Când pui caii în spatele căruţei
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de carmelimltd in 15/10/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

La Matei 6: 33 scrie „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra.” Aceasta este o promisiune făcută direct de către Domnul Isus. Dar oare mai funcţionează ea în zilele noastre? Nu cumva este doar o amăgire? Cineva ar putea zice că dacă toată ziua ar merge numai la biserică, atunci când ar mai avea timp să muncească şi pentru nevoile lui? Şi dacă ar face toţi oamenii la fel, atunci cine le-ar da hrana de care au nevoie? A căuta Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui nu înseamnă că trebuie să fii la biserică 24 de ore din zi sau că trebuie să te retragi undeva să cugeţi toată ziua la lucrurile spirituale. La început, când a creat Dumnezeu zilele, doar una din cele şapte zile a dedicat-o El pentru odihnă şi mersul la biserică. În restul zilelor omul trebuie să caute Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui în munca lui, în activităţile lui zilnice. Aceasta nu înseamnă că în cursul săptămânii omul să nu mai aibă activităţi spirituale, de rugăciune şi părtăşie cu biserica. Din contră, atunci când are timp liber, în loc să trândăvească sau să-şi piardă timpul cu lucruri de nimic din filme sau de pe internet, mai bine să-şi hrănească sufletul cu o hrană bună din Cuvântul lui Dumnezeu. Omul are timp de cugetare la Cuvântul lui Dumnezeu toată săptămâna, numai să dorească acest lucru. Este important ce macină moara minţii noastre în cursul săptămânii. Macină ea grâu sau neghină, gânduri curate sau necurate? Atunci când Îl pui pe Isus, pe Dumnezeu, pe primul loc în viaţa ta, atunci El vede că tu înţelegi lucrurile importante în viaţă şi-ţi vine în ajutor. El vede că tu iubeşti adevărul, dreptatea, bunătatea şi le pui pe primul loc în toate activităţile tale zilnice şi atunci El îţi deschide uşi la care tu nici n-ai visat.

Ai văzut vreodată boii sau caii puşi în spatele căruţei, s-o împingă? Eu n-am văzut niciodată. Caii se pun în faţa căruţei să o poată trage. Însă mulţi oameni aşa procedează în viaţă. Ei Îl pun pe Dumnezeu, principiile Lui de viaţă, părtăşia cu El, pe locurile trei, patru, zece din viaţa lor. Apoi se miră că li se încurcă rău lucrurile în viaţă la un momentdat, nu au succes în ceea ce fac şi căruţa lor stă pe loc. Dau de necazuri de un fel sau altul şi în loc să-şi reconsidere viaţa, să se schimbe în domeniile unde greşesc şi să-I ceară ajutor lui Dumnezeu cu credinţă şi pocăinţă sinceră, ei Îl neagă pe Dumnezeu şi nu-I văd bunătatea. Dumnezeu este dornic să-l ajute pe om dar omul trebuie să-şi îndrepte gândurile spre El, spre adevăr şi bunătate. Nu orice bec care are legat de el un fir de cupru produce lumină. Trebuie ca firul becului să atingă un alt fir prin care circulă cu putere curent electric. Tot la fel, când gândul omului atinge şi se leagă de gândul lui Dumnezeu, omul primeşte o nouă putere, un Duh Sfânt care-l poate vindeca de orice boală şi-l poate ajuta în toate probeleme lui. După cum o maşină funcţionează bine atunci când toate piesele ce-o compun sunt la locul lor, tot la fel viaţa şi traseul omului merg bine atunci când  fiecare piesă ce-i influenţează viaţa este la locul ei. Ce-ar fi să pui volanul maşinii sus pe capotă sau lângă roata din spate? Ar fi o nebunie. Aşa fac adesea însă oamenii cu sfinţenia personală, cu mântuirea sufletului lor şi cu viaţa de dincolo de mormânt. Le pun pe toate acestea pe ultimul loc, li se par neimportante iar uneori grele şi incomode. Dumnezeu nu-l împovărează pe om cu porunci inutile. El a dat omului doar zece porunci de bază şi anume: să-L iubeşti pe Dumnezeu din toată inima ta şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi, să nu ai alţi dumnezei, să nu-ţi faci niciun chip cioplit ca reprezentându-L pe Dumnezeu şi să nu te închini vreunui chip cioplit, să nu iei în deşert (bătaie de joc, glume proaste) Numele Domnului, să respecţi ziua de odihnă (să nu lucrezi în ea ci să-ţi odihneşti trupul şi să-ţi împrospătezi sufletul cu lucrurile sfinte mergând la locul de închinare cu oamenii credincioşi), să nu furi, să nu minţi, să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău şi să nu pofteşti nimic din ce are aproapele tău. Oare zece porunci sunt multe? Ferice de omul care pune aceste porunci pe primul loc în viaţa lui. Dumnezeu îi promite acestui om ajutor la nevoie, vindecare în boală, pâinea pe masă (de multe ori şi cozonac), şi mai mult decât orice, viaţa veşnică prin credinţa în Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa ta, dă-I dragostea şi respectul tău şi vei vedea în următorii ani că viaţa ta va fi mult mai bună şi binecuvântată. El Îşi va trimite îngerii Săi să te ajute şi Duhul Sfânt să te vindece.

               Când Îl pui pe Isus pe primul loc în viaţa ta, atunci vei vedea că este suficient loc în inima ta şi pentru soţia sau soţul tău, pentru copiii şi părinţii tăi şi pentru alţi oameni. Sufletul omului se măreşte când Isus stă pe tronul inimii, căci El dă afară alte lucruri urâte (minciuna, ura, invidia, lenevia) sau inutile care existau acolo. Ajută-l pe cel de lângă tine să-L pună pe Dumnezeu şi împărăţia Sa pe primul plan în viaţa lui şi atunci vei vedea că Dumnezeu n-a luat nimic din locul tău în inima acelui om. Ai un loc larg şi tu, mult mai larg decât înainte. Roagă-te ca soţul tău (sau soţia ta) să-L pună pe primul loc în inima lui pe Dumnezeu iar pe tine pe locul doi. Vei vedea atunci că tu şi casa ta veţi fi mult mai fericiţi. Prezenţa lui Dumnezeu aduce pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.

               Uneori trebuie să te străduieşti mai mult ca să-L pui pe Isus pe primul loc în viaţa ta. Nu vine totul în mod natural, fără efort, aşa cum nu creşte grâu sau porumb pe câmp în mod natural. Trebuie ca să răscoleşti pământul mai întâi, să-l întorci pe dos şi să pui în el o sămânţă nouă. Pe urmă trebuie ca pământul să primească apă, căldură şi lumină, ca sămânţa să poată creşte şi să ajungă la coacere. Tot la fel, ca să-l pui pe Isus pe primul loc în viaţa ta trebuie să-ţi faci partea ta, să citeşti Cuvântul Lui, să te rogi, să înţelegi sfaturile şi poruncile Lui, să le iubeşti şi să le urmezi. Dacă ţi-e lene duminica sau în cursul săptămânii să mergi la Casa lui Dumnezeu, dacă îţi pierzi vremea cu tot felul de distracţii sau activităţi nefolositoare, atunci nu L-ai pus pe Dumnezeu şi împărăţia Lui pe primul loc în viaţa ta. Într-o zi vei vedea că sufletul tău este foarte sărac. Mă rog lui Dumnezeu ca să nu fie „prea târziu” ziua aceea.  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1287
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni