Care slujbă?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 10/09/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Care slujbă o îmbrățișezi, slujba aducătoare de neprihănire, de viață, ori slujba aducătoare de osândă, de moarte??

   Hai să nu ne grăbim să răspundem, pentru că e foarte multă confuzie în mintea noastră și sigur zicem: îmbrățișăm slujba aducătoare de neprihănire de viață, însă toată ziua ne silim să împăcăm slujba aducătoare de moarte și osândă și la sfârșitul zilei, ne plângem; nu am reușit, am greșit, am păcătuit, nu mai pot, sunt praf, m-am silit și uite am eșuat și apoi, Doamne iartă-mă......!! 

”Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă și săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fii lui Israel nu puteau să-și pironească ochii asupra lui Moise, din pricina strălucirii feței lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare, cum n-ar fi mai cu slavă slujba Duhului? Dacă slujba aducătoare de osândă, a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?” 2 Cor. 3:7-9.

”A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.” Col.2:14.

   Care era slujba aducătoare de moarte și osândă? Erau cele zece porunci scrise și săpate în pietre, pe care nimeni nu a reușit să le împlinească, decât unul singur: ”ISUS”.

   Care este slujba Duhului, aducătoare de neprihănire și viață? Este Evanghelia Domnului Isus Hristos și crucea Lui. A împlinit tot ce trebuia împlinit și a răscumpărat tot ce trebuia răscumpărat, odată pentru totdeauna. 

   Ne vedem falimentul și că nu suntem în stare să fim născuți din nou prin bunătate și fapte și nici să ne ducem mântuirea  prin puterea noastră și totuși facem seri de predici din cele zece porunci și... trebuie să fim, să facem așa și așa, ne osândim unii pe alții că unii sunt mai buni, alții mai slabi... legăm, deslegăm, disciplinăm și batem pasul pe loc plângându-ne de alții și bârfindu-ne unii pe alții. Însă slujba Duhului de viață este binecuvântarea noastră, pentru că în Hristos avem totul. EL, Isus ne-a scăpat de moarte și osândă și ne-a făcut liberi/slobozi și nu slobozi de a păcătui, ci slobozi/liberi de păcat și condamnare. Ne-a făcut făpturi noi și ne-a dat o identitate nouă. 

   Doamne Tată, mulțumim pentru neprihănirea  Domnului Isus în care ne-am îmbrăcat atunci cînd am crezut și care ne duce mai departe la credință ca să ajungem oameni mari în Hristos, care dărâmă orice întărituri pe care cel rău le-a pus în mintea noastră ca să trăim în conuzie și nesiguranță. Mulțumim Tată, că Duhul Tău în fiecare zi ne ajută, să ne disciplinăm mintea cu Cuvântul Tău care nu ne condamnă, ci ne eliberează și ne ajută să dărâmăm orice întăritură care ne ținea în robie. Mulțumim Tată pentru Domnul Isus. EL este totul în toți și fără El, NIMIC.

 

Ziditoare și adevărate deci cuvinte, fii binecuvântată sora.
Adăugat în 11/09/2016 de floridinmaracineni
Glorie Domnului!! Și d.voastră fiți binecuvântată!!!
Adăugat în 11/09/2016 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 976
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni