„DUMNEZEU ESTE…” (3)
Autor: Fundația S.E.E.R.  |  Album: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 29/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Pentru a sprijini publicarea acestor devoționale prin donații vă rugăm să vizitați site-ul fundației S.E.E.R..

„Domnul a făcut marginile pământului.” (Isaia 40:28)

     Contrar a ceea ce am fost făcuți să credem, știința și Scriptura nu sunt neapărat opuse. Numărul oamenilor de știință care cred Biblia a crescut vertiginos de la descoperirea fizicii cuantice, care demonstrează uluitoarea simetrie și ordine care caracterizează universul. Știai că una din cele mai strălucite cărți de știință din zilele noastre a fost scrisă de nu mai puțin de șaizeci de oameni de știință celebri, printre care și douăzeci și patru de câștigători ai Premiului Nobel? Titlul cărți este: „Cosmos, Bios, Theos,” care înseamnă „Univers, Viață, Dumnezeu”. Unul dintre coautori, profesorul Henry Margenau, fizician de la Yale, concluzionează: „Există un singur răspuns convingător” (pentru legile intrinsece care există în natură). Care crede acest om strălucit că este acest răspuns? Evoluția? Coincidența? Întâmplarea? Nu! Margenau crede că „un Dumnezeu omnipotent și omniscient a adus creația în ființă”. Așadar, a crede în Dumnezeu înseamnă a crede în știință și în Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu. Biblia spune: „Dumnezeul cel veşnic, Domnul a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă. El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc” (Isaia 40:28-31). Asta înseamnă că prin rugăciune putem avea acces la cea mai mare putere și la cel mai mare ajutor din univers. Uimitor! Modul în care abordezi fiecare zi depinde de Cel asupra căruia îți ațintești privirea. Așadar, uită-te la Dumnezeu! Pune-ți încrederea în El! „Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile.” (Proverbe 16:3).


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.
Ca să ajungă cineva om de ştinţă celebru , trebuie să se adâncească să aprofundeze un anumit domniu al ştinţei. Aprofundarea unui domeniu cere înţelepciune, timp şi efort.

Oameni superficiali ( de care-i plină lumea) se adâncesc doar în păcat, aceasta e singura adâncire care nu cere înţelepciune şi efort, ci numai prostie şi timp. Ca să ajungi cât mai adânc în mocirla păcatului ai nevoie doar de timp, pe care să-l iroseşti în lucruri de nimic .

Un om superficial( leneş) se crede mai înţelept decât sapte înţelepţi ( oameni profunzi) la un loc, de aceea râde de cei ce fac din cunoaştere( stinţă) ţinta cercetărilor lor stăruitoare.

Pavel ca şi proroci vechiului testameni a făcut din cunoaşterea lui Hristos ţinta cercetărilor lui stăruitoare: aşa a ajuns Pavel să se adâncească tot mai mult în cunoaştera lui Hristos.

Un om de ştinţă care cercetează = se uită cu băgare de seamă la un anumit domeniu creiat şi susţinut de Domnul Hristos, are şanse mari să-L cunoască pe Creatorul şi Susţinătorul acelui domeniu, pentru că vede mâna creatoare şi susţinătoare a Domnului Hristos (...).
Adăugat în 01/08/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 655
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni