in timp ce miscarea barcii facea ca deschizatura lui sa se inchida. Echipajul scotea din apa prada astfel capturata si o ducea pe mal, pentru a sorta pestii. "Pescarii de oameni" (vezi Luca 5,10) arunca navodul Evangheliei peste intreaga lume. Acesta aduna in el barbati si femei cu diferite atitudini, dorinte, motive, personalitati si caractere si-i aduce in biserica. Nu sunt prinsi toti pestii. Unii inoata in mod intentionat departe de mreje. Aceasta parabola a navodului ne invata in mod clar ca nu va fi un timp cand toti cei rai se vor intoarce la Dumnezeu. Atat pestii cei buni, cat si pestii cei rai sunt trasi impreuna la mal pentru ultima selectare.
Caracterul este acela care hotareste destinul (Mica 6.8). Nici statutul si nici pozitia sociala nu au nimic de-a face cu "competenta" noastra pentru cer. Dumnezeu apreciaza caracterul, tinand cont daca omul a trait in deplina armonie cu toata lumina care a stralucit asupra cararii sale si daca, dupa toate cunostintele si capacitatile pe care le-a avut, a cooperat cu puterile ceresti pentru a-si modela un caracter dupa exemplul desavarsit al Domnului Isus. "Sa ascultam dar incheierea tuturor lucrurilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau." (Eclesiastul 12.13.14).
Dumnezeu doreste ca toti sa se pocaiasca si sa fie mantuiti. "Pe viata mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca" (Ezechiel 33,11). O schimbare superficiala nu va fi suficienta pentru mantuire.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1709
  • Export PDF: 4
Opțiuni