TRECATOR vs. VESNIC
Autor: John Ortberg  |  Album: Cand se incheie jocul, TOTUL se intoarce in cutie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de jesuscares4you2 in 03/06/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

 

      La o conferinta unul dintre vorbitori s-a ridicat in fata unui grup mare de ascultatori, tinand in mana un sul cu buline autoadezive. In spatele lui, pe platforma, se aflau niste obiecte care reprezentau lucrurile din viata noastra - o masinuta de jucarie, o casuta de jucarie si un birou micut, care simboliza slujbele noastre.

      Vorbitorul s-a plimbat pe scena, lipind cate o bulina rosie pe fiecare obiect. Le-a explicat ascultatorilor care probabil nu vad bulina din locul in care se afla, ca pe fiecare bulina era scris acelasi cuvant:TRECATOR. El a spus apoi: "Toate lucrurile pe care pun buline sunt trecatoare. Ele nu vor tine vesnic. Vor trece. Noi ne investim sentimentele in ele pentru ca atunci cand intram in posesia lor ne ofera putina placere. Si avem impresia ca acea placere va tine vesnic. Insa nu e asa. Ea va trece. Si in cele din urma, la fel se va intampla si cu lucrurile pe care le adunam."

      "Daca traiesti pentru ceea ce vezi aici, atunci traiesti pentru ceva trecator. Satisfactie trecatoare, implinire trecatoare, sens al vietii trecator. Toate acestea vor trece - dar tu nu vei trece. Dupa ce se vor sfarsi aceste lucruri, vei ramane cu un gol teribil in suflet. "

      Apoi, acel vorbitor a lipit buline rosii pe toate obiectele asezate pe scena. Se plimba prin fata salii cufundate acum in tacere si pecetluia cu mainile sale soarta finala a celor mai pretioase bunuri pe care le poate oferi aceasta lume. Este vorba despre acel cuvant care nu apare niciodata in reclamele de la televizor sau in ispitele care incoltesc in sufletul nostru. Este vorba despre acel cuvant care poate ca l-ar fi salvat pe bogatul nebun din pilda lui Isus, daca acel om l-ar fi lipit pe hambarele si recoltele sale.Trecator. Trecator.Trecator.Trecator. Trecator. Trecator. Trecator.

       "In incaperea aceasta exista un singur lucru care nu este trecator, a continuat el. Exista un singur lucru pe care il vei putea duce cu tine din viata aceasta in cealalta."

        A chemat pe scena o fetita si a lipit o bulina albastra pe gulerul rochitei ei."Cand vei ajunge la capatul vietii si iti vei da ultima suflare, in ce iti vei dori sa iti fi investit viata? Ce anume va face ca viata ta sa fie bogata inaintea lui Dumnezeu?"

       Oamenii.

       Oamenii intelepti isi cladesc viata pe ceea ce este vesnic si apoi strecoara in ea ceea ce este trecator. Nu invers. Asadar, hai sa facem un exercitiu care sa ne ajute sa intelegem ce anume este in joc. Gandeste-te pentru cateva clipe la cele doua categorii: "vesnic" si "trecator". Ce lucruri din viata ta sunt vesnice si ce lucruri se vor intoarce in cutie?

       Acum fa inca un pas. In mintea ta (sau poate ti-ar fi de folos sa faci acest lucru pe bune), ia un set de folii autocolante si scrie pe fiecare din ele cuvantul "TRECATOR". Du-te si lipeste cate una pe fiecare lucru despre care ai nevoie sa-ti amintesti ca este trecator. Pune una pe masina ta. Pune una pe usa din fata casei tale. Pune biletele cu inscriptia "TRECATOR" pe fiecare piesa de mobilier. Pune una pe coperta carnetului tau de cecuri. Lipeste biletele pe toate hainele din dulapul tau. Pune-le pe mobil, pe iPod, pe computer, pe televizor, pe aparatele de gimnastica si pe gratar.

      Apoi ia inca un set de folii autocolante si scrie pe fiecare foaie cuvantul "VESNIC". Lipeste cate o foita pe membrii familiei tale, pe prietenii tai. Pune una pe seful tau, una pe straina care te serveste la magazin. Apoi lipeste una pe persoana care iti este cea mai antipatica din lume. Si nu uita sa iti pui una tie pe frunte.

 

          Lucruri vesnice                 Lucruri care se intorc in cutie

 

          Dumnezeu                                   Averea                         

          Oamenii                                       CV-ul meu

          Sufletul meu                                Trupul meu

Fapte facute din dragoste                        Banii

                                                            Placerile

                                                            Parerile altora despre mine

                                                            Siguranta

                                                           Titlurile si functiile

                                                           Tineretea

                                                            Puterea

                                                            Frumusetea

                                                            Sanatatea

 

         Caci lucrurile din viata noastra sunt trecatoare. Va veni ziua in care toate planurile de pesionare alese de noi si toate extrasele noastre de cont vor fi irelevante. Titlurile de pe CV-urile noastre nu vor mai impresiona pe nimeni. Mediile generale din scoala, rezulatele de la examenele de bacalaureat si de la admiterea in facultate vor fi de multa vreme uitate. Nimeni nu va mai stii ce haine am avut noi in dulap sau ce masini am avut in garaj.

        Tot ce va mai ramane este dragostea. Ceea ce a fost facut din dragoste pentru Dumnezeu este vesnic. Fiecare fiinta umana pe care o vezi este un purtator al vesniciei, deghizat cu ingeniozitate. Ceea ce vei putea duce cu tine este dragostea.

        Obiectivul vietii este sa te imbunatatesti fata de Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2964
  • Export PDF: 10
Opțiuni