PREGĂTEȘTE-TE!
Autor: Fundația S.E.E.R.  |  Album: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 24/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Pentru a sprijini publicarea acestor devoționale prin donații vă rugăm să vizitați site-ul fundației S.E.E.R..

„Am zidit zidul, care a fost isprăvit… Şi poporul lucra cu inimă.” (Neemia 4:6)

     Pentru a reuși, Neemia a avut nevoie de trecere înaintea șefului său, împăratul. Așa că s-a rugat ca acest monarh păgân să finanțeze reconstruirea zidurilor Ierusalimului. A fost o rugăciune îndrăzneață care nu a primit răspuns peste noapte. Neemia nu a stat cu mâinile-n sân, așteptând… Între timp, a alcătuit un plan, a întocmit o echipă și a stabilit o dată de început a lucrărilor. Astfel, când împăratul a spus da, a fost gata să treacă la fapte. Unii cred că dacă Dumnezeu va lucra, noi de ce să mai lucrăm? Apoi mai sunt și cei care cred că nu au nevoie de Dumnezeu deloc, așa că încearcă să facă totul singuri. Însă ambele extreme sunt greșite. Uneori Dumnezeu va trebui să echilibreze ceea ce face în viața ta, pentru ca „toate lucrurile să lucreze împreună spre bine” (Romani 8:28). În cazul lui Neemia, așteptarea unei scrisori de autorizare din partea împăratului, și a fondurilor pentru proiect, a fost asemenea așteptării unei indemnizații din partea statului – poate dura o vreme. Însă Biblia spune: „Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului pe care îl îndreaptă încotro vrea” (Proverbe 21:1). Neemia și-a manifestat încrederea puternică în dorința lui Dumnezeu de a-i purta de grijă. El a înțeles, în timpul așteptării, responsabilitatea lui de a pregăti lucrurile, așa încât – atunci când Dumnezeu i-a dat undă verde – a fost gata să acționeze, punând în practică înțelepciunea și credința. El a știut că nu poate face partea lui Dumnezeu, și că Dumnezeu nu i-o va face pe a lui. Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Fă-ți partea!


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.


Care este partea mea astăzi? Că Nemia a cunoscut foarte bine care era partea lui.

Există vreo legătură între partea lui Nemia şi partea fiecăruia din noi?

Da, atât Nemia cât şi fiecare din noi suntem chemaţi de Dumnezeu ca să căutăm binele poporului lui Dumnezeu, că binele nostru depinde de binele acestui popor. ( În vremuri de apostazie binele şi răul în termeni poporului sunt total opuşi faţă de binele şi răul pe care vrea Dumnezeu să i-l dea: deoarece Dumnezeu vrea binele veşnic, iar poporul vrea binele trecător.) De aceea în vremea noastră e foarte greu să ne facem partea , că partea noastră e suferim pentru binele poporului lui Dumnezeu, CARE NUMEŞTE BINELE pe care vrem să i-l facem, RĂU.

Cred că felul cum a căutat Nemia binele poporului său ne poate inspira şi pe noi ca să vedem ce trebuie să facem.

În primul rând Nemia a inceput să se intereseze de starea poporului lui Dumnezeu, prin sursele pe care le avea la indemână, când a aflat starea jalnică în care se afla poporul, el s-a necăjit foarte tare , CĂ ŞTIA CĂ BINELE LUI NU DEPINDEA DE BINELE ÎMPĂRATULUI PE CARE-L SLUJEA CI DEPINDEA DE BINELE POPORULUI DIN CARE FĂCEA PARTE. De aceea Nemia ş-a îngrozit când a aflat în ce stare REA se află poporul lui Dumnezeu.

Astăzi poporul lui Dumnezeu este la fel de nenorocit ca şi pe vremea lui Nemia, este ca o turmă fără păstor. În schimb majoritatea dintre noi suntem ca Nemia avem servici bun, avem confort, şi nu ducem lipsă de nimic, şi pentrucă ne legăm viaţa de aceste lucruri trecătoare nu vedem nenorocirea care va veni peste poporul Domnului din care facem şi NOI parte. Dar binele nostru nu depinde nici de servici nici de confort ci depinde de binele poporului lui Dumnezeu.

Partea noastră este să căutăm binele poporului lui Dumnezeu:Cum? Recitiţi materialul de mai sus şi cartea Nemia şi vedeţi ce a făcut Nemia: într-un cuvânt el a făcut tot ce a putut şi după cum ne spune el, ,, MÂNA CEA BUNĂ A DOMNULUI A FOST CU EL,,

Dacă fiecare din noi vom face tot ce putem face pentru binele poporului lui Dumnezeu, mâna cea bună a lui Dumnezeu va fi cu ŞI cu noi ca să ne ajute, şi să ne păzească de mâna cea rea a vrăjmaşilor poporului lui Dumnezeu.





Adăugat în 24/07/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 535
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni