„DUMNEZEU ESTE …” (2)
Autor: Fundația S.E.E.R.  |  Album: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 28/07/2017
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 2 voturi
Pentru a sprijini publicarea acestor devoționale prin donații vă rugăm să vizitați site-ul fundației S.E.E.R..

„Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri?” (Isaia 40:26)

     O mare parte din cei mai mari gânditori ai lumii cred nu doar că Dumnezeu există, ci și că El a creat universul și locuitorii lui. Așadar, data viitoare când îți spune cineva că numai oamenii simpli sau needucați cred în Dumnezeu, să nu-i dai crezare! Dr. Robert Jastrow, fondatorul și directorul Institutului Goddard pentru Studii Spațiale de la NASA, scrie în cartea sa de succes „Dumnezeu și astronomii”: „Dovezile astronomice susțin perspectiva biblică despre originea lumii. Detaliile diferă, însă elementele esențiale din expunerile astronomice și biblice ale Genezei sunt aceleași. Știința a dovedit că universul a explodat în ființă într-un moment anume. Care a fost cauza care a produs acest efect? Cine sau ce a pus materia sau energia în univers? Știința nu poate răspunde la aceste întrebări, și pentru omul de știință care a trăit pe baza și prin puterea rațiunii, povestirea se încheie ca un vis urât. El a cântărit muntele ignoranței, e pe cale să cucerească cel mai înalt pisc și când se târăște peste ultima stâncă este întâmpinat de o mână de teologi care se aflau deja acolo de  secole.” Pierre-Simon Laplace, un alt mare astronom al lumii, a spus că dovada în sprijinul unui Dumnezeu inteligent este infinit mai probabilă decât aceea că un set de scrieri aruncate la întâmplare pe un pergament a produs Iliada lui Homer. Dovada în favoarea lui „Dumnezeu este” în contrast cu cea împotriva Lui, drept Creator al acestui univers, este zdrobitoare. Cele două nici nu se pot compara! Așa că, bucură-te: Dumnezeu există! El este accesibil și disponibil, dacă îți faci timp să te rogi și să-L inviți în viața ta.


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.


Ceea ce a făcut Darvin, este ceea mai eficientă metodă de a desfinţa adevărul lui Dumnezeu, din nefericire şi teologi care desfinţează adevărul lui Dumnezeu în folosul adevărului susţinut de ei, se folosesc de metoda lui Darvin.

Şi metoda este simplă: iei un adevăr fundamental , profund şi îl foloseşti ca să anulezi un alt adevăr fundamental profund: că unele adevăruri profunde la suprafaţă( în aparenţă) se contrazic dar în profunzime se completează. De aceea trebuie să ne adâncim privirea în adevărurile Domnului ca să le înţelegem în profunzime.

Darvin a luat adevărul profunt despre evoluţie susţinut atât de biblie cât şi de stinţă şi l-a desacralizat, la profanat: folosindu-l ca o unealtă împotriva adevărul despre existenţa lui Dumnezeu şi a creiaţiei.

Dumnezeu nu l-a făcut pe om din maimuţă, cum spune Darvin ,dar la făcut să evoluieze: să crească spre desăvârşire, cum spune scriptura şi ştinţa
Ce înseamnă această crestere spre desăvârşire? Nu-i cumva evoluţie?

E adăvărat că majoritatea oamenilor au o creştere negativă,că ei cresc în rău, dar tot evoluţie este şi aceasta,ei cresc în asemănare cu Cel Rău, care e mult mai evoluat în rău decât orce om.

Când Dumnezeu va pune capăt răului ( cresteri în rău)şi va face un cer şi un pământ NOU în care va locui numai binele( creşterea spre bine): ce e aceasta? Nu e evoluţie?
Trecerea de la un stadiu inferior la un stadiu superior nu e evoluţie?


Cei de la NASA care studiază ( aprofundează) spaţiu estraterestru vorbesc despre o expansiune continuă acestui spaţiu!!?? Ce este aceasta? Nu e evoluţie? Să nu ne trezim şi noi că în numele învăţăturilor superficiale din biblie, ardem pe rug pe oameni profunzi din stinţă.


Când susţinem că nu există evoluţie de dragul de a-l combate pe Darvin, desfinţăm partea din scriptură care susţine că este o evoluţie. Şi prin asta ne facem fraţi cu Darvin care a desfinţat un adevăr profund folosindu-se de alt adevăr profund.

Am să dau un exemplu din lumea creştină prin care teologi moderni ( superficiali) desfinţează un adevăr profund despre mântuire prin susţinerea altui adevăr profund despre mântuire. Ei fac exact ce a făcut Darvin, diferenţa e, că ,ei desfinţează un adevăr profund în numele teologiei, iar Darvin în numele stinţei.

În teologia lui Pavel au putut conveţui două adevăruri profunde despre mântuire care în aparenţă se contrazic. Pavel susţine pe de o parte că suntem mântuiţi prin lucrarea lui Dumnezeu,iar pe de altă partecă suntem mântuiţi prin lucrarea noastră ( dacă vei face aceste lucruri te vei mântui ...)

Teologi ortodocşi ( şi nu numai) superficiali au luat adevărul că noi ne mântuim prin ce facem noi ca să anuleze lucrarea lui Dumnezeu de mântuire din viaţa lor. Dar creştini ortodocşi care au aprofundat adevărul despre mântuire ca Traian Dorz au aceptat ca Pavel în teologia lor cele două adevăruri profunde, despre mântuire.
La fel teologi superficiali din bisericile evanghelice au luat adevărul că noi suntem mântuiţi de Dumnezeu, ca să anuleze lucrarea de mântuire pe care trebuie să o facă omul . Dar creştini evanghelici care au aprofundat adevărul despre mântuire ca fratele Pit Popovici au aceptat ca Pavel în teologia lor ,cele două adevăruri profunde despre mântuire. ( ....)

Adăugat în 29/07/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 571
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni