Duhul Sfânt, Mîngîietorul
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   ”Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și va descoperi lucrurile viitoare. El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu și vă va descoperi.” Ioan 16:13-14.

   Înainte de înălțarea Domnului Isus la cer, Duhul Sfânt nu era pe pământ, ci venea cu mesaje, descoperiri, profeții unor anumiți oameni (proroci, preoți, împărați) pentru acele vremi de atunci și vremile viitoare, și care încă, se vor mai împlini până la vremurile sfârșitului.

   ”Totuși vă spun adevărul: Vă este de folos să mă duc; căci dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7.

   Parcă am vrea să-L întrebăm pe Isus; nu ne era mai de folos să rămâi TU cu noi?? Iar El ne-ar răspunde: ”Mi-am încheiat misiunea Mea pe pământ, iată vine Mângâietorul, care vă va descoperi lucrurile viitoare, El vă va descoperi cine sunt Eu, cum am venit, pentru ce am venit și vă va ajuta să pricepeți adevărul despre Mine, căci vă va călăuzi în tot adevărul Meu. EL, Duhul, știe totul despre Mine și Tatăl, căci a fost prezent la toate planurile făcute de Noi, chiar înainte de întemeierea lumii.” EL este o persoană minunată, plină de grație, plină de dragoste, de har, de înțelepciune și care chiar este ÎNȚELEPCIUNEA lui Dumnezeu. Din expresia Domnului Isus ”MÂNGÂIETORUL” avem siguranța că putem să ținem o legătură strânsă cu EL, pentru că ne este de folos să fie El, Duhul, în noi și cu noi. Dex. explică: mângâietor= care mângâie, dezmierdător, desfătător, încântător, încurajator, consolator. Duhul Sfânt ne echipează cu toate abilitățile de care avem nevoie aici, ca să ducem o viață de biruință, dacă noi suntem dispuși să stăm sub cârmuirea, călăuzirea și ascultarea de El. Câtă nerușinare în duhul de religie, când în diferite forme a ascuns de om chiar cel mai tare adevăr și anume cel privind cârmuirea, călăuzirea, mângâierea.... și toate beneficiile harului pe care nu le poate înțelege omul fără Dumnezeu Duhul Sfânt. Și pentru că tot ce are Tatăl I-a dat Fiului, Duhul Sfânt este Cel care ia din Isus tot ce are EL și ne descopere nouă după cum putem primi și har după har, după har, ca să creștem din putere în putere și să putem să ne înfățișăm înaintea Domnului ca niște oameni destoinici pentru orice lucrare bună, care El vrea să ne-o încredințeze.

 

   După ce Duhul Sfânt, la nașterea din nou, a făcut din trupul nostru Templul Lui, El este în noi, de unde  conduce lucrarea de regenerare a sufletului și a trupului nostru, prin împărtășirea tuturor lucrărilor lui Dumnezeu în noi, pentru noi și cu noi, fiecăruia cum hotărăște să I se supună autorități LUI, ca să-L umple de putere, dragoste și minte sănătoasă, pentru gloria lui Dumnezeu și extinderea Împărăției LUI pe pământ. Să ne gândim de ce Domnul Isus zice: ”Să nu întristați Duhul ” și ” cine va huli pe Duhul..” ? Pentru că Duhul Sfânt este persoana care locuiește pe pământ în om și lucrarea este special a Duhului Sfânt. Prin Duhul sunt prezenți și Tatăl și Fiul, pentru că Ei sunt ”UNA”. Duhul are această misiune specială de a naște oamenii din nou, readucându-i la starea inițială de la începutul creației – o creație nouă, om după chipul lui Dumnezeu - și să-L descopere pe El, în toată splendoarea LUI, omului care-L primește ca Domn și Mântuitor pe Isus Hristos și dragostea Tatălui, arătată în Fiul. Mulțumim Duhule Sfânt că ai acceptat să vii la noi. Suntem la dispoziția Ta, condu-ne viața după voia Ta!

Frumos...si ziditor!Multumim, sora noastra!Fiti binecuvantata!
Adăugat în 13/08/2017 de floaredeliliac
Vă mulțumesc pt. binecuvântare și vă doresc la fel, fiți binecuvântată!
Adăugat în 13/08/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 790
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni