Abundență vs. cu țârâita
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 26/11/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

”În zilele de pe urmă, zice Domnul , voi turna din Duhul Meu peste orice făptură.” Fapte 2:17a.

”Dar când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru și dragostea LUI de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru.” Tit 3:4-6.

”..dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.” Romani 5:5b. 

Dex., explică -turnat/vărsat: a ploua torențial, ca din găleată, a se revărsa necontrolat, din abundență.

   Asta da prosperitate, belșug, abundență și fără controlul și implicarea noastră! Promisiunea a fost făcută prin Ioel: ”voi turna”.., însă Pavel vorbește la trecut, s-a arătat, s-a dat, a fost vărsat, turnat din belșug, din abundență, peste noi. Când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, dragostea Lui pentru noi, îndurarea Lui, neprihănirea Lui, El ne-a mântuit, nu pentru meritele noastre, ci prin harul Lui, prin Isus Hristos, prin nașterea din nou și prin ÎNNOIREA făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat, L-a turnat peste noi. Abundență, ori, cu țârâita?? Un pic, și iar un pic, după cum vom merita și vom ști cere. Nuuu! Duhul Sfânt a fost turnat, a fost vărsat din belșug peste cei născuți din EL și, nu numai, dar și locuiește în noi, în duhul nostru. Noi suntem Templul Lui, în care Și-a așezat reședința. Suntem neprihănirea/sfințirea lui Dumnezeu în Hristos. Suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu, așa că, putem fi siguri de identitatea noastră în Hristos. Acceptăm prin credință, noua noastră identitate de copii/fii de Dumnezeu??

   Întrebarea este, atunci cum de suntem atât de slabi, anemici și fără vlagă și putere în noi, tot vrem să facem binele și facem mai mult, răul??!! Răspunsul este foarte clar și vreau să dau un exemplu: am fost o țară comunistă, am trăit ca atare, am învățat obiceiurile și viața din comunism. Acum, suntem liberi, am scăpat de robia lor, dar cum, la zeci de ani de libertate, încă ne mai purtăm ca ei, facem ca ei, credem ca ei, trăim ca ei!!?? Doar noi nu mai trăim în comunism și e drept, dar uite că, încă comunismul este în noi!!??

   La fel este și cu noi, copiii lui Dumnezeu. Noi trăim în lume, dar nu mai suntem din lume, am trăit în împărăția celui rău, dar acum trăim în Împărăția lui Dumnezeu, însă obiceiurile și viața trăită fără Hristos, și-a făcut în mintea noastră, întărituri și s-a așezat atât de bine, de nu ar mai pleca și dacă nu ne dăm seama, vom tot cere lucrurile care le avem în Hristos și vom continua să facem, ceea ce, mintea noastră neînnoită dictează. Avem libertatea în Hristos și trăim ca robii, robiți de patimile și lucrurile din trecutul nostru. 

   Pavel zice că, am fost mântuiți, prin harul Domnului Isus, prin nașterea din nou și prin ÎNNOIREA făcută de Duhul Sfânt. Acum știm că la sfințirea duhului nostru, noi nu am participat, însă la sfințirea sufletului nostru, Duhul Sfânt, ne vrea lucrători împreună cu El. Suntem oameni liberi și dacă nu hotărâm să ne învoim cu El pentru a transforma sufletul, prin înnoirea minții noastre, prin Cuvântul Său, EL nu silește, iar noi batem pasul pe loc și roadele nu mai sunt ale Duhului, ci ale celuilalt domn, învățate și trăite când trăiam în lume. Dacă însă, ne punem în acord cu Duhul Sfânt, El ne va ajuta, ne va învăța prin Cuvântul citit și auzit de noi, cum să beneficiem de toată abundența Harului și binecuvântările LUI, în sufletul și trupul nostru. El vrea să le toarne, să le verse în continuare din duhul și peste sufletul și trupul nostru. Noi vrem???

Foarte real și profund acest eseu. Este foarte adevărat că Domnul ne vrea cu gelozie pt El și asta presupune că ne vrea plini de Duh, altfel nu suntem de nici un folos și este foarte adevărat că vina neputințelor noastre este doar a noastră pt că nu dorim din toată inima, cu lepădare de sine, prezența și puterea Duhului Sfânt, ne plac mai mult ale noastre și ale lui Dumnezeu rămân pe ultimul loc de cele mai multe ori. Doamne ai milă de noi!
Un mesaj viu, frumos, profund și ziditor, Domnul să vă binecuvânteze!
Adăugat în 08/06/2017 de Ioanhapca
Mulțumesc fr. Nelu pentru încurajare și Domnul să ne ajute dacă trăim prin Duhul să și umblăm prin Duhul. Căci Domnul asta vrea. Fiți binecuvântat!!
Adăugat în 08/06/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1534
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni