Doi pomi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 30/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

             Pomul Vieții și pomul cunoștinței binelui și răului!

 

    Am putea să ne întrebăm: Din care pom mâncăm, în fiecare zi? ? Mă întreb oare Adam și Eva care mânca liber din POMUL VIEȚII, cum erau, înainte de cădere, când Apoc. 22:2 zice că acest pom al vieții rodește douăsprăzece feluri de rod și dă rod în fiecare lună, iar frunzele LUI slujesc  la vindecarea neamurilor. Ce le mai lipsea? ? Dar ce s-a întâmplat când au mâncat din pomul cunoștinței binelui și răului? ? Cunoașterea a rodit  în ei, o conștiința de  păcat.

   Din care pom mâncăm? ?

   La cruce Domnul Isus ne-a deschis drum liber, la Pomul Vieții din raiul lui Dumnezeu și cine altul decât El este Pomul Vieții, care ne-a adus, nu doar VIAȚĂ, ci, VIAȚĂ din belșug, iar Cuvântul Lui primit în viața noastră, ne-a adus credința pentru iertare, vindecare, eliberare, propășire, creștere, prosperitate și... și mai mult, ne-a dat neprihănirea Lui. 2 Cor. 5:21, iar în acel moment am avut acces direct la Pomul Vieții, în Hristos Isus, în fiecare clipă și, și mai mult cu duhul nostru suntem așezați cu Hristos în locurile cerești, de unde învățăm să trăim viața din cer pe pământ. Duhul  Sfânt  locuiește în noi, ne-a făcut făpturi noi, în duhul nostru, sus, iar jos lucrăm la lucrarea de sfințire a sufletului și a trupului nostru, împreună cu Duhul Sfânt. Identitatea noastră este în duh și ne hrănim doar din Pomul Vieții.

   Din care pom ne hrănim? ?

   Pomul Vieții este în Hristos, pomul cunoștinței binelui și răului este în Adam. Sub tot Vechiul Legământ oamenii s-au hrănit din pomul cunoștinței și știm bine rezutatul. Vedem bine și la noi, că mâncând din pomul cunoștinței, falimentăm mereu, pentru că nu se poate ajunge la standardul sfințeniei lui Hristos, hrănindu-ne din acest pom: nu lua, nu gusta, nu pune mâna, nu merge, că Domnului nu-i place, fă asta, fă cealaltă ca să-I fii pe plac, că doar asta am mâncat să știm ce este bine și ce este rău, și până la urmă, tot faliment și chiar suntem de multe ori ca tânărul bogat: Doamne am făcut bine și când colo a căzut la prima poruncă, și-a iubit mai mult averea decât pe Dumnezeu, ne-am format noi standardele noastre, dar care nu sunt a lui Dumnezeu. Religia este temelia acestu-i pom, dacă faci ești bine dacă nu faci te excludem dintre noi.

   Până când nu ne cunoaștem identitatea în Hristos și până nu știm să facem deosebire între duh, suflet și trup este greu să înțelegi diferența dintre Pomul Vieții și pomul cunoștinței binelui și răului, între neprihănirea personală și neprihănirea lui Hristos în noi. Și asta este ceea mai mare pierdere a unui fiu/copil de Dumnezeu pe pământ, pentru că, chiar fiind mântuit, va ajunge acasă la Domnul trudit și împovărat de loviturile celui rău, când Domnul vrea să fim liberi, liberi, să ne bucurăm de ceea ce a câștigat pentru noi, la cruce.

  Diferența o face HRANA, MÂNCAREA care o folosim.

 

„Până când nu ne cunoaștem identitatea în Hristos și până nu știm să facem deosebire între duh, suflet și trup este greu să înțelegi diferența dintre Pomul Vieți și pomul cunoștinței binelui și răului, între neprihănirea personală și neprihănirea lui Hristos în noi” Bine zis! Foarte adevărat lucrul acesta.
Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă întărească mai departe în tot ce faceți.
Adăugat în 20/03/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1012
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni