Creștinii și protestul!
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de sanda_tulics in 10/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Creștinii și protestul!

Situația politică din România a scos în stradă sute de mii de oameni din medii sociale diferite cât și din sistemul educațional diferit. Creștinii nu trebuie să împrumute stilul de protest al străzii!

Dacă ar fi învățat protestul împotriva păcatului, azi nu erau în stradă, iar protestul bisericii ar fi fost recunoscut ca fiind de necomparat și de neamestecat cu expresiile celor din stradă, cu atitudinile si cuvintele lor.

Singurul protest împotriva păcatului îl întâlnim pe pagainile Scripturii, în viața Mântuitorului Christos, în post și rugăciune, dar nu împreună cu protestatarii acelor revolte politice, sociale care erau și atunci multe, multe.

Astfel, biserica protestatară nu se mai deosebește de mulțimea care-și strigă lozincile dintr-un duh neacceptat de Christos.

Tot ce i se întâmplă bisericii azi, mă face sa sufăr mult, mult...

Protestul creștin nu se inventează de oameni, nu este un anumit ''stil'', indiferent cine l-ar inventa, cine ar fi ei!

El este luptă pe față împotriva păcatului luptă care cere demnitate, seriozitate, neacceptarea manipulărilor infiltrate între protestatarii din care nu se mai recunoaște biserica.

Consider o mare lipsă de înțelpciune faptul că a fost acceptat ca biserica sa fie in strada.

Să consider acestă lipsă de înțelepciune ''Cea mai mare '' evanghelizare lumească asupra bisericii lui Christos? ! MA DOARE SUFLETUL!

Să nu uităm! ! Când cei care au pornit protestele stradale vor avea nevoie de câți mai multi protestatari, nu vor avea nici o jenă să apeleze la biserica deja antrenata cu vocea și suflul străzii (folosită în scopuri numai de Dumnezeu știute!)

Mă tem că i s-a furat, coborât deja coroana, slava bisericii în mocirla lumii!

    Alexandrina Tulics

Direcţia în care merge un om sau o comunitate de oameni, îi dictează ce să facă şi cum să fie în orce loc şi în orce timp. Faptul că biserica se amestecă cu lumea în multe locuri şi multe feluri, ne arată direcţia în care mergem: depărtare de valorile lui Dumnezeu şi apropiere de valorile lumi.

Legat de protest, noi suntem din naşterea ( din nou) protestanţi: protestăm la tot ce nu e după voia lui Dumnezeu. Diferenţa între protestul nostru şi al celor ne născuţi din nou e că noi folosim armele lumini, iar ei folosesc armele întunericului............. De aceea fraţilor să ascultăm de îndemnul din acest material şi să ne întoarcem înapoi la armele lumini( postul, rugăciunea, pocainţa, credinţa, evanghelizarea cu vorba dar mai ales cu fapta).

Pavel ori pe unde trecea răscolea ( revolta) lumea, prin felul lui de a fi şi de a trăi. Când, suntem şi trăim ca Domnul Hristos ,în rândul carturarilor şi a fariseilor stârnim proteste (împotrivire) , iar în rândul oilor fără păstor stârnim admiraţie, doar în acest fel vor ajunge noroadele( care protestează în piaţă) să soarbă cuvintele de pe buzele biserici. Faptul că biserica dă apă la moară, acestor oameni nu face ca Evanghelia Lui Hristos să fie mai bine primită, de aceştea

Legat de motivul protestului, mă bucur că se protestează împotriva corupţiei, căci acest păcat face parte din fibra naţiei noastre. Imaginaţi-vă cum ar arăta România dacă acest păcat ar fi scos afară din ţară. Eu protestez de mult împotriva acestui păcat, prin faptul că nu dau mită la nimeni. Câstigul pe care-l am prin această atitudine nu e faptul că am eradicat corupţia din România, ci am eradicat corupţia din viaţa mea, şi sunt obligat, să fiu corect în toate relaţile mele ca să nu ,,calc pe bec,, şi să trebuiască să ,,dreg busuiocul,,.

Mulţumesc soră, pentru material, cred că e pe gustul Domnul, de aceea mă rog ca El să vă ajute ca să scrieţi doar pe gustul Lui, Amin! ...........................................................................................................................
Adăugat în 12/02/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 1380
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni