Convertirea arhiepiscopului Romano-Catolic
Autor: Marius Zarnescu  |  Album: mariuszarnescu.com  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marius_zarnescu87 in 08/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

N.T. Wright folosește destul de frecvent un exemplu despre felul în care răstignirea lui Isus pare să aibă o putere care depășește orice încercare de a o raționaliza.

El istorisește despre un arhiepiscop romano-catolic care a descris modul în care trei tineri răutacioși au decis să își bată joc de preotul care asculta confesiunile credincioșilor în biserica locală.

Ei s-au dus pe rând în confesional „mărturisind” tot felul de păcate teribile și crime pentru a vedea cum reacționează preotul. Doi dintre aceștia au fugit apoi în grabă; Preotul însă l-a oprit pe cel de-al treilea și, luându-l în serios, i-a spus că va impune o penitență asupra lui.

Băiatul trebuia să meargă până în capătul bisericii, spre Isus atârnând pe cruce. Trebuia să-L privească pe Isus în față și să spună de trei ori: „Tu ai făcut toate astea pentru mine și nu-mi pasă” – pocnind din degete la „nu-mi pasă”. Tânărul a făcut-o prima dată. Într-o clipă. A doua oară. Apoi a descoperit că nu putes să o facă și a treia oară, îngenunchind în lacrimi. A ieșit din biserică în ziua aceea total transformat și schimbat. „Și motivul pentru care știu povestea asta”, a încheiat arhiepiscopul, „este pentru că eu eram acel tânăr”.

Hristos a fost biruitor pe Cruce. Privește și tu la El. Privește la Cruce. Dragostea, înțelepciunea, planul lui Dumnezeu cu lumea, frumusețea lui Dumnezeu este ascunsă acolo. Va veni o zi când, datorită Crucii Sale, pământul va fi plin de cunoştinţa slavei Domnului, ca fundul mării de apele care-l acoperă. Însă El poate birui în viața ta chiar acum. Slava Sa poate să umple ființa ta. Poți să devii și tu parte din împărăția Sa, reflectând dragostea și frumusețea Sa în lume.

 

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 606
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni