Nu orice plâns ne fericește
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Privește la Hristos!  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 30/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    Matei 5:4 ,,Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!'' Nu pentru orice plâns ne fericește Dumnezeu. Sunt cauze firești pentru care mulți plâng... Să-i cerem mereu lumină lui Dumnezeu ca Duhul Său să ne călăuzească, nu emoțiile noastre firești.

     Un exemplu îl avem la Evrei 10:34,,... aţi primit cu bucurie răpirea averilor voastre, ca unii care ştiţi că aveţi în ceruri o avuţie mai bună, care dăinuie." Putem noi primi cu bucurie asemenea lucruri? Ne bucurăm când suntem vorbiți de rău sau ne plângem, ne supărăm și ne întristăm?

     Plânsul este bun, dar numai cel care ne întărește omul lăuntric, nu omul de afară.

     Iacov 5:9 ,,Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi: iată că Judecătorul este chiar la uşă." ,,Pentru ce nu suferiţi mai bine să fiţi nedreptăţiţi? De ce nu răbdaţi mai bine paguba?"1Cor6:7

    Să nu așteptăm nici mângâiere pentru astfel de plângeri, nici fericire.

    Un exemplu bun în acest sens îl putem vedea la Ioan 20:13 „Femeie, i-au zis ei, pentru ce plângi? Ea le-a răspuns: Pentru că au luat pe Domnul meu, şi nu ştiu unde L-au pus.” Când credința ne scade, când nu-L vedem pe Isus și vedem doar pământ, atunci avem motive să plângem starea noastră și să cerem lui Dumnezeu să ne ridice din nou.

    Dumnezeu să ne dea înțelepciune să vedem și să înțelegem voia Lui!

Omul împlint(fericit) este omul înstărit, spiritual, (, la nivelul duhului), social( la nivelul sufletului ) şi material( la nivelul trupului).

Bunăstarea spirituală este caracterizată de neprihănire( duh curat), bunăstarea socială este caracterizată de vază ( om de vază) şi bunăstarea materială este caracterizată de bogăţie materială şi sănătate trupească.

Iov a fost cel mai neprihănit, cel mai văzut şi cel mai bogat om dintre fii răsăritului. Satana s-a dus la Dumnezeu şi i-a zis ( parafrazez). Ştii de ce e iov neprihănit ? Pentru că are bunăstare socială şi materială. Dacă o să-I iei bunăstarea materială şi cea socială el îşi va pierde şi bunăstarea spirituală( neprihănirea)

Dumnezeu i-a îngăduit satanei sa îi i-a bunăstarea materială şi cea socială şi într-o ,,zi ,,a ajuns din cel mai bogat şi sănătos om cel mai sărac şi bolnav om, dar a ajuns şi din cel mai cu vază om cel mai nenorocit ocărât om , că râdeau de el chiar şi copii a căror părinţi nu-i socotea vrednici sa-i numere printre cânii turmei lui.

Cum a reacţionat Iov? Evident că a plâns. A păcătuit el că a plâns? Nu, că e normal să plângi când când ajungi nenorocit, sărac şi bolnav.

L-a ajutat bunăstarea spirituală( neprihănirea) să simtă mai puţin durerea sărăcia , şi ocara? Nu ştiu , dar un lucru ştiu, că atunci când sunt bolnav, sărac şi nenorocit ( scuipat de toţi), nu-mi vine să sar în sus de bucurie. (...)

Problema creştinului din ultimul veac din Europa, nu-i plânsului din cauza boli, a sărăciei sau a ocări? Această problemă a fost a părinţilor noştri şi este a fraţilor noştri din ţările araba. Noi avem probleme , cu starea spirituală,că din punct de vedere spiritual suntem spraci, goi , orbi şi nenorociţi ,ca biserica din Laodicea, şi cu toate acestea ne credem bogaţi şi că nu ducem lipsă de nimic, că avem în vedere doar starea materială ( bogăţia şi sănătatea) şi socială( pacea şi liniştea)

La revenirea Domnului Hristos atât bunăstarea materială cât şi cea socială vor dispărea : atunci nu va mai fi nici bogăţie nici sănătate nici pace nici linişte că va fi doar sărăcie spirituală( nelegiuire) sau bogăţie spirituală ( neprihănire).Şi vor rămâne în picioare ,doar cei înstăriţi spiritual, săraci din punct de vedere spiritual vor cădea jos, vor plânge şi vor scrâşni din dinţi.

Învăţăturile superficiale de azi spun că toţi creştini vor sta în picioare la revenirea Lui prin neprihănirea ( starea spirituală) lui Hristos. Nu vreau să intru in acest subiect, ci doar vreau să spun atât, că nimic necurat nu va intra în împărăţia lui Dumnezeu, iar prin Hristos toţi oameni sunt DE DREPT cu o stare spirituală curată, că El a murit pentru păcatele întregii lumii, chiar şi pentru păcatele celor mai mari criminali, aşa că DE DREPT şi acestea au o stare spirituală curată, DE FAPT ajung în această stare dacă părăsesc starea spirituală necurată în care trăiesc.
Aici se impune o întrebare: pentru ce nu părăseşte omul starea lui necurată Pentru a câştiga bunăstare spiritual? NU NU NU : ci a câştiga bunăstare materială şi (sau) socială, pentru a fugi de boală, sărăcie şi nenorocire , adică de moarte.

Noi pentru ce rămânem în starea în care suntem? pentru bunăstarea spirituală? sau pentru cea materială şi socială? Sunt întrebări care trebuie puse când vorbim de plânsul nostru personal.

Personal eu plâng şi când sunt bolnav, şi când sunt sărac şi când sunt nenorocit ( ocătât) şi plâng şi când mă uit la starea noastră spirituală.Uneori mă cuprinde groaza când mă uit la sfârşitul felului nostru de vieţuire. De aceea vă rog fierbinte, să aveţi grijă de bunăstarea d-voastră spirituală, atât ca indivizi cât şi ca adunări: că mare este urgia cu care ne ameninţă Domnul ( vorba lui Ieremia) Judecata ( stări spirituale) stă să inceapă de la casa lui Dumnezeu...
Adăugat în 30/06/2017 de pascaioan
1Timotei 4:13,,Până voi veni, ia seama bine la citire, la îndemnare şi la învăţătura pe care o dai altora." Primul lucru de care trebuie să ținem seama e citirea. Citind corect, vom putea să le facem și pe restul corect.

Într-o zi, Iov a pierdut boiii, măgărițele, oile, cămilele, slujitorii și copiii. A plâns Iov când a primit atâtea vești rele într-o singură zi? Nu.

Iată ce a făcut el... Iov1:20-22,,Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat şi a zis: Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat – binecuvântat fie Numele Domnului! În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu."

În altă zi Iov a fost atins de o boală cumplită ce i-a cuprins tot trupul. Nu era de-ajuns că avea prurit și trebuia să se scarpine cu un ciob pentru a-și mai alina durerea, a primit și un îndemn drăcesc de la nevasta lui ca să-l blesteme pe Dumnezeu. S-a plâns Iov? Nu. Iată ce răspuns îî dă soției: Iov2:10,,Dar Iov i-a răspuns: Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul? În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui."

Elifaz, Bildad și Țofar, prietenii lui Iov au venit la el să-i plângă de milă și să-l mângâie, dar încep fiecare să-și dea cu părerea de ce a ajuns Iov în acea stare. De ce l-a părăsit Dumnezeu. Abia apoi Iov, parcă întărâtat de spusele lor își dă drumul la vorbire și caută răspunsuri. Începe să înșiruie diferite plângeri nu din cauza că i-a fost luat totul, ci pentru că nu-l mai simțea pe Dumnezeu. Vedea că nu mai este apărat de Dumnezeu și nu știa de ce.

După ce Dumnezeu îi răspunde lui Iov, acesta din urmă se smerește și recunoaște că și acele plângeri care le-a avut, nu erau drepte Iov42:3-6,,Da, am vorbit, fără să le înțeleg, de minuni care sunt mai pe sus de mine și pe care nu le pricep...Urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut. De aceea mi-e scârbă de mine și mă pocăiesc în țărână și cenusă."

Nu e normal să plângem dacă ajungem săraci, nenorociți sau bolnavi. Cuvântul ne îndeamnă să fim mulțumitori totdeauna. Totdeauna înseamnă doar când ne merge bine și avem de toate? E normal să plângem atunci când nu mai putem deosebi voia lui Dumnezeu, când nu înțelegem planurile Lui. Atunci putem plânge înaintea Lui ca să ni se descopere, să-i auzim glasul, să-i cunoaștem voia.

Să plângem dar, după voia lui Dumnezeu...
Adăugat în 30/06/2017 de corneliumirauti
Frate Corneliu ceea ce spun eu în primul comentariu nu combate ce spuneţi d-voastră în material ci î-l completează. D-voastră vorbiţi despre faptul că Iov nu s-a plâns de pierderile în plan material şi social ( Domnul a dat şi Domnul a luat – binecuvântat fie Numele Domnului!) şi aşa este, iar eu am vorbit despre faptul că nu i-a fost uşor (,,Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua şi şi-a tuns capul.) Cele două lucruri nu se anulează ci se complectează, iar Dumnezeu ştie că ne este greu când trecem prin necaz, de aceea ne mângâie în TOATE necazurile noastre.

Când Domnul Isus a spus ,,Lasă morţi sa-şi îngroape morţi şi tu vino şi vesteşte împărăţia lui Dumnezeu,, ne lasă impreseia că lui nu-i pasă de plânsul nostru când ne moare cineva drag, dar când plânge împreună cu Maria şi Marta la mormântul fratelui lor, ne aratî că Lui î-i pasă. El în primul caz ne arată faptul că omul trebuie să caute mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, dar nu ne arată că nu trebuie să ne îngrijim de părinţi. La fel ca şi în cazul când ne spune dacă nu ne urâm părinţi nu putem fi ucenici lui. Aici nu ne indeamnă să ne urâm părinţi ci ne spune că mai presus de iubirea de părinţi e iubirea de Dumnezeu.

Legat de a lua aminte la citire: ce aţi zice de mine ca după 30 de ani de meserie în electricitate, când ajung la un ochii de reţea defect, să mă duc la legea lui Kircov ca să o citez fără greşală cu punct şi virgulă: m-ar ajuta acest lucru în rezolvarea problemei. Legile lui Kircov au fost bune la timpul lor, când am început meseria de electrician, dar acum când sunt destoinic pentru orce lucrare bună, ele sunt de domeniul trecutului. Astăzi nu mai ştiu să enunţ cele două legi ale lui Kircov, ştiu doar atât că una se ocupă de nodul din reţea şi cealaltă de ochiul de reţea. Dar dacă sunt pus în situaţia să rezolv o problemă dintr-un nod sau ochii de reţea, le rezolv fără probleme.

Aşa este şi cu legile lui Dumnezeu: Lterea Scripturi e bună până întri în Duhul Scripturi ( până te prinzi de schemă) După ce te-ai prins de schemă, şti să rezolvi problemele spirituale, prin deprinderile spirituale pe care ţi le-ai format, pe căile Domnului. Priceperea în orce domeniu chiar şi in cel spiritual, se dobândeşte prin acumularea experienţei,iar experienţa se dobândeşte lucrând. Un om destoinic pentru orce lucrare bună şi în electricitate şi în lucrarea Domnului, când are de rezolvat o problemă, el ştie cum se poate rezolva şi are capacitatea să o rezolve. De aceea eu îmi permit să citez aproximativ şi legile lui Kircov şi anumite versete biblice, că ştiu că nu le schimb fondul ci numai forma.( găsim oameni a lui Dumnezeu care citează texte din scriptură, sub altă formă decât au fost scrise, asta arată că ei au trecut de la litera scripturi la esenţa scripturi, au trecut de lucrurile începătoare şi au mers spre cele desăvârşite)....
Adăugat în 01/07/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 824
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni