Iertarea, între viață și moarte
Autor: Petrisor Flavius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de flawyl31 in 08/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Iertarea adevărată izvorăște din suflet și se citește prin fapte. Fiecare amânare pe care o avem cu privire la a ierta pe cineva, clădește în noi un zid care ne desparte de Dumnezeu și ne leagă de moarte, de moartea spirituală. Fără să ne dăm seama moartea aceasta vine din neiertarea aproapelui, sau chiar din iertarea fățarnică, de datorie, din obligație. Iartă fără să aștepți ceva în schimb.
 
Nu există creștere spirituală fără iertare. Însuși Isus ne învață că doar iertând putem iubi și așa ne iartă El cum iertăm și noi. Cât timp nu ierți cu adevărat pe aproapele tău, ești efectiv rob, legat și cu durere în inimă. Poate de multe ori ca să poți ierta, trebuie să îți calci firea și egoul și să accepți orice nedreptate ți s-ar fi făcut. Dar Dumnezeu oricum lucrează în dragoste și în dreptate, atunci cine ești tu să judeci sau să condamni pe altul? Poate un pumn de țărână să călăuzească altă țărână?, sau poți tu îndrepta ce a creeat Dumnezeu strâmb?, nicidecum. Tu iubește necondiționat, că oricum nu poți ierta mai mult decât iubești.
 
Mă întristez de multe ori când trec prin anumite încercări pământești, și abia după o anumită perioadă îmi dau seama scopul lor și totuși cât de ușor poți fi fericit. Tot ce trebuie să faci e să trăiești prezentul cu Dumnezeu, pentru că trecutul este plătit cu sângele dragostei de pe cruce, iar viitorul este necunoscut. Destul cu frica, fii treaz și veghează. Ajunge zilei necazul ei.
 
Îmi doresc să ne ridicăm din starea de căldicei, dintre viață și moarte și să ne întărim ființa în Hristos, toate lucrurile sunt posibile dacă credem. Și ce rost are să ne agităm pentru trup, pentru pământ, pentru foc?. O! dacă am ști prețui sufletul, sufletul nostru și al aproapelui nostru. Pare greu la început, dar nimic nu e imposibil. Iertarea e grea când trăiești în întuneric, dar exersând zi de zi viața de lumină și luptă în Isus poți ajunge sfințit, curat și gata pentru a ierta. Doamne ajuta-ne!
 
În fond și la urma urmei toate lucrurile lucrează spre binele tău, dacă te încrezi și îl iubești pe Isus și pe cei apropiați ție. Dar nu uita, nu e totuna să te întorci la Dumnezeu cât timp vezi, umbli, mănânci și gândești sau să te întorci din citostatice, dat peste cap ori spital.
 
Să ne trăim bine viața… ca-n timpul zilei.
 
 
L i n u s  _  F l a v i u s
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 920
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni