Făptura cea nouă
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 18/02/2017
    12345678910 6.50/10 X
Media 6.50 din 2 voturi

   *Căci în Hristos Isus nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur nu sunt nimic , ci a fi o făptură nouă.* Galat. 6:15.

   Faptul că făptura nouă  creată în Eden, a murit și slava LUI a căzut de peste ea, a adus în ființă planul lui Dumnezeu, acela, nu de a o îmbunătăți aceea făptură căzută, cizălând-o, ajustând-o, nu, ci, cea ce a fost hotărât încă înainte de veșnicii să ”nască” din Fiul Său o nouă făptură, în care El își găsea toată plăcerea, era născută din El și pentru El, în Hristos. Mai înainte de întemeierea lumi, El păstra această taină ascunsă, că făpturile născute din El prin Fiul, vor forma Mireasa, pentru Fiul Său, curată fără pată, neprihănită prin sângele LUI.

   Schimbarea radicală care se produce în om atunci când, făptura veche/omul vechi moare, împreună cu Hristos și un alt om nou  se naște, este în duhul nostru. Duhul este sfințit, neprihănit, pur așa cum va fi toată veșnicia, iar Duhul Sfânt care vine să locuiască în el, are misiunea în dragoste de a umple și sufletul și trupul nostru de prezența LUI și cunoștința și dragostea Tatălui și descoperirea lucrări Domnului Isus în noi, ca să ne lumineze mintea din Cuvântul pe care noi îl mâncăm în fiecare zi, ca la rândul lor și sufletul și trupul nostru să fie transformate și înnoite prin Duhul, fiind scaoase afară toate regulile, obiceiurile și rămășițele vechei făpturi. Trebuie ca făptura nouă să fie întreagă; duh, suflet și trup. La asta ne cheamă Dumnezeu. Aceasta este noua noastră identitate, în duh la fel ca Hristos pentru că din Hristos nu poate să iasă decât Hristos. Suntem Trupul Lui pe pământ. Când ajungem să înțelegem acest mare statut care noi îl avem, nu se mai poate păcătui, mintea și sufletul se aliniază standardului divin și pur și simplu nu mai vrei să păcătuiești, când ai gustat ce bun este Domnul, ție scârbă de lucrurile din lume, deși încă mai trăiești în lume.

   Credința de copil care atunci când citești; ”Dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată toate lucrurile s-au făcut noi.” 2 Cor. 5:21. și fără întrebări, fără întărituri ale minți, fără alte gânduri, tu crezi ca un copil, ce scrie Cuvântul, această credință te ridică la o nouă dimensiune și îți arată chiar locul tău în Hristos, îți dă aceea bucurie negrăită și fericită de a nu te mai interesa lucrurile de pe pământ, ci doar Hristos, te așezi în fața LUI, Îl privești în ochi și nu vrei nimic altceva decât pe El. Lângă o asemenea făptură nouă, nu trebuie să stai cu bâta și cu forța să fie pocăită, este pocăită pentru că mereu își înnoiește mintea cu Isus și lucrurile vechi  din viața lui s-au dus și altele noi le-au luat locul.

 

   Mulțumim Tăticuțul noostru, pentru că atunci când privim cu fața descoperită ca într-o oglindă, slava Ta, suntem schimbați în același chip al Tău, din slavă în slavă prin Duhul Tău. Vrem schimbarea să fie în noi radicală și-n suflet și-n trup, ca toate portițele vulnerabile să fie consolidate, ca nici un străin să nu aibă acces în viața noastră, ci doar Tu. Slavă Ție!!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1371
  • Export PDF: 2
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni