Nouă ne vorbește Cuvântul
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Adevărul pe care puțini îl primesc  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 12/06/2017
    12345678910 7.50/10 X
Media 7.50 din 2 voturi

         ,,Nimeni să nu vă răpească premiul alergării făcându-și voia lui însuși..."-Coloseni 2:18 Cui se adresează acest Cuvânt, nouă sau persoanelor care vor să ne răpească premiul? Desigur că nouă; noi trebuie să păstrăm premiul și să nu-l lăsăm furat. Cine vrea să fure oricum nu va ține cont de acest verset. Pavel zicea ,,căci aș vrea mai bine să mor decât să-mi ia cineva pricina mea de laudă" și a făcut el ceva ca să nu îi ia nimeni pricina de laudă.

          Dar mai sus în v.16 din Coloseni, Cuvântul ni se adresează tot nouă astfel: ,,Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos." Unii înțeleg altfel acest Cuvânt și-l interpretează astfel: pot să mănânc sau să beau ce vreau, să țin ce zi vreau, nu contează că sunt sărbători păgâne ,,încreștinate'' de oameni firești, am voie să fiu ,,creștin" cum îmi place mie pentru că nimeni nu are voie să mă judece cu privire la aceste lucruri. E greșită o astfel de gândire și nici nu corespunde cu v.2 de mai jos ,,Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.'' Cine intră în categoria ,,nimeni" ? Știu că absolut toți, dar au oare treabă toți cu noi? Îi interesează pe toți ce facem noi în credința noastră? Nu oamenii religioși îl urmăreau pe Hristos și-L judecau că nu ține datina religioasă?

         Astăzi lucrurile nu s-au schimbat. Tot oamenii religioși sunt cei care judecă, cei care fac legi care nu au nici o legătură cu credința adevărată. Ce trebuie să facem noi? Dacă ne judecă cineva că nu ținem Duminica sau Crăciunul sau altele asemenea ne supunem imediat și acceptăm orice? Când a fost judecat Hristos că nu ține datina nu s-a supus de dragul ,,credinței" lor. De ce ne mai spune nouă versetul din Coloseni ,,nimeni să nu vă judece...'' dacă nu trebuie să schimbăm nimic ca să nu fim judecați? Tocmai pentru aceasta: să nu cădem în capcana celor ce ne judecă ca să ne supunem pentru a nu mai fi judecați.

          Citiți încă o dată Coloseni 2:16-17 și vedeți care e umbra și care e Hristos. Noi să umblăm în Hristos, nu într-o umbră!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 821
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni